Самостійна робота "Повсякденне жтття і культура".

Про матеріал
Самостійна робота "Повсякденне житття і культура". Робота виконана в вигляді презентації. Призначена для проведення уроуів узагальнення та тематичного контролю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 Клас. Самостійна робота:«Повсякденне життя і культура»

Номер слайду 2

Які науково-технічні досягнення зображені на фотографіях?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

В яких напрямках мистецтва створені дані твори? 1. .2. 3. 4.

Номер слайду 4

Які виконавці зображені на фотографіях? 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 5

Які актори зображені на фотографіях?

Номер слайду 6

Встановіть відповідність: А. «Концептуалізм»Б. «Абстракціонізм»В. «Постмодернізм»Г. «Гіпперреалізм»1. «Мистецтво, що прагне фотографічної точності зображення»2. «Напрям мистецтва; заперечення візуальної інформації, розгляд мистецтва як повідомлення»3. «Напрям мистецтва; відмова від реального зображення, вираження внутрішнього світу митця»4. «Напрям мистецтва; поєднання різних стилів минклого і сучасного»

Номер слайду 7

Прочитайте текст та дайте відповіді на запитання. Глобаліза́ція — процес всесвітньої економічної, політичної та культурної інтеграції та уніфікації. У ширшому розумінні — перетворення певного явища на планетарне, таке, що стосується всієї Землі. Основними наслідками глобалізації є міжнародний поділ праці, міграція в масштабах усієї планети капіталу, людських та виробничих ресурсів, стандартизація законодавства, економічних та технічних процесів, а також зближення культур різних країн. Це об'єктивний процес, зумовлений розвитком транспорту та засобів зв'язку, він має системний характер, тобто охоплює всі сфери життя суспільства. В результаті глобалізації світ стає більш зв'язаним і залежним від усіх його суб'єктів. Відбувається збільшення як кількості спільних для груп держав проблем, так і кількості та типів інтегрованих суб'єктів. Економічно глобалізуються виробництво, послуги та капітал, технологія й дані[1][2]. Паровоз, пароплав, реактивний літак, контейнерні морські судна є приладами поступу в галузі транспорту, а телеграф і його сучасні потомки Інтернет та мобільний телефон є прикладами розвитку інфраструктури телекомунікацій. Усі ці винаходи стали важливими чинниками глобалізації й зумовлюють дедалі більшу взаємозалежність економіки й культурного життя. Чому прогрес людства супроводжується наростанням і загостренням глобальних проблем? Як пов’язані між собою поблеми розвитку та екології?

pptx
Додано
5 лютого
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку