Самопрезентація досвіду

Про матеріал
Самопрезентація вчителя початкової школи для проходження атестації педагогічних працівників у 2024 році. Пропоную портфорліо - самопрезентацію власного досвіду роботи з теми " Використання інтерактивних методів навчання на уроках в початкових класах з метою формування ключових компетентностей учнів."
Перегляд файлу

Атестація педагогічних працівників 2024

 

 

1 слайд

Вітаю! Розпочну словами!

Учителем не кожен може бути,

Не кожне серце вміє говорить...

Учитель лише той , хто вміє чути,

Окрилити , навчити і любить

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2 слайд

Рубрика“Я — вчитель”.

Я, Лось І. Г., вчитель початкових класів Балаклійського ліцею № 1 ім. О. А. Тризни. Мій шлях до дитячих сердець молодших школярів розпочався у 1992 році після закінчення Харківського національного університету ім. Г. С. Сковороди .

Маю стаж 32 роки, спеціаліст вищої категорії зі званням вчитель-методист

 

3 слайд

Рубрика“Я — вчитель”.

Професія вчителя важка, відповідальна, а разом з тим, цікава. Вона потребує не тільки великих знань, а й витримки, духовних сил та , навіть, мужності. Понад 32 роки  я переконуюся в тому , що  мені цікаво:

вчитися й навчати інших,

розвиватися й надихати інших,

змінюватися самій та змінювати інших,  генерувати ідеї та ділитися з іншими , помилятися щоб знайти істину;

шукати можливості

 

4 -5 слайди

 

 

 

 

 

Рубрика“Я — вчитель”.

Працюючи в початковій школі багато років , я визначила для себе декілька важливих педагогічних принципів. Вони прості, але ефективні.

1. Кожна дитина повинна мати успіх. Маленький успіх дитини народжує великий успіх у житті. Кожна їх перемога, хоч і маленька, але це вже перемога.

2. Кожна дитина- особистість. Учителеві необхідно створити лише атмосферу взаєморозуміння, направляти дитину, а не примушувати її.

3.Кожна дитина — талановита. Але талановита по-своєму. Педагогу лише потрібно допомогти їй розкрити себе, показати всі свої можливості.

4. Кожна дитина як промінь

І моя мета достукатися до кожної душі, допомогти повірити в себе.

Ідуть дні , летять роки, але не змінюється моє педагогічне кредо: “Щоб бути хорошим вчителем , потрібно любити те, що викладаєш, і тих, для кого викладаєш “

 

6 слайд

Методична тема , над якою працюю «Використання інтерактивних методів навчання на уроках в початкових класах з метою  формування ключових компетентностей учнів.”

Мета досвіду: підготовка дитини не до окремого уроку «на завтра», а до самостійного життя.

Вважаю важливим навчити бачити реальне застосування знань й умінь, одержаних на уроці, в своєму власному житті. Соціуму необхідні учні, готові навчатись впродовж життя.

 

7 слайд

 

 

Характеристика досвіду

Навчання – важка розумова праця. І щоб ця праця була успішною, вона має бути цікавою, бажаною для учнів. На своїх уроках я використовую дослідницький підхід до предмета вивчення, коли учням не дають готових висновків, а надають змогу висунути свої гіпотези, або самостійно знайти правильну відповідь.

Для того, щоб на уроках робота була цікавою,  я намагаюся їх навчати в ігровій формі й використовувати інтерактивні методи навчання. Проводжу нестандартні форми уроків: уроки-подорожі, уроки-змагання, уроки-вікторини, уроки КВК.

Для ефективної співпраці учня і вчителя на початку уроків стараюсь створити емоційний, позитивний настрій кожної дитини на подальшу роботу. Тому свої уроки розпочинаю з привітань у віршах, які розвивають пам’ять, збагачують словниковий запас школярів, виховують у них елементарні навички,  використовую "психоформули". Великого значення надаю  мотивації навчальної діяльності. На цьому етапі фокусую увагу учнів на проблемі і викликаю інтерес до теми. Використовую такі прийоми як «Вилучити зайве», «Роз’єднай слова», «Криголам», які розвивають  в учнів уміння формувати власну точку зору й доводити власну позицію

8-9 слайд

 

 

 

 

Характеристика досвіду

Дитина – це сонце , навколо якого мають обертатися всі засоби навчання.
Як сучасний учитель, намагаюся йти в ногу з часом,  вивчаю різні педагогічні технології й застосовую їх на практиці. Вередливих школярів зацікавити не так уже й легко, але у цьому можуть допомогти сучасні цифрові технології. Саме вони допомагають проводити заняття більш енергійно, результативно, емоційно та насичено. На своїх уроках використовую освітні платформи, хмарні сервіси навчання : «Learningаpps», “Wordwall”,   “ Quizlet ( Квізлет) «Word Art». Використовую шаблони інтерактивних вправ на різних етапах уроку . Наприклад, “Знайди відповідність” , “ Відкрий коробку”, “ Випадкове колесо”, “ Діаграми з мітками”,       “ Флеш — карти” , “ Розкодуй мене!”. Для візуального сприйняття, кращого запам’ятовування ключових слів та термінів створюю хмари слів з допомогою програми «Word Art», використовую онлайн тести  на сайті «На Урок». Знання, набуті в процесі такої праці зберігаються в пам’яті значно міцніше, оскільки вони здобуваються активними зусиллями.

10 слайд

Характеристика досвіду

“Оживити” урок , зв’язати його з дійсністю, забарвити різними фарбами почуттів, озвучити урок музикою, звуками природи мені дозволяють мультимедіа , які я активно використовую в практиці .

 

 

 


11 слайд

 

Життя й здоров’я учасників освітнього процесу- найголовніше, тому, незважаючи на війну в Україні, змогла організувати якісний навчальний процес

Цифрові сервіси допомагають мені  вивести сучасний урок на якісно новий рівень, тобто

 підвищити статус учителя, впровадити в навчальний процес інформаційні технології,

розширити можливості ілюстративного супроводу уроку, використати різні форми навчання та види діяльності в межах одного уроку.

12-14 слайд

Я — учні — батьки

З перших днів навчання я знайшла з дітьми спільну мову. Залучила батьків до співпраці, до спільного проведення позакласних заходів. Ми провели багато сімейних свят, тематичних заходів,веселих концертів,уроків пам’яті, захоплюючих та корисних виховних годин.

 

 

 

 

 

Я — учні — батьки

Мій девіз роботи з батьками.

Ставитися до батьків :

До нетерплячих- терпляче!

До сором’язливих- турботливо!

До розгніваних- доброзичливо!

До образливих-особливо тактовно!

До грубих- делікатно!

А до всіх разом- уважно!

 

 

Сьогоденя вимагає зміни в взаємодії з батьками, розширення тематики життєво важливих проблем, надання більшої щирості та відвертості зустрічам, навіть , якщо вони через монітор комп’ютера

 

 

 

 

 

 

15-18 слайд

Мої здобутки в професії

Жоден урок не проходить без створення ситуації успіху . Результатом цього є велике бажання учнів брати участь у різних олімпіадах та конкурсах на сайтах  «Всеосвіта» та “ На Урок”. Таким чином діти формують власне уявлення про свої можливості та самостверджуються. Діти

 активно приймали участь й перемагали :

- Олімпіада з української мови та літератури

- Олімпіада з предметів початкової школи

- Олімпіада з математики , з курсу “Я досліджую світ”

- Всеукраїнський конкурс “ Колосок”, “ Кенгуру”, “  Соняшник” та ін.

- Всеукраїнський інтернет-конкурс «Fake: як розпізнати та протидіяти?»

Маю нагороди вчителя: свідотства про підготовку учнів, свідотства про переможців та іменні подяки від сайту “ На Урок” й “ Всеосвіта”

*Кудряшова Анастасія учасниця

XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024»

*Участь у предметних тижнях початкової школи

 

 

 

 

 

 

 

Мої здобутки в професії

-  Маю  сертифікати, що підтверджують мою участь у програмі підвищення кваліфікації

 

- 2019 -2022 р. виконувала обов’язки

керівника територіального методичного об’єднання вчителів початкових класів:

-планувала роботу територіального методичного об’єднання;  проводила засідання ТМО; вела відповідну документацію; готувала  звіти й аналізи роботи ТМО

  Учасниця семінарів, вебінарів , тренінгів                              -КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Учасниця семінару-практикуму для вчителів початкових класів за темою «Забезпечення компетентнісно-орієнтованого навчання учнів НУШ»

-Учасниця семінару-практикуму  з теми "Як оцінити учнів у початковій школі. Практикум з формувального оцінювання"

- 19 .03.2024 Учасниця тренінгу “ Цифрові навички для освіти з Google“

- Ділюся досвідом роботи з колегами під час зустрічей на ШМО, педрадах, ТМО.

- Готую виступи-зустрічі з батьками майбутніх першокласників

Мої здобутки в професії

- Свої знання розповсюджую як перспективний педогогічний досвід на освітніх платформах

 

 

         Я не хочу бути кращим вчителем країни і не ставлю собі за мету зібрати “ усі лаври та  почесті” . Проте я дуже хотіла би, аби Господь і надалі дарував мені снаги торувати той шлях, який я для себе обрала, а знання та життєві поради, якими я завжди щедро ділилася зі своїми учнями , зрештою, знадобилися їм для того, аби зробити нашу державу та свої долі нехай трошечки, але щасливішими та успішнішими  

                        

 

                             Дякую за увагу!

 

docx
Додано
23 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку