Самостійна робота для 10 класу "Застосування законів динаміки"

Про матеріал
Самостійна робота для 10 класу "Застосування законів динаміки" містить різного типу задач на застосування законів
Перегляд файлу

 

Самостійна робота  «Застосування законів динаміки »

І варіант

 

  1. (2 бали)  Визначити вагу льотчика – космонавта, маса якого 80кг, під час старту з поверхні  Землі вертикально вгору з прискоренням 15 м/с2.

 

  1. (2 бали) Брусок, маса якого 400г, причепили до динамометра і рухають рівномірно по горизонтальній поверхні. Динамометр показує при цьому 1Н. потім брусок рухали по тій самій поверхні з прискоренням, і динамометр уже показував 2Н. Чому  дорівнювало прискорення?

 

 

  1. (3 бали)  Яку силу треба прикласти, щоб підняти вагонетку масою 600кг по естакаді, кут нахилу якої становить 20, якщо коефіцієнт опору рухові дорівнює 0,05?

 

  1. (4 бали)  На кінцях нитки, перекинутої через нерухомий блок, підвісили тіла, маса кожного з яких 240г. Який додатковий вантаж треба покласти на одне з тіл, щоб кожне з них за  4спройшло 160см?

 

 

 

Самостійна робота  «Застосування законів динаміки »

ІІ варіант

 

  1. (2 бали)  У ліфті стоїть пасажир, маса якого 60кг. Визначити його вагу на початку і наприкінці піднімання, а також на початку і наприкінці опускання.  Прискорення ліфта в усіх випадках дорівнює  2 м/с2.

 

  1. (2 бали)  Автомобіль, маса якого 5т, рушає з місця з прискоренням          0,6 м/с2. Визначити силу тяги,  якщо коефіцієнт опору рухові дорівнює 0,04.

 

 

  1. (3 бали)  На похилій площині завдовжки 5м і заввишки 3м лежить вантаж маса якого 50кг. Яку силу, напрямлену вздовж площини, треба прикласти,  щоб витягувати з прискоренням  1 м/с2? Коефіцієнт тертя становить 0,2.

 

  1. (4 бали)  На нитці, перекинутій через нерухомий блок,  підвісили вантажі, маса яких 0,3 і 0,34кг. За 2с від початку руху кожний вантаж пройшов шлях 1,2м.  Визначити величину прискорення вільного падіння на підставі даних досліду.

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Інші матеріали
Додано
30 березня 2020
Переглядів
2614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку