Самопрезентація. (soft skills)

Про матеріал
Самопрезентація – це наша розповідь про себе іншій людині чи групі людей з метою ближче познайомитися та досягти інших цілей. Зокрема, такою розповіддю ми можемо додати собі авторитету, справити позитивне враження, зацікавити, запам’ятатися, сформувати свій імідж. Я виділяю два види самопрезентацій про себе: Класична самопрезентація – коли ми прямо представляємо себе. Партизанська самопрезентація – коли розповідаємо історії зі свого життя чи кейси з роботи, які “підсвічують” нас з потрібної сторони.
Перегляд файлу

image

    image
"Розкажи щось про себе" - знайоме запитання? Що мит відчуваємо в цей момент? Розгубленість, тривогу, паніку чи навпаки впевненість, рішучість та розслабленість? Все залежить від того, на скільки миготові до цього запитання.

image

image

    Класична самопрезентація - коли ми прямо представляємо себе.

    image
Партизанська самопрезентація - коли розповідаємо історії зі свого життя чикейси з роботи, які "посвідчують" нас з потрібної сторони.

image


image

image

    imageУ кожній ситуації можна використовувати якийсь один вид самопрезентації або й два види одночасно ( класичну та партизанську), залежно від обставин.

image

    image
Це сфера, у якій ми працюємо , спеціалізуємося, з чого заробляємо гроші. Складіть список тез про ваш досвід, вміння, досягнення, а також обдумайте кейси, про які зможете розповісти.

    image
Це наші хобі, інтереси, заняття. Складітьсписок тез про сфери, у яких ви хоч трохи розбираєтеся або якими коли-небудь цікавилися. Тоді у конкретній ситуації у вас буде більше варіантів для самопрезентації. Іви зможете сказати про ті хобі, які будуть максимально відповідати інтересам аудиторії чи співрозмовника.

    Це те, що виділить нас серед інших, зробить нашу розповідь яскравою та такою, що запам'ятається. Можна

image
використовувати гумор, самоіронію, знайти якусь прив'язку до ситуації навколо або події, яка зараз відбувається. Людина має пригадати нас завдяки такій фішці. Це збільшить шанси, що вас запам'ятають або згадають першими серед потенційних конкурентів.

image

image

    imageКоротка на 2-3 речення і 15-20 секунд

    Середня на два-три абзаци і 30-40 секунд

    Довга - невелика розповідь на 1,5 хвилини.

    Підготуватись до партизанської презентації.

    imageНаписати в зошиті коротку,

середню тадовгу самопрезентацію ( завантажити в майстат)

pdf
Додано
20 вересня 2022
Переглядів
2582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку