РОЗВИТОК ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ. Вчимося бути красномовними.

Про матеріал
Працюємо над розвитком мовлення , усвідомлюємо, що красиве мовлення є ознакою культури людини, формуємо бажання пізнавати секрети успішного спілкування. Робота в зошиті з розвитку мовлення на с.27-30. Робота з таблицею «Секрети успішного спілкування». Виконання завдань 1-6.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗВИТОК ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯВчимося бути красномовними

Номер слайду 2

Діти, щоб бути красномовною людиною, треба вміти не тільки добирати влучні, красиві, точні слова, а й володіти знаннями, які допоможуть зробити процес спілкування між співрозмовниками доброзичливим, грамотним, успішним. У цьому вам допоможе таблиця «Секрети успішного спілкування». Познайомтеся зі змістом таблиці.

Номер слайду 3

Робота з таблицею «Секрети успішного спілкування».1. Слідкуйте за правильністю, чистотою, точністю, виразністю мовленого слова.2. Правильно користуйтеся мовленнєвим голосом, силою, тембром, тоном, темпом, упевненістю, переконливістю, чіткістю.3. Доречно використовуйте несловесні форми спілкування: усмішку, руки, голову, вираз обличчя.4. Будьте уважними слухачами, часто називайте співрозмовника по імені.5. Намагайтеся зрозуміти, допомогти, поспівчувати співрозмовникові.

Номер слайду 4

6. Виділяйте в отриманій інформації головне.7. Не переривайте співрозмовника зауваженнями.8. Не вживайте неправильних, невлучних слів і висловів, не говоріть зайвого.9. Намагайтеся не помічати недоліків співрозмовника.10. Постійно збагачуйте свій словниковий запас. Користуйтеся різними словниками.11. Після завершення розмови що було незрозумілим? Ставте запитання.- Чи можна виділити у змісті таблиці щось найголовніше? Чому? Як ви думаєте, що робить мовлення людини красивим?

Номер слайду 5

З’ясування лексичного значення слова «красномовство» (завдання 1, с. 27).1 грудня

Номер слайду 6

Аналіз сприйняття змісту слова «красномовство» (риторика) на матеріалі завдання 2 (с. 27-28).

Номер слайду 7

Завдання 3, с. 28 з наступною взаємоперевіркою

Номер слайду 8

Завдання 4, 5, с. 28–29

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Колективне складання казки на матеріалі завдання 6 (усно)

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Самостійна письмова робота в зошитах Запис двох речень зі складеної казки. Запис ознак красномовної людини з наступною перевіркою.

Номер слайду 14

Підсумок уроку. Доберіть слова, які би свідчили про те, що ви красномовна людина. Поміркуйте, чи можна вважати красномовною людиною ту, що вживає такі слова, як тіпа, ну, значить, чекай-чекай… Про що нове для себе ви довідалися на уроці? Про що розповісте своїм рідним, друзям?

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 серпня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку