Презентація уроку з літературного читання на тему : Народна легенда "Хліб і золото".

Про матеріал

Презентація до уроку з літературного читання на тему : Народна легенда "Хліб і золото " за Підручником О. Савченко 4 клас для вчителів початкових класів загальоосвітньої школи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народна легенда «»Хліб і золото»

Номер слайду 2

АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ хліб

Номер слайду 3

РЕБУС

Номер слайду 4

Прочитати в рядку кожну третю букву. Яке слово утворилося ? ОВЛТПЕКСГШПЕУЯНКУДЖІАП

Номер слайду 5

Народні легенди - це невеликі за обсягом твори -розповіді. У них відбилися народні уявлення про виникнення рослин, звірів, птахів, походження імен , назв річок, про події минулого та видатних історичних діячів. Легенди завершуються висновком , повчальним змістом.

Номер слайду 6

Словникова робота Галич — у давні часи столиця Галицького королівства, зараз — місто в Івано-Франківській області. Вістові — які подають звістку, сигнал, умовний знак; сигнальники. Дружина — військовий загін короля. У золоті купався — мав усього вдосталь, був дуже багатим. 

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Опис майстра і Данила . РОБОТА В ПАРІ Працьовитий , мудрий, безвольний, сміливий, ситий,заклопотаний, забутий, щирий, заможний, забудькуватий.

Номер слайду 9

ПАМ’ЯТНИК КОРОЛЮ ДАНИЛУ ГАЛИЦЬКОМУ У ЛЬВОВІ  

Номер слайду 10

Тест 1. Твір "Хліб і золото" - це .... А.) байка Б.) легенда В.) казка2. Хто є головними героями твору? А.)король б.)дружина в.) майстер3. Де жив король Данило? А.)  у Львові  б.) у Галичі в.) у Києві 4. Хто знав про всі багатства короля?А.) народ б.) військо в.) майстер5. Чого не мав майстер? А.)золота б.)волі в.) друзів6. Що майстер одного разу сказав королю? а.)"Хліб - усьому голова« б.) "Золото - цар«7. Що зробив король другого дня зранку? А.) вигнав майстра б.)замкнув його в.) відправив у похід8. Що сталося з майстром? А.) Загинув б.)втік в.) зник9. Який наказ видав король, вирушаючи в похід? а.)ніхто не сміє до золота підходити, інакше - смерть. б.)ніхто не сміє до майстра підходити, інакше - смерть. в.)ніхто не сміє до каси підходити, інакше - смерть.10. Чого навчає легенда. Обери кілька відповідей. А.) Бути самовпевненим , пихатим,зарозумілим б.) цінувати хліб    

Номер слайду 11

РЕФЛЕКСІЯ З яким жанром народної творчості ознайомилися на уроці? На уроці дізналися про …. Сьогодні мене здивувало …. Виникли несподівані думки про ….. Що з уроку Вам стане у пригоді в подальшому житті??

Номер слайду 12

САМООЦІНЮВАННЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Юрчик Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Павлусів Марія
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
1654
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку