Чим шкідливе куріння.

Про матеріал
Матеріал для уроку на тему "Чим шкідливе куріння?". Розрозба підходить для всіх класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чим шкідливе куріння?Що потрібно знати про куріння. Робота В. О. Фраціян

Номер слайду 2

Зміст:№1. Невеличка інформація.№2. Про нікотин та тютюн.№3.( три слайда ) Шкідливість куріння.№4. Чому люди курять. Висновок. Використані джерела

Номер слайду 3

№1 Невеличка інформація. Куріння є найпоширенішою звичкою у світі, часто провокує розвиток онкологічних хвороб, в першу чергу раку легенів, викликає появу хронічного обструктивного захворювання легень, виразкової хвороби, значно підвищує ризик виникнення інфаркту міокарда. За статистикою в Україні курить більше половини дорослого населення в цілому, серед них палить більше 10% жінок. Також, за деякими дослідженнями, серед старшокласників у школах курить близько 53%. Внаслідок цього Україна займає шосте місце за розповсюдженням тютюнопаління. А на першому Сербія.

Номер слайду 4

№2. Про нікотин та тютюн. Нікотин — це наркотична речовина, яка повільно убиває людей. Небезпеку представляють сигарети, сигари, трубки, нюхальний, жувальний тютюн, кальяни, спайси, вейпи (електронні сигарети), нікотинові пластирі та інші способи отруєння організму нікотином. В Європу тютюн привезли учасники експедиції Христофора Колумба.

Номер слайду 5

№3. Шкідливість куріння. Через хвороби, які виникають внаслідок вживання тютюну, помирає більше людей, ніж від алкоголя, наркотиків, автомобільних аварій. За хвилину помирає біля десяти чоловік від хвороб, які пов’язані з курінням. За рік від вживання тютюну по всьому світу помирає біля 5 мільйонів людей. Протягом 30 років курець викурює приблизно 20000 сигарет, або 160 кг тютюну, поглинаючи в середньому 800 г нікотину.

Номер слайду 6

№3. Шкідливість куріння. Куряща жінка душить свою дитину, оскільки нікотин робить судини більш вузькими і кисень не доходить до мозку і внутрішніх органів дитини. Діти сильно мучаться, коли мама наповнює їх організм нікотином, від шкідливої дії цієї отрути вони можуть народитися з фізичними та психологічними відхиленнями. Тютюнопаління може призвести до передчасних пологів. Курці часто хворіють серцево-судинними захворюваннями, вони часто помирають від серцевого приступу та від зупинки серця.Імунна система курця виснажується з боротьбою із шкідливими хімічними елементами, тому залежні від нікотина люди є менш стійкими до бактерій та вірусів.

Номер слайду 7

№3. Шкідливість куріння. Нікотин діє на кровоносні судини так, що вони стискаються, у людини підвищується артеріальний тиск. З часом у вузьких судинах можуть утворитися тромби, що може призвести до інсультів та інфарктів. Біля 10 відсотків курців помирають від онкології. Біля 90 % раку легень пов’язано з курінням. У курця бліда (чи навіть синя) шкіра, з’являються прищі, вугрі. При фізичній нагрузці виникає задишка. Зранку курця мучає кашель.

Номер слайду 8

№4. Чому люди курять?Тиск товаришів. Соціальне оточення. Реклама. Щоб відчути себе дорослим. Простіше познайомитися. Модно. Знімає стрес. Приклад відомих людей. З цікавості

Номер слайду 9

Висновок. Отож куріння ( це також стосується не тільки куріння, а й вживання алкоголю та наркотиків ) – проблема світового значення і боротьба з ними вимагає спільних зусиль. Їх слід оцінювати не як особисту трагедію, а й як соціальне лихо.

Номер слайду 10

Використані джерела:http://stopsmoking.org.ua/whyto/vpliv-kurinnya-na-organizm/http://www.volpulmonology.com.ua/korysna-informaciya/shcho-potribno-znaty-pro-kurinnya. Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку