Розв'язування задач на відсотки

Про матеріал
У 6 класі під час вивчення теми «Розв’язування задач на відсотки» ми разом з учнями визначилися з основними об’єктами дослідження: місцевий ліс та річка Берестова, що протікає через наш район. Діти отримали проблемні завдання: 1) здійснити моніторинг стану місцевого лісу та проаналізувати матеріал з онлайн-ресурсів, потім виконати підрахунки площі лісових насаджень та дослідити на скільки відсотків зменшилася площа нашого лісу; 2) дослідити у відсотковому відношенні сучасний стан річки Берестової (довжина частини, що протікає через наш район від загальної), % забруднення за останні 10 років.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа - наш спільний дім. Розв’язування задач на відсотки6 клас

Номер слайду 2

НАША ЗЕМЛЯ

Номер слайду 3

Ліси є не лише джерелом поповнення ресурсів, але і компонентом біосфери, що виконує захисні функціїКрасноградський район – адміністративна одиниця на південному заході Харківської області України. Адміністративний центр – місто районного підпорядкування Красноград. Район розташований у лісостеповій зоні. Клімат — помірно континентальний. Середньорічні температури — літня — +19,7 °C, зимова — 5,1 °C. Середня кількість опадів – 563 мм. Типові пейзажі – степ, невеликі ліси. Ґрунти родючі – переважно чорноземи. Природні ресурси (корисні копалини): формуючі глини, глини для глинистих розчинів, піщаники, будівельні й кварцові піски, глини для вироблення цегли, природний газ, запаси кам’яної солі й калійно-магнієві солі (бішофіти).

Номер слайду 4

Водо́йма — водний об'єкт у заглибині на суші, для якого характерним є уповільнене переміщення води або повна його відсутність (озеро, водосховище, став). Густа річкова мережа, особливо у Зачепилівській та Сахновщинській територіальних громадах.

Номер слайду 5

Мі́сто — великий населений пункт, населення якого зайняте звичайно поза сферою сільського господарства; зазвичай адміністративний, промисловий, торговий або культурний центр певного регіону

Номер слайду 6

Дослід 1: Рослинний покрив є різноманітним. Між собою чергуються листяні та хвойні ліси. Завданням ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ Про заборону вирубки лісів” є врегулювання правових відносин з метою раціонального використання ресурсів. Використовуючи різні онлайн ресурси дослідити, на скільки відсотків зменшився площа нашого лісу. Що цьому сприяло (вирубка, пожежі, інше). Представити результати у зручному для вас вигляді.

Номер слайду 7

Дослід 2: Мільйони людей у всьому світі потерпають від нестачі води, тисячі й тисячі квадратних кілометрів колись родючої землі перетворюється у випалену сонцем пустелю, де немає нічого живого. Дослідити у відсотковому відношенні сучасний стан річки Берестової (довжина частини, що протікає через наш район від загальної), % забруднення за останні 10 років.

pptx
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку