Сценарій країнознавчого розважально-пізнавального возакласного заходу "Хелловін".

Про матеріал
Сценарій позакласного заходу рекомендується для творчого використання вчителями англійської мови, класними керівниками, педагогами-організаторами. Мета: Формувати країнознавчі та соціокультурні знання учнів. Виховувати інтерес до вивчення англійської мови, повагу до культури та традицій свого та інших народів. Розвивати інтелектуальну й емоційну сферу особистості, комунікативно-ігрові здібності,ерудицію, художній смак,пам'ять та увагу, вміння працювати в команді.
Перегляд файлу

C:\Users\povzu\Desktop\599f2f46a2ee016ac82e27c7e86801c5995b7b09r1-719-720v2_hq.jpg 

 

  Halloween

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                   Країнознавчий

                                                                    розважально-пізнавальний захід

 v                                                                                        для старшокласників

 


Хід заходу

Ведучий: у кожної країни свої традиції. Скільки країн - стільки і звичаїв. Сьогодні ми запрошуємо вас на одне з найважливіших свят, яке відзначають в англомовних країнах - "Переддень дня всіх святих", або "Хелловін" - походить від словосполучення "holy evening" - "святий вечір" . це один з найбільш улюблених і веселих свят у США і Великобританії. Його відзначають в ніч на 31 жовтня. Він виник багато століть тому в Ірландії і Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені і початок зими в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви. Забобонні люди Ірландії вважали, що в цю ніч померлі люди можуть воскреснути і прийти до людей в образі відьом, чаклунів, будинкових, привидів, духів, чорних котів та іншої нечисті. Тільки в цю ніч нечисть володіє силою і можливістю використовувати її скрізь. Люди вважали, що відьми залишали в цю ніч свої схованки, змінювали зовнішній вигляд. З допомогою чарів  через димоходи вони злітали в небо, а супроводжували їх при цьому чорні коти. Зустріч із представниками потойбічної сили можлива тільки за північ. тому, порушуючи звичний хід часу, наш шкільний  годинник б’є північ…

 

( Демонстрація кліпу .)

 

Тепер усі ви запрошуєтеся стати учасниками свята Хелловін.

Пропоную до вашої уваги наш перший конкурс «Парад жахливого гламуру». Запрошую всіх присутніх продемонструвати свої костюми.

 

(Музика, всі бажаючі учасники свята демонструють свої костюми.)

 

Дякую всім, хто постарався і виготовив прекрасний костюм на сьогоднішню вечірку. Переможця визначить глядацьке голосування.

 

Наступний конкурс «Моторошне завивання»

 

Учасники по черзі стогнуть, кричать, виють. Той, чий крик виявився найстрашнішим та найжахливішим оголошується переможцем та отримує приз.

 

(Нагородження переможця)


Конкурс для глядачів: «Дайте автограф»

 

Для конкурсу потрібно два заклеєні конверти, в які вкладено листок із завданням, дві ручки. Необхідно двоє учасників, хлопець і дівчина. За час одного музичного треку їм необхідно зібрати в залі найбільшу кількість підписів на конверті. Хлопець бере автографи у дівчат, а дівчина у хлопців. Потім проводиться підрахунок голосів. Виграв і отримає приз той, хто назбирав більше підписів. Ведучий пропонує конкурсантам відкрити конверти і оголосити зміст листів.

У юнака: «Ми, що нижче підписалися, дівчата, зобов'язуємося протягом цілого тижня носити цього молодого, цікавого симпотяшку на руках, проводжати додому і в школу, причому все відразу!»
У дівчини: «Ми, що  нижче підписалися,  хлопці, зобов'язуємося цій милій, красивій, чудовій дівчині скупити весь шоколад в магазині!»

 

(Нагородження переможця конкурсу для глядачів.)

 

Ви, мабуть, звернули увагу на композиції з гарбузами, які підготували учні. Наше шановне жюрі оцінило якість та оригінальність виконаних робіт,а яке місце отримає кожен клас за конкурс «Світильник Джека» ми дізнаємось  у кінці сьогоднішнього вечора.

До речі, чи знаєте ви, чому ліхтарі із гарбуза називають «вогник Джека»? Традиція Jack-o'-lantern бере початок з ірландської народної казки. Згідно з нею фермер Джек був п’яницею та шахраєм, він двічі обдурив диявола. Коли Джек помер, то його душу не пустили ні до раю, ні до пекла. Диявол дав йому вуглинку, щоб освітлювати шлях у темряві. Джек помістив вуглинку у виїмку, яку зробив у гарбузі, щоб підтримувати вогонь якомога довше. Люди прикрашають подвір'я гарбузами для того, щоб відлякувати злих духів від своїх будинків.

Не пустимо і ми нечисть до нас на свято.

Давайте пограємо!

Для наступного конкурсу, який називається «Мумія», запрошую 4 учасників (обмотуючи туалетним папером партнера, зробити з нього мумію якомога швидше та якісніше).

 

(Нагородження переможця)

 

Атрибутами Хелловіну є гарбузи, відьми в капелюхах, чорні коти, кажани, привиди та інша нечиста сила. А зараз запрошую вас прийняти участь у конкурсі, який називається «Нечиста сила у казках».

Умови конкурсу такі: запрошуються не менше 5 учасників, одному з них повідомляється назва казкового персонажа і він мімікою та жестами показує цього персонажа іншим гравцям, той, хто дасть правильну відповідь – отримує цукерку і називає іншого персонажа. Той, хто назбирає найбільшу кількість цукерок – отримує перемогу і приз. Час, відведений для цього конкурсу – 10 хвилин.

.

Наш наступний конкурс «Частини тіла»

 

Всі гравці розділилися на дві команди, отримують по аркушу паперу, на якому потрібно написати дві будь-які частини тіла, після чого всі записки складаються в мішок. Потім , кожному з учасників видаються  ці записки і завдання кожної з команд — вибудувати максимально довгий ланцюжок, торкаючись зазначеними в отриманих записках, частинами тіла до наступного гравця. Чим довше в такому незручному положенні учасникам вдасться протриматися, тим більше шансів  на виграш у команди

.

( Нагородження команди-переможця.)

 

Протягом Хелловіна і після нього, до самого ранку, діти групами обходять сусідні будинки і просять солодощі. "Trick or treat" - кажуть діти. Солодке частування або трюк! - чуєте ви всюди. Це означає: пригощайте або ми пожартуємо над вами! У відповідь діти отримують цукерки, фрукти, печиво, гроші. Невипадково, що цю ніч називають ніччю «жебраків». Але якщо частування немає, діти піднімають шум біля будинку жадібних людей або обсипають борошном поріг будинку.

 

 (Грає мелодія "Trick or treat", група підготованих заздалегідь учнів просять солодощі у присутніх, виконують пісню англійською мовою.)

 

Свято Хелловіну не обходиться без святкового столу. Ми також підготувалися, маємо конкурс на солодку тематику. Отож, двоє добровольців на конкурс "Ловись, яблуко!" виходять до нас. (у миску з водою кладуться яблука. Учасники повинні дістати їх, руки повинні бути за спиною.)

 

( Нагороджуються всі учасники.)

 

Наша вечірка підходить до завершення. Так, давайте перевіримо, що ви запам’ятали про сьогоднішнє свято. Пропоную учасникам дати відповіді на питання. Номери питань ви будете витягати з кошика по черзі. Кожному – по 5 питань, за кожну правильну відповідь ви отримаєте 1 бал.

(Учасники витягають номери питань і говорять їх уголос, ведуча задає питання).

  1. Що означає назва свята Halloween? (Переддень Дня усіх святих)
  2. У якому столітті почали святкувати Хеллоуїн в Америці? ( у 19 столітті )
  3. Як називається ліхтар з гарбуза? ( Jack-o'-lantern, вогник Джека, світильник Джека )
  4. Що промовляють "колядники" ( діти ) господарям домівок? (Trick or Treat – частування чи жарт)
  5. На які дві частини поділяли рік давні кельти? ( літо і зима )
  6. Що символізувала дата 1 листопада у давніх кельтів? ( початок нового року
  7. Для чого на Хеловін запалюють свічки? ( щоб захиститися від злих духів )
  8. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада друїди запалювали вогнища. На яке давнє свято українці запалюють вогнище? ( Івана Купала )
  9.  У кого, за повір’ям, вселялися злі душі померлих? ( у тварин )
  10.  Чому Хеловін ще називають «ніч плаваючих яблук»? ( популярна гра на Хеловін – ловити зубами яблука з води ).
  11.  Коли святкують Хеловін? ( 31 жовтня )
  12.  Що дарували друїди людям вранці 1 листопада? ( вугілля від багать ).

 

Буяння різної нечисті завершується із настанням дня. Але із кожним новим днем ми повинні знати і розуміти, що самі можемо перетворитися на монстрів. Адже монстр – це не обов’язково спотворена і неприємна істота з моторошними замашками та здібностями.

Люди, грубо лаючись, підіймаючи руку на слабкого і беззахисного, вдаючись до відвертого хамства, часто стають схожими на тих самих монстрів.

Щоб цього не сталося, потрібно всього лише уважно ставитися один до одного, бути ввічливими і тактовними, доброзичливими і порядними. Потрібно завжди залишатися людьми!

 

 

 

docx
Додано
21 жовтня 2020
Переглядів
1297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку