Розробка відеоуроку "Як роблять відкриття та створюють винаходи"

Про матеріал
Презентація відеоуроку подається з метою – познайомити учнів, як люди роблять відкриття і створюють неймовірні винаходи; навчити проводити цікаві дослідження разом з учителем, розвивати вміння аналізувати прочитане і почуте, уміння знаходити інформацію в інтернеті і працювати в групі. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 6 Як роблять відкриття та створюють винаходиrrrrr

Номер слайду 2

Наведи приклади використання простих механізмів: важеля, блоку, похилої площини, клину. Де ти стикаєшся з ними?

Номер слайду 3

Пізнаючи природу, вчені роблять відкриття. Так нази­вають нове в науці знання, отри-мане завдяки досліджен­ням тіл та явищ. Наприклад, досліджуючи промені соняч­ного світла, Ісаак Ньютон відкрив, що воно розкладається на сім кольорів. Так отримали нове знання про сонячне світло, хоча воно існувало й до цього відкриття.

Номер слайду 4

Тривалий час люди вважали Землю нерухомим тілом, навколо якого рухаються Сонце, зорі та інші небесні тіла. Міколай Коперник зробив відкриття, що спростувало це уявлення: дослідник довів, що Земля не центр Всесвіту, а лише одна з планет, що обертаються навколо Сонця. А спостереження за зміною пір року та рухом Сонця по небосхилу це підтвердили.

Номер слайду 5

Кілька століть тому завдяки мореплавству європейці відкрили Америку та інші мате-рики, дізнались про наро­ди, які їх населяють. Так природничі науки поповнились знаннями про материки й населення Землі.

Номер слайду 6

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
26 вересня 2023
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку