Презентація "День Круасана"

Про матеріал
Презентація до Дня круасана. Діти ознайомляться з цікавими фактами щодо випічки. Дізнаються, звідки круасан прийшов до нас та який мав і має вигляд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День КРУАСАНА

Номер слайду 2

30 січня відзначають Міжнародний день круасана. Сам виріб має більш ніж 300-річну історію. Нині є одним із найпопулярніших у світі різновидів випічки.

Номер слайду 3

5 цікавих фактів до Дня круасана

Номер слайду 4

1 факт Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави.

Номер слайду 5

2 факт У Франції круасани вперше почали випікати для королеви. Дружина короля Людовика XVI Марія-Антуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія "французьких" круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався: королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.

Номер слайду 6

3 факт Здобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани було зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.

Номер слайду 7

4 факт Традиційно для виготовлення круасана тісто скручують не менш як у 50 тонких шарів. Чим більше, тим краще. Кожен із шарів змащують маслом або маргарином.

Номер слайду 8

5 факт Із рецептом круасанів продовжують експериментувати. Нещодавно американські пекарі запропонували новинку — кронат. Вона представляє собою гібрид круасана й пончика. Така випічка вже здобула неабияку популярність серед шанувальників повітряних булочок.

Номер слайду 9

У лютому 2016-го британська транснаціональна корпорація Tesco зробила свій внесок: запустила виробництво "прямих" круасанів, відмовившись від традиційної форми півмісяця.

Номер слайду 10

Нехай смакує!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
10 березня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку