Сценарій конкурсно-розважальної програми«The Halloween Party» для учнів 9-11 класів

Про матеріал
Сценарій містить цікаві й розважальні конкурси та ігри,що більш детально знайомлять учнів про свято Хеллоуїн.
Перегляд файлу

                                Сценарій конкурсно-розважальної програми

                                  «The Halloween Party» для учнів 9-11 класів
Мета: дати учням більш докладну інформацію про Хеллоуїн.
Реквізити: 
1. Плакати з написами "The Halloween Party", "Переддень дня всіх святих", "Trick or treat", " Хеллоуїн ".
2. Ілюстрації привидів, чорного кота, кажанів, повного місяця, гарбуза, чортика, свічки.
3. Ліхтарики з гарбуза,  мітла, яблука, машинки для конкурсу (4 шт), олівці (4 шт), нитки, крейда, коктейль для конкурсу, повітряні кулі, записки з пророцтвами.
Дійові особи:  дві відьми-ведучі, учасники  в маскарадних костюмах

Хід заходу

Відьма 1: У кожної країни свої традиції. Скільки країн - стільки і звичаїв. Сьогодні ми запрошуємо вас на одне з найважливіших свят, яке відзначають в англомовних країнах - "Переддень дня всіх святих", або "Хеллоуїн", яке  походить від словосполучення "holy evening" - "святий вечір" .

Відьма 2: Це один з найбільш улюблених і веселих свят у США і Великобританії. Його відзначають в ніч на 31 жовтня. Воно винико багато століть тому в Ірландії і Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені і початок зими, в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви.

Відьма 1: Забобонні люди Ірландії вважали, що в цю ніч померлі люди можуть воскреснути і прийти до людей в образі відьом, чаклунів, домовиків, привидів, духів, чорних котів та іншої нечистої сили. Тільки в цю ніч уся нечисть  влаштовувала  грандіозний шабаш і володіла силою і можливістю використовувати її скрізь.
Відьма 2: Цікаво, а чому тоді всі люди, та й ми, так вирядились у костюми сьогодні?
Відьма 1: А для того, щоб, зустрівшись з людиною, злі духи не нашкодили їй, діти та дорослі вдягають незвичайні костюми і привиди їх приймають за "своїх" і не чіпають.

Відьма 2: Отож,  сьогодні ми пропонуємо вам взяти участь у цьому шабаші. Просимо брати активну участь у конкурсах.А для початку представимо наше журі (3-4 людини). Отже, ми починаємо!

Відьма 1: До нас сьогодні на шабаш прилетіло багато всякої нечисті, давайте їх послухаємо і влаштуємо їм конкурси на витривалість, швидкість й спритність! 

Відьма 2: Отож,  конкурс перший – «Інтредакшн»

Конкурс №1. Кожна команда повинна по черзі представити себе. Журі оцінюють їх вихід, макіяж, вбрання та представлення. ( Оцінити за п'ятибальною системою) .
Відьма 1: Конкурс №2. Це свято завжди співпадало з часом, коли збирали урожай яблук. Багато солодощів на це свято виготовляли із яблук: це і яблучна карамель, яблучні пироги, а також яблучні іриски.

 Наступний конкурс «Яблуко-розбрату» . Для участі в цьому конкурсі нам необхідно по одній  людині з кожної команди. Завдання: Не торкаючись яблук руками, потрібно надкусити їх зубами. Хто швидше впорається із завданням, той і перемагає.
Відьма2: Молодці! Продовжуємо далі. Дорога, нечиста сило, знаєте, у наш складний час, замість ступи та мітли іноді доводиться користуватися автомобілем. Зараз ви будете здавати іспит з водіння, щоб отримати права.

Відьма 1: Конкурс №3.  «Авторалі по-нашому». (Учасникам роздають машинки, прив'язані на нитку до олівця, відзначаються лінії старту і фінішу.)
Умови конкурсу: Потрібно намотати нитку на олівець, до якої прикріплена машина. Виграє та команда, яка перша перетне фініш. Машинка не має перевернутися, якщо це сталося, гравець вважається вибулим з ралі. 
(Подарунок - жартівливі права категорії " Вищий пілотаж" на управління ступою або  мітлою.)

Відьма 2: Ну що ж, непогано. Давайте продовжимо шабаш.
Конкурс №4.  «Мумія» .Для цього конкурсу нам потрібно по два учасника з кожної команди . Ваше завдання за певний час замотати одного з учасників туалетним папером. Хто впорається з цим завданням швидше і чия мумія вийде краще, той виграє.
Відьма 1: Протягом Хеллоуїна і після нього, до самого ранку, діти групами обходять сусідні будинки і просять солодощі. "Trick or treat" - кажуть діти. Солодощі, частування або жарт! - чуєте ви всюди. Це означає: пригощайте або ми пожартуємо  над вами! У відповідь діти отримують цукерки, фрукти, печиво, гроші. Невипадково, що цю ніч називають ніч «жебраків». Але якщо частування немає, діти піднімають шум біля будинку жадібних людей або обсипають борошном поріг будинку.
Відьма 2: Конкурс №5.  Наш наступний конкурс так і називається «Солодощі або жарт». Один учасник з кожної команди йде в зал і з цими словами збирає частування за 2 хвилини. Тих, хто не дав будь-яких частувань, мітять крейдою. Зібране частування підраховують журі і виставляють бали.

Відьма 1: На наступний конкурс запрошуємо 2 учасника. Ви повинні звичайний дитячий віршик розповісти з такою інтонацією, щоб налякати всіх присутніх.


Білка

Хвіст трубою, спритні ніжки - 
Плиг із гілки на сучок! 
Носить білочка горішки 
В золотий свій сундучок. 

В неї очі, мов горішки, 
Кожушинка хутряна, 
Гострі вушка, наче ріжки, 
У дуплі живе вона.


 

Бідний зайчик

По дорозі зайчик скаче, 
Сніг глибокий, зайчик плаче, 
Змерз він дуже, і тремтить, 
І не знає, що робить. 

 

Де спочити, де присісти? 
Де що-небудь попоїсти. 
Треба швидше у лісочок, 
Де стоїть старий пеньочок. 
Аби трохи  кори згризти.... 
Ой, як хоче зайчик їсти! 


Відьма 2: Шановне журі, не забуваємо виставляти оцінки!Від нечистої сили в цю ніч можна захиститися не тільки костюмом. Головним атрибутом свята вважається… що?Правильно, гарбуз, на якому вирізане зображення особи. Вона є символом злого духа, який відлякує вогонь, розташований всередині.

Давайте і ми з вами створимо подібний шедевр.

 Конкурс №6.  «Рятівний гарбуз» — учасникам видається кулька, нитки, чорний маркер. Завдання: надути і зав’язати кульку, а потім зобразити на ньому страшне обличчя злого духа як можна швидше.

Відьма 1: Конкурс №7.  «Танок відьом». Необхідний інвентар:мітла (швабра або віник) і музика «Частушки Баби Яги». Усі учасники стають в коло. Поки звучить музика усі представники зла танцюють, передаваючи мітлу один одному. Учасник, який залишився з мітлою в руці після виключення музики, вибуває з гри. Виграє та команда, учасник якої залишиться у грі.

Відьма 2: Конкурс №8. Коктейль «Кровава мері». Конкурс полягає у тому, щоб кожен з учасників команд якнайшвидше випив коктейль з крові чорного кота. (компот з трубочки на швидкість)

Відьма 1: Конкурс №9. Для конкурсу “Веселий подіум” потрібні всі учасники команд. Ось я маю дві спідниці відьми… ( правила конкурсу: на швидкість дві команди вдягають та знімають спідницю, перемагає та команда, яка швидше це закінчить).

Відьма 2: Конкурс №10.  Гра «Жахливий мішечок». У мішечку є різні предмети. По черзі кожен учасник на дотик повинен вгадати, що це за річ. Правильно названа річ – 1 бал.

Відьма 1:  Ну. А тепер давайте підведемо підсумки.
Поки журі підраховує  бали, наші учасники отримають дипломи за активну участь у конкурсах, а також подарунки, які вони зможуть забрати через 100 років  у відділенні «Неіснуючої пошти»
Відьма 2:  Диплом учасника конкурсу і чорні тіні для повік(для чаклунського погляду) одержує…
Відьма 1:  Диплом учасника конкурсу і чорний лак для нігтів (для спритності рук під час чаклунства) одержує…
Відьма 2:  Диплом учасника конкурсу і чорну губну помаду (для кращого створення заклять) одержує…
Відьма 1:  Диплом учасника конкурсу і гребінець (для ясної голови) одержує…
Відьма 2:  Диплом учасника конкурсу і зубну щітку (для свіжого подиху) одержує…

Відьма 1:  Диплом учасника конкурсу і парфуми (для притягування протилежної статі) одержує…

Відьма 2:  Диплом учасника конкурсу і набір інструментів (для ремонту будинку на курячих ніжках) одержує…

Відьма 1:  Диплом учасника конкурсу і дві супер-мітли (для перельотів на далекі відстані з функцією «турбо-швидкість») одержує…

Відьма 2:  Диплом учасника конкурсу і річний запас приправ з ніжок жаб та шлуночків пацюків (для покращення смаку страв) одержує…

Відьма 1:  Диплом учасника конкурсу і жорстку, колючу, смердючу постільну білизну (для кращого сну) одержує…

 

Відьма 1: А зараз послухаємо оцінки журі.
Відьма 1: На цій урочистій миті ми завершуємо наше свято, дякуємо вам за активну участь, підтримку та допомогу. Сподіваємося, що ви отримали задоволення від дійства.

Відьма 1: Спасибі, що ви прийшли на наш шабаш. А нам пора летіти у свій ліс. Зустрінемося в наступному році!

 

Лунає пісня "Trick or treat"

Trick or treat?
Trick or treat?
Give me something
good to eat.
Apples, peaches, tangerines.
Happy Happy Halloween.

 

Trick or treat?
Trick or treat?
Give me something
sweet to eat.
Cookies, chocolate, jelly beans.
Happy Happy Halloween.

Trick or treat?
Trick or treat?
Give me something sour to eat.
Lemons, grapefruits, limes so green.
Happy Happy Halloween.

Trick or treat?
Trick or treat?
Give me something good to eat.
Nuts and candy. Lollipops.
Now it’s time for us to stop.

 

docx
Додано
27 серпня 2019
Переглядів
1829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку