Самостійна робота "Розвиток західноєвропейських країн в другій половині ХХ - на початку ХХІ ст"

Про матеріал
Самостійна робота "Розвиток західноєвропейських країн в другій половині ХХ - на початку ХХІ ст". Робота виконана в вигляді презентації на основі діючої прграми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самостійна робота з всесвітньої історії«Розвиток західноєвропейських країн в другій половині ХХ – на початку ХХІ ст.»

Номер слайду 2

Назвіть країну та прізвище жінок-керівників цих держав1. 2. 3.

Номер слайду 3

Які події зображені на фотографіях:1. 2. 3. 4.

Номер слайду 4

Хто зображений на цих фотографіях?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 5

Розмістіть події в хронологічній послідовності:1. Прихід до влади М. Тетчер2. Об’єднання Німеччини3. Прийняття конституйії П’ятої Республіки в Франції4. Початок операції «Чисті руки в Італії»

Номер слайду 6

Встановіть відповідність між термінами та визначеннями1. Монетаризм2. Дирижизм3. Брексіт4. Стагнація«Фаза економічного розвитку держав з ринковою економікою, для якої характерні певний спад ділової активності, незначне зростання безробіття та зниження цін»«Процес виходу Великобританії з ЄС, заснований на результатах референдуму 23.06. 2016 р.»«Політика активного втручання держави в управління економікою в середині 1940-х рр. в Франції»«Економічна теорія, за якою кількість грошей в обігу є визначальним чинником для розвитку економіки»

Номер слайду 7

Знайдіть п’ять помилок в тексті. Післявоєнна відбудова Західної Європи потребувала узгодження міждержавних рішень. Це стало поштовхом до початку економічної інтеграції. У 1951 р. представники Франції, Італії, Німеччини та Великої Британії уклали угоду по заснування Європейського об’єднання вугілля та сталі. В 1957 р. було підписано Римську угоду про заснування Європейського економічного співтовариства. У 1985 р. було укладено Шенгенську угоду про скасування паспортного митного контролю. 7.12 1992 року в Маастрихті(Швеція) було підписано угоду про створення Європейського Союзу. Із 1 січня 2000 р з’явилася спільна грошова одиниця – євро. Остання країна вступила в ЄС в 2013 р. – Румунія. Штаб квартира ЄС знаходиться в Парижі.

Номер слайду 8

Що зображено на фотографіях?На слайдах 5, 6, 7 знаходяться ілюстративні матеріали. Визначте, що там зображено.

pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Щупак І.Я.)
Додано
5 лютого
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку