Розвиток мовленнєвої компетентності молодших школярів

Про матеріал
Матеріал використаний на засіданні професійної спільноти вчителів початкових класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду вчителя початкових класів Бобрівницької ЗОШ І-ІІ ступенів. Білан Надії Миколаївни. Методична проблема: «Розвиток мовленнєвої компетентності молодших школярів»

Номер слайду 2

Живе спілкування в центрі уваги сучасної освіти Час, у якому ми живемо, називають комунікативно-інформативним. Розроблено нові технічні можливості передачі інформації та її збереження. Однак сьогодні, як ніколи, людина потребує живого спілкування, взаємодії з іншими людьми, зворотної реакції на свої думки, поведінку, погляди. Тому в центрі уваги сучасної освіти стає розвиток мовлення, а саме мовленнєва компетентність учнів.

Номер слайду 3

Шляхи реалізації методичної проблеми

Номер слайду 4

Розвиток мовленнєвої компетентності починається з особистісних стосунків учителя з кожною дитиною і відбувається:на уроці та перервібіля учительського столу та дошкиу коридорі та на подвір’їppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 5

Дитяча література-ефективний фактор розвитку мовлення учнів Переконую учнів та їх батьків, що ефективним фактором, який впливає на розвиток мовлення учня, є слухання і читання дитячої літератури різних жанрів.style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 6

Пріоритетними напрямами діяльності на уроках української мови є робота над монологічними, діалогічними і полілогічними висловлюваннями школярів.

Номер слайду 7

Розвиток мовлення через дидактичні ігри

Номер слайду 8

У своїй роботі використовую інтерактивні форми і методи навчання:

Номер слайду 9

Важливе завдання- поповнення словника учнів. Одна з існуючих проблем-перенести якнайбільше пасивних слів в актив. З цією метою використовую такі вправи:

Номер слайду 10

Робота над текстом-важливий етап в розвитку мовлення учнів. Даю завдання школярам скласти розповідь за:

Номер слайду 11

Дякую за перегляд

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку