Розробка уроку з ЯДС "Що потрібно,щоб здійснювати бажання?"

Про матеріал
Що потрібно,щоб здійснювати бажання? Розробка уроку з ЯДС для 2 класу за підручником О. Волощенко.
Перегляд файлу

      Тема: Що потрібно,щоб здійснювати бажання?

       Очікувані результати: Вміння знаходити вдалі шляхи для здійснення бажань;  розвивати  пам’ять,мовлення,повагу один до одного.

      Обладнання: лего, мультфільм «Золота рибка»,музична фізкультхвилинка, карта бажань,   рибки,підручник О. Волощенко,зошит.

 

                                                 Хід уроку

І. Організаційний момент.

     1. Привітання.

     2. Новини дня (про Небесну Сотню).

          - Ми повинні пам’ятати Героїв Небесної Сотні і Героїв нашого дня,котрі ціною свого життя бережуть нашу країну,щоб ми могли спокійно жити в своїх домівках,навчатися в своїй школі,втілювати в життя свої мрії і бажання.

   3. Вправа «Я бажаю тобі…»

ІІ. Основна частина.

  1. Бесіда з учнями.

- Ми так багато  чого побажали одні одним. Але скажіть,будь ласка,чи      можуть наші бажання здійснюватися просто так,щоб ми не прикладали для цього жодних зусиль?                                                                                                                                      Сьогодні на уроці,виконуючи різні вправи,ми більше дізнаємося,що нам потрібно робити,щоб здійснювалися наші бажання.                                                                                                                     – Пригадайте,ми вчора обговорювали оповідання про дівчинку,яка хотіла займатися гімнастикою.

- Що їй допомогло,щоб її бажання здійснилося? ( наполегливість, віра в себе,  терпіння).

       2. Робота з підручником.С.41

         А)   Вправа 1.                                                                                                                              Алгоритм – порядок виконання дій.                                                                                                         - Чи робили ми таку роботу?                                                                                                                  – Як вона називається?

 

Візьміть листочки в клітинку,олівець і дуже уважно слухайте та послідовно виконуйте.

        Б) Вправа з Лего «Золота рибка». Робота в групах.                                                         - Ви маєте з кубиків скласти  золоту рибку і придумати бажання,яке б вона допомогла вам виконати.

          3. Перегляд мультфільму «Золота рибка».

   - Будьте уважні,зверніть увагу,скільки бажань загадувала баба для Золотої рибки?                                                                                                                                            –Чи всі їй були потрібні?                                                                                                                      – Чи всі бажання виконала рибка?                                                                                           – Чого вчить нас ця казка?                                                                                                                           В народі кажуть «Залишилися,як баба біля розбитого корита».   

          4. Робота в зошиті. С.25

       А) Завдання 2.                                                                                                                         Якщо ваші бажання співпадають з бажаннями Поліни,то ставите поряд +.     Якщо ні,то записуєте поряд своє.

                                           ФІзкультхвилинка

        Б) Завдання 3. Робота в групах.

         В) Завдання 4. Самостійна робота.

         Г) Завдання 5. Гра.

ІІІ. Підсумок уроку.

-         Я впевнена,що якщо ви будете виробляти в собі такі риси характеру,як наполегливість, віра в себе, терпіння,то ваші бажання обов’язково будуть здійснюватися.                                                                                                                Пісня «А я бажаю вам добра…»

 

        

 

 

        

 

                                                         

docx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Розробки уроків
НУШ
Додано
9 березня
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку