Розвиваюче заняття в ГПД з учнями 1 класу. Виховний захід до Міжнародного дня миру.

Про матеріал
Дане заняття має на меті створити позитивний емоційний настрій; вчити находити однакове і різне, формувати логічне і образне мислення, здатність до аналізу; розвивати увагу, уяву, уважність, дрібну моторику рук; розвивати словесно-логічну пам’ять; формувати доброзичливі відносини між дітьми; сприяти вихованню милосердної, чуйної дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиваюче заняття в ГПД з учнями 1 класу. Виховний захід до Всесвітнього Дня Миру

Номер слайду 2

Миру в Україні – бути!Миру хочу добрі людиІ дорослі, і маліПрагнуть миру на Землі!

Номер слайду 3

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже  нестабільність, страх – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…Саме тому  існує цей день – Міжнародний день миру. Міжнародний день миру відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня. А вам відомо, коли саме люди святкують День Миру?

Номер слайду 4

До 24 лютого 2022 року для більшості людей планети, мир був повсякденною реальністю. На наших вулицях було безпечно, ми спокійно ходили до школи

Номер слайду 5

Але зараз все змінилося…..24 лютого

Номер слайду 6

Українці бажають один одному Мирного неба. Ми сподіваємося, що ця мрія здійсниться!!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Що є символом міжнародної солідарності всіх людей світу?Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру. Дзвін миру – символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури. Перший дзвін миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 році. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів. У нього також вплавили ордени та медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Номер слайду 9

Що є символом миру?Із давніх-давен символом миру вважався голуб. Після всесвітнього потопу Ной випустив голуба довідатися, чи спала вода на землі. Голуб повернувшись, приніс оливкову гілочку як свідчення благодатних умов для проживання. З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя. Біблійна легенда про голуба мира. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка — символ перемоги, миру та примирення.

Номер слайду 10

Що є символом міжнародної солідарності всіх людей світу?Дзвін миру

Номер слайду 11

Назвіть емблему миру?Голуб

Номер слайду 12

Назвіть слова, які асоціюються у вас зі словом «Мир» Мир. Щастя. Лад. Спокій. Добро. Порозуміння. Злагода. Життя. Благополуччя

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 червня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку