"Розвиток зв'язного мовлення № 8"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗВИТОК ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ. Тема для спілкування: «Не врода прикрашає людину, а добрі справи». Сідайте діти!У класі ми зустрілися знову. Про нашу мову чарівну. Ми поведемо розмову. Підготувала вчитель початкових класів. Перещепинської гімназії «Крок»Юлія Ващенко

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці ви будете продовжувати вчитись писати переказ тексту за планом. Ми поговоримо про те, що не врода прикрашає людину, а добрі справи.

Номер слайду 3

Завдання 1 Прочитай текст. Гарна Валя підійшла до дзеркала. Побачила свої великі сині очі. І залюбувалася – яка вона гарна. Потім одягла шубку, взяла санчата й пішла у двір кататися з гірки. Діти просили Валю покататися їх. Але вона відмовила. Каталася сама. Згодом на гірку прийшла Катруся із санчатами. Ніс у неї був кирпатий, весь у ластовиннячку. Діти й Катрусю просили покатати їх. І Катря по черзі покаталася з усіма. Покатала і маленького Юрася, який гуляв у дворі з бабусею. Юрасева бабуся сказала Катрусі, що вона добра. І очі в неї гарні – сині. « Я теж гарна. У мене теж очі сині», - сказала Валя. Але бабуся нічого їй не відповіла.

Номер слайду 4

1. Якою була валя?2. Якою була катруся?3. Чому бабуся нічого не відповіла валі?4. як ти ставишся до дівчаток?5. якій дівчинці ти можеш дати пораду? Яку саме?Завдання 2 Дай відповіді на запитання.

Номер слайду 5

Пам’ятка написання переказу. Поділи текст на частини. Добери заголовок до кожної частини. Запиши план. Прочитай окремі частини до складеного плану. Перекажи кожну частину. Закрий текст і напиши переказ за планом.

Номер слайду 6

Валя підійшла до дзеркала. Побачила свої великі сині очі. І залюбувалася – яка вона гарна. Потім одягла шубку, взяла санчата й пішла у двір кататися з гірки. Діти просили Валю покататися їх. Але вона відмовила. Каталася сама. Згодом на гірку прийшла Катруся із санчатами. Ніс у неї був кирпатий, весь у ластовиннячку. Діти й Катрусю просили покатати їх. І Катря по черзі покаталася з усіма. Покатала і маленького Юрася, який гуляв у дворі з бабусею. Юрасева бабуся сказала Катрусі, що вона добра. І очі в неї гарні – сині. « Я теж гарна. У мене теж очі сині», - сказала Валя. Але бабуся нічого їй не відповіла. Завдання 4 Прочитай текс ще раз. Визнач, скільки частин він має .

Номер слайду 7

Завдання 5 Постав запитання до кожної частини і запиши. План1.2.3.

Номер слайду 8

Завдання 6 Випиши з довідки слова , які характеризують кожну дівчинку. Валя. Катруся

Номер слайду 9

Завдання 7 Перекажи текст усно. Скористайся записаними запитаннями і словами.

Номер слайду 10

Запам’ятай! Кожну чакстину тексту починай писати з нового трядка. Завдання 9 Запиши перекакз тексту. Розпочни із заголовка.

Номер слайду 11

Збіг наш урок, як коротка мить. Дуже швидко час біжить. Ще попереду у нас багато кроків І цікавих, і важких уроків. Завдання покличуть у майбутнє,Найскладніше ж завдання — життя. Так намагайтесь вправно все вивча¬ти. Пам'ятайте: учня скарб — знання!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
8 січня
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку