Розвага для батьків "День святого Валентина"

Про матеріал
Розвага для батьків "День святого Валентина" Мета: згуртувати батьків вихованців; формувати дружні стосунки в колективі, ціннісне ставлення до себе та до інших людей, до мистецтва; розвивати їх творчі здібності та естетичні смаки, виховувати прагнення краще пізнати один одного.
Перегляд файлу

 

 

Розвага для батьків

«ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА»

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала:

Мельничук Л.П.

 

Мета: згуртувати батьків вихованців; формувати дружні стосунки в колективі, ціннісне ставлення до себе та до інших людей, до мистецтва; розвивати їх творчі здібності та естетичні смаки, виховувати прагнення краще пізнати один одного.

Хід розваги

Звучить музика. До залу входять ведучі.

Ведуча. Пані та панове!

Ведуча. Леді і джентельмени!

Ведуча. У наші серця знову завітало свято. Мабуть, найдивовижніше і найпрекрасніше – свято кохання.

Ведуча. Тобто відомий усім День святого Валентина. Надворі ще зима, але у серця вже постукала весна. Кохання не боїться холоду і розквітає будь-якої пори року. Тож ми, раді вітати у цьому залі усіх закоханих і тих, в кого ще все попереду.

Ведуча. Напевно, ви добре знаєте, що існує багато легенд щодо походження цього свята.

Ведуча. Згідно з однією, святий Валентин був священником, який таємно вінчав закоханих і за це був страчений римською владою 14 лютого 270 року. Кажуть, що перед смертю він встиг передати листа дочці тюремника із написом „Від Валентина”.

Ведуча. А от у середньовіччі вважали, що саме 14 лютого птахи обирають собі пару. Але не будемо сперечатися, яка легенда ближча до істини, адже це не суттєво. Свято Валентина люблять за те, що воно возвеличує найпрекрасніше почуття – кохання.

Ведуча. У наш час День святого Валентина – це день закоханих. Також на це свято прийнято висловлювати свої почуття любові і прихильності друзям, родичам, коханим.

Ведуча. Символом цього дня стали яскраво-червоні сердечка, купідони, пара голубів, букети троянд та фіалок. Їхні зображення стали обов’язковими елементами святкових листівок – “валентинок”.

Ведуча. Отже, свято Валентина – одне з найпопулярніших свят у цілому світі. Воно об’єднує людей різних національностей, країн. Чому?

Ведуча. Бо любові не потрібна мова – вона зрозуміла усім серцям.

Ведуча. І на честь цього свята ми оголошуємо невеличку конкурсну програму «День святого Валентина».

Ведуча. Кожна конкурсна програма має своє журі. Тож і наша не стала виключенням.

(Представлення журі)

Ведуча. А тепер час представити наших учасників!

Ведуча. Впевнена, що сьогоднішній вечір буде веселим та сповненим сюрпризів. А що чекає саме на Вас, наші мами й тата, ми зараз ізнаємось. До вашої уваги «Дерево передбачень».

Пояснення правил:

На кожному сердечку нашого дерева – передбачення. Завдання – обрати будь-яке та дізнатись, що чекає на Вас сьогодні.

Ведуча. Де можна зустріти ідеальну історію кохання? Звичайно, у казках. Отож, наступне завдання для знавців казок.

Вікторина «Казкові історії кохання»

Пояснення правил:

Уважно послухати та здогадатися, про яку казку йде мова.

1. Вона була мініатюрна, тендітна та з далеких країв. А він разом із своїм коханням подарував їй крила . "Дюймовочка", Г.Х. Андерсен

 2. Він спочатку був дерев’яною іграшкою в руках людей, потім сміливим воїном і, нарешті, принцом. Вона була лише дівчинкою, яка просто врятувала його і якій він запропонував царювати разом у Марципановому палаці. "Лускунчик та король мишей", Е. Гофман.

3. Вона любила фрукти і , на жаль, була не дуже перебірливою у знайомствах. Він врятував їхнє кохання лише одним поцілунком. "Білосніжка та сім гномів", Брати Грімм

4. Вона, звичайно, була красунею, та її зелена шкіра стала серйозним випробуванням їхнього кохання. "Царівна-жаба", українська народна казка

5. Він жив у простій коробці, а Вона у палаці. Кожен із них у своєму житті стояв на одній нозі, але кожен зробив все, щоб наблизитися до свого кохання. Вони зустрілися двічі: перший раз, щоб побачити один одного, другий - щоб згоріти у вогні любові звичайнісінького каміну. "Стійкий оловяний солдатик", Г.Х. Андерсен

6. Вона його кохала. Дуже кохала. Вона віддала йому все, що мала і ,навіть, більше. Та всі її жертви заради нього обернулися на легку морську піну.. "Русалонька", Х. Андерсен

7. Це чарівна розповідь про дитячу любов, поруч із якою навіть взимку розквітають троянди. "Снігова королева", Г.Х. Андерсен

8. В цій казковій історії наречену визначили лише однією горошиною. "Принцеса на горошині", Г.Х. Андерсен
9. Вона потрапила у найнеприємнішу історію прямо на своїх іменинах. А він, визволивши її із обіймів павутиння, одразу запропонував одружитися. "Муха-цокотуха", К.Чуковський

МУЗИЧНА ПАУЗА

Ведуча. Наступний конкурс під назвою  «Політ кохання» виявить найталановитіших майстрів слова, бо передбачає складання фрази-зізнання в коханні.

Пояснення правил:

Усім учасникам ми дамо звичайнісіньке слово, яке потрібно використати, висловлюючи симпатію своїй «половинці». Наприклад, «холодильник» (Кожного разу, коли відкриваю холодильник, я думаю про тебе), «футбол» (Я навіть пропущу футбол по телевізору, якщо ти погодишся на побачення зі мною) тощо. Найбільш оригінальній парі дістається перемога в конкурсі.

Ведуча. Час трохи відпочити та послухати музику. Вгадайте, який музичний репертуар ми вам пропонуємо? Звичайно, пісні про кохання.

А конкурс називається «Вгадай мелодію».

Пояснення правил:

Учасники слухають мелодії знайомих пісень і мають вгадати їх назву.

Ведуча. Сьогодні ми вже згадували казки, а зараз пропонуємо вам відчути себе героями однієї з них. Мами стануть Попелюшками, а тата – принцами. Тож і конкурс має відповідну назву – «Попелюшка».

Пояснення правил:

Мама знімає туфлі. Ведучі розміщують його серед різноманітного взуття: капці, чоботи, ковзани тощо. Завдання тата – із зав'язаними очима повернути взуття своїй Попелюшці.

Ведуча. Уявіть собі таку ситуацію: на іншому боці дороги, по якій весь час їдуть машини, ви побачили свою половинку. Вам дуже хочеться запросити її ... Куди? Дізнаєтеся згодом. Але оскільки вас почути вона не може, то ви маєте застосувати міміку і жести. Таким чином наступний конкурс має назву „Без слів”. А ваша половинка має зрозуміти, куди її запрошують.

Пояснення правил:

Кожен учасник дістає записане на картці завдання. Пояснити написане можна, використовуючи лише міміку та жести.

МУЗИЧНА ПАУЗА

Ведуча. Наш вечір підходить до завершення. Але який День святого Валентина без подарунків? Отож, до вашої уваги конкурс «Стріли Амура».

Пояснення правил:

На стіні підвішені повітряні кульки, в кожній з яких записка з назвою призу. Конкурсанти-чоловіки по черзі кидають в них дротики і отримують приз для своєї пари.

Ведуча. Час журі оголосити результати і нагородити пари.

Ведуча. Дякуємо всім за участь!

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку