Розробка уроку з географії для 6-го класу на тему: "Клімат"

Про матеріал

Урок розроблено для учнів 6-го класу. Під час проведення уроку в учнів сформуються первинні знання про клімат і кліматотворні чинники, навчаться працювати з кліматичними картами. За мету уроку також ставиться навчити дітей працювати в парах та самостійно опрацьовувати новий матеріл.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Вчитель географії Булюк Алла Вікторівна Розробка уроку для учнів 6 класу

Номер слайду 2

формування первинних знань про клімат і кліматотвірні фактори; розвиток практичних навичок роботи з кліматичною картою; виховання розуміння важливості для людей знань про клімат.

Номер слайду 3

атласи, підручники, схеми «Теплові пояси Землі» та «Розподіл поясів атмосферного тиску на Землі», кліматичні карти світу.

Номер слайду 4

Елемент погоди, що характеризує ступінь нагрівання приземного шару повітря. Атмосферні опади, що випадають з повітря в результаті конденсації. Якщо Сонце заходить у суцільну низьку хмару, то це ознака...

Номер слайду 5

Наша Земля характеризується великою різноманітністю клімату. Клімат окремих її територій – це лише частина атмосферного процесу всієї нашої планети. Кліматичні умови мають великий вплив на наше життя, здоров’я та біологічні особливості.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

До основних кліматичних поясів належать: • екваторіальний;  • два тропічних;  • два помірних;  • арктичний і антарктичний.

Номер слайду 8

причини, від яких залежить різноманітність кліматів Землі. 1. Головний кліматотвірний фактор — кут падіння сонячних променів.

Номер слайду 9

Вивчення пунктів 2 і 3 учні проводять самостійно в парах опрацьовуючи матеріал підручника, потім один одному тихо пояснюють прочитане. 2. Неоднорідність земної поверхні (характер поверхні). 3. Переміщення повітряних мас.

Номер слайду 10

До поясів, в яких переважає жаркий клімат, належать екваторіальний, субекваторіальний та тропічні пояси. Їх території протягом всього року отримують велику кількість тепла і протягом цілого року тут переважає спекотна та волога погода.

Номер слайду 11

Ці території Земної поверхні найспекотніші, за винятком материків, які омивають теплі течії. Тут переважає ясна погода і протягом всього року випадає мало опадів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Клімат — це багаторічний режим погоди, характерний для певної місцевості. Клімат певної місцевості залежить насамперед від географічної широти, на якій вона знаходиться. Крім цього, клімат залежить від характеру підстилаючої поверхні та переміщення повітряних мас. Крім природних факторів, на зміни клімату істотний вплив має господарська діяльність людини.

Номер слайду 15

• Опрацювати текст підручника. • Скласти «шпаргалку» до параграфа.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Туровець Олександр Антонович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 січня 2018
Переглядів
1822
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку