Спортивно - розважальне свято "Нумо, соколята!" для учнів 1 класів

Про матеріал

Спортивне свято в школі – свято натхнення, душі і молодості, сміху й здорового способу життя, краси та сили.

Мета: розвивати спритність, кмітливість, волю, почуття взаємодопомоги; прищеплювати любов до фізичної культури.

Учасники: 2 команди 1 класів. Склад команд: 8 – 10 осіб.

Місце проведення: спортивний зал.


Перегляд файлу

Спортивно – розважальне свято для учнів 1 класів                                                            «Нумо, соколята!»

    Спортивне свято в школі – свято натхнення, душі і молодості, сміху й здорового способу життя, краси та сили.

 Мета: розвивати спритність, кмітливість, волю, почуття взаємодопомоги; прищеплювати любов до фізичної культури.

Учасники: 2 команди 1 класів.                      

Склад команд: 8 – 10 осіб.

Місце проведення: спортивний зал.                

Хід заходу

http://dorobok.edu.vn.ua/uploaded/postemska/01_numo_kozaki/image001.png  Зал святково прикрашено кульками та плакатами про козаків. Звучать українські народні пісні, козацькі марші. Підготовлене місце для членів журі: головний отаман – директор, козаки – завучі з виховної роботи.

       Вчитель: Дорогі діти! Сьогодні ми зібралися з вами в цьому залі, щоб провести спортивні змагання "Нумо, соколята!,  а також подивитися, які ви спритні, розумні, винахідливі.  Адже знаєте, що коли людина займається спортом, то вона і красива і здорова. У сьогоднішніх змаганнях братимуть участь команди 1-А і 1-Б класів. Першим конкурсом буде привітання команд. Команда повинна була виготовити емблему, підготувати назву команди та привітання. Цей конкурс оцінюється в 5 балів.

           Прошу: виступ команди №1 ......................................................

           А зараз: виступ команди №2 .....................................................

 Вчитель.  Січ називають «козацькою республікою». Запорозькі козаки становили товариство — громаду, яка поділялася на курені. Найвищим органом влади на Січі була військова козацька рада, в якій брали участь усі козаки. Рада обирала кошового отамана, козацьку старшину, спільно вирішувала найважливіші питання. На Запоріжжі при церквах діяли школи, де діти козаків навчалися письма, церковного читання, співу та музики. Важливим було загартування хлопців. Проводились різноманітні змагання, в яких учасникам треба було проявити характер і показати свої фізичні якості. А ми побачимо чи гідні маленькі соколята слави наших предків – запорозьких козаків. 

http://dorobok.edu.vn.ua/uploaded/postemska/01_numo_kozaki/image002.jpg

Вчитель:Молодці, спасибі вам за ці чудові привітання. Наступним конкурсом буде гра з м’ячем "Передай – оббіжи”. Кожен з вас повинен взяти м’яч, добігти до протилежної сторони. І зробити все це якнайшвидше. Цей конкурс оцінюється в 3 бали. Почали!

Болільники, підтримуйте свою команду! 

Вчитель: Добре з цим завданням справилася команда ..... .

Наступним конкурсом буде "Верхом на м’ячі.  Кожен з учасників по черзі повинен дострибати до протилежної сторони, а потім взяти м’яч в руки і прибігти назад. Цей конкурс оцінюється в 3 бали. Почали!

Молодці! Тут перемогла команда ....... . 

Вчитель: Наступним конкурсом буде "Павучок”. Правила гри: кожен з вас повинен присісти і, обпершись на руки, пройти до кінця по черзі. Конкурс оцінюється в 3 бали.

Молодці! В цьому конкурсі перемогла команда ....... .

А зараз надамо слово журі. 

Вчитель:  Наступним конкурсом буде естафета – «Тунель» Умови конкурсу такі: Кожен з учасників по черзі повинен пробігти через обруч, та повернутися назад. Цей конкурс оцінюється в 3 бали.

В цьому конкурсі перемігла команда ........ . 

Вчитель:  Для того, щоб ви трошки відпочили конкурс "Подумай- відгадай”. Умови конкурсу: я задаю питання, а ви даєте на нього відповідь. В разі, коли відповіді немає, допомогти можуть болільники. За правильну відповідь нараховується 1 бал.

 

 

 Питання

1.     Собою – не птиця, співати не співа, а хто до хазяїна йде, знак дає. (Собака)                                                                                                      2.     Уночі гуляє, а вдень – спочиває, має круглі очі, бачить серед ночі  (Сова)                                                                                                               3.     Довгі ноги, довгий ніс, по болоту ходить скрізь   (Лелека)                  4.     Іде в полі – як дощечка, а з поля, як бочечка  (Корова)                 5.     Патлатий хазяїн в стріху прилетів  (Горобець)

Вчитель: А зараз надамо слово журі.

Наступним конкурсом буде "Конкурс подолання перешкод”. Ви повинні до фішки пристрибати на одній нозі, а далі – на двох разом. Стрибати по черзі. За цей конкурс команда отримує 3 бали.

Молодці! Перемогла команда ...... . 

Вчитель:  А зараз буде конкурс, де повинна взяти участь вся команда – "Весела кулька. Умови конкурсу:ведення повітряної кульки ракеткою для бадмінтону.

Цей конкурс оцінюється в 3 бали. Почали!

Надаємо слово журі.

Вчитель:  І останній, але також цікавий конкурс "Висаджування картоплі”. Вам дається відеречко з картоплею. Перший учасник повинен "висадити” її, а другий – "зібрати”.  І так далі.  Почали!

 Вчитель:  На цьому наші змагання закінчуються, але спочатку надамо слово журі для оголошення підсумків.

Вітаємо команду ...................... з перемогою

Підведення підсумків: нагородження грамотами та призами.

http://dorobok.edu.vn.ua/uploaded/postemska/01_numo_kozaki/image003.jpg

docx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку