Рухова активність - основа фізичного здоров'я

Про матеріал
Рухова активність - основа фізичного здоров'я 8 клас Рухова активність - основа фізичного здоров'я Рухова активність - основа фізичного здоров'я Рухова активність - основа фізичного здоров'я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухова активність - основа фізичного здоров'я

Номер слайду 2

Рухова активність - основа фізичного здоров'я. Регулярні фізичні вправи і фізична активність можуть зробити дива із нашим здоров'ям та тілом. Фізична активність допомагає запобігти хворобам серця, діабету, остеопорозу, а також безлічі інших захворювань, і є ключовою умовою для схуднення та підтримки здорової ваги

Номер слайду 3

Навантаження слід збільшувати поступово

Номер слайду 4

Види рухової активності: Низька: Повільна ходьба, сидіння за робочим столом, робота за комп'ютером, перегляд телепередач. Помірна: Швидка ходьба, прибирання оселі, робота на городі, гра на піаніно. Інтенсивна: Біг, заняття фізичною культурою і спортом, танці, рухливі ігри. Види рухової активності?

Номер слайду 5

Однією з основних ознак здорового способу життя є висока фізична активність – рух. Величезні можливості, закладені в організмі кожної людини, можуть бути реалізовані у здоров'я й активне довголіття тільки за умови постійних фізичних навантажень. На жаль, більшість людей ведуть малорухливий спосіб життя. Сприяє низькому рівневі фізичної активності науково-технічний прогрес – автоматизація промисловості, розвиток транспорту, механізація домашньої праці, телефонізація, телебачення, що скоротили до мінімуму рухову активність людини. Гіподинамія (мала рухливість) призводить до збільшення навантаження на серцевий м'яз. Коли людина ходить, бігає чи займається фізичними вправами, м'язи, натискаючи на судини (вени, артерії, що знаходяться поруч з м'язами), допомагають серцю перекачувати кров на периферію, а венами – до серця. Коли людина не рухається, цього не відбувається, серце швидко зношується, виконуючи важку роботу, а йому за хвилину доводиться перекачувати 4-5 л крові. Під час роботи м'язів відбувається «згорання» тієї енергії, що надходить з їжею. При малорухомому способі життя, незбалансованому харчуванні запаси енергії відкладаються у вигляді жирів (надмірна вага), холестерину в судинах (стенокардія, інфаркт, інсульт), а відкладення солей веде до остеохондрозу.

Номер слайду 6

Рухова активність для будь-якого живого організму являється фізіологічною необхідністю, так як позбавлення організму рухів приводить до втрати здатності накопичувати енергію та протистояти стресовим ситуаціям. А так як сучасне суспільство полюбляє свій вільний час проводити за переглядом телевізора чи розважатися за комп’ютером, сидячи на кріслі та втупившись в екран, то не дивно, що при таких умовах розвивається гіподинамія. Ця сучасна хвороба приводить до порушення координації рухів і виникненню проблем з вестибулярним та руховим апаратом. Гіподинаміє не кращим чином відбивається і на кровоносній системі. Нестача рухів також знижує функції надниркових залоз. Тому, для поліпшення діяльності організму та зміцненню здоров’я, фізичні навантаження є повсякденною необхідністю кожної людини. Позитивну оздоровчу дію мають і інші циклічні вправи, насамперед лижні прогулянки. У таких фізичних навантаженнях бере участь велика кількість м'язів.

Номер слайду 7

Кінець. Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
10 жовтня 2022
Переглядів
636
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку