Розвиток зв'язного мовлення "Чому ми любимо собак"

Про матеріал
Презентація до уроку з української мови (розвиток зв'язного мовлення) до зошита "Мандруємо зі словом" 4 клас. Тема: "Чому ми любимо собак?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення«Чому ми любимо собак ?»

Номер слайду 2

Постав літери у словах і запиши назви порід собак. Берсеннар, сатак, ніспаель, манбердо, дельпу, кавівчар, брадолра, кіхас, вейротлер.

Номер слайду 3

Добери відповідні прикметники до іменників. Песик – Собака – Пес – Слова для довідок (маленький, голодний, вірний)

Номер слайду 4

У яких випадках уживають такі звороти. Живуть як пес з котом. Собача погода. Усіх собак понавішуютьзвинувачувати когосьсваряться між собоюнегода

Номер слайду 5

Прочитай текст. Про кого йдеться в розповіді? Чи вважаєш ти, що такі пси , як Баррі, Балто, та Хатіко, справді заслуговують на те, щоб їм поставили пам’ятник? Своє міркування запиши у висновку до тексту. Собака здавна вважався вірним другом людини. Але є такі собаки, які настільки прислужились людині соєю відвагою, самовідданістю, вірністю, що їм поставили пам’ятники. Сенбернар Баррі на початку ХІХ століття виконовав свою звичну нелегку роботу: рятував людей у горах. Під сніговими заносами в Альпах завжди гинули тисячі людей. Баррі врятував життя 40 потерпілим. Рятуючи сорок першу жертву снігової лавини, легендарний Баррі був важко поранений: солдат армії Наполеона подумав, що це вовк, і проколов його свого рятівника штиком. Барі вилікували, відправили на заслужений відпочинк, а через вісімдесят років – у 1899- Баррі поставили пам’ятик у Парижі.

Номер слайду 6

В одного в Нью- Йоркських парків стоїть пам’ятник псу Балто, який врятував сотні людських життів під час епідемії дифтерії, що спалахнула на Алясці на початку ХХ століття. Балто був ватажком собачої упряжки, яку послали за вакциною за 300 км до найближчого міста. Балто був єдиний, хто повернувся з важкої подорожі та привіз ліки.

Номер слайду 7

У Японії собаці Хатіко поставили пам’ятник ще за життя. Він самовіддано чекав господаря – професора Токійського університету, який помер на роботі унаслідок інфаркту. Собака до кінця своїх днів приходив на станцію та чекав свого господаря. Після смерті Хатіко в країні оголосили траур. Ця зворушлива розповідь була екранізована й показана у фільмі «Хатіко». Відтоді історія вірного пса стала відомою усьому світі.

Номер слайду 8

Склади і запиши свої роздуми на тему : Чому ми любимо собак?Слова для довідок: справжній друг, чотирилапий приятель, ходити на прогулянку, гратися разом, відповідальність господарів, нагодовані, доглянуті, безпечні для людини.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вакуловська Надія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2021
Переглядів
1995
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку