Сценарій останнього уроку для 11 класу

Про матеріал
Сценарій поєднав в собі останній урок та випускний. Доречно в умовах воєнного стану та карантинних обмежень. Можна провести захід в затишній класній кімнаті чи малому актовому залі.
Перегляд файлу

Сценарій останнього уроку в 11 класі «Згадати все…»

 

Дорослими вже стали наші учні
Їх повноліття і тріумфу час настав
Тож просимо випускників востаннє
Зайти у цей святковий рідний клас!

(Пісня «Одиннадцятикласниця»)

Вчитель: Дорогі мої дорослі діти! Ось і настав той довгожданий хвилюючий момент. Сьогодні у стінах нашого ліцею для вас востаннє продзвенів шкільний дзвінок і сповістив вам, що позаду – 11 років навчання. Позаду, можливо, якісь розчарування. Позаду мовчання біля дошки і блискуча відповідь, і контрольна на «відмінно». У минулому предмети, перерви, виступи на шкільних святах.

Але сьогодні, користуючись правом класного керівника, я проведу для вас      останній урок у стінах нашого ліцею. На цьому уроці вас чекають різні сюрпризи. То ж давайте повернемося в минуле і згадаємо «Як це було?»   

 

***Блок 1. Гості

Але спершу я хочу привітати у стінах нашого класу поважних гостей:

директора ліцею О.Г.Гапич та заступника директора О.В.Каморду.

Вам слово, шановні гості !!!

(Виступ дітей і вручення квітів)

Вчитель: Шкільні роки – це 3000 днів. Більше 20 тисяч дзвінків ви почули за 11 років. Ви чули їх по-різному. Особливим був дзвоник тоді, коли з букетом квітів для своєї першої вчительки йшли на перший урок в перший клас.

 

***Блок 2. Перша вчителька

Багато людей ще пам’ятає наших випускників маленькими, дехто й  досі вважає їх такими. Самі випускники вважають, звісно, інакше. Та й хіба можна повірити, дивлячись на цих богатирів і красунь, що вони колись були маленькими. Але ж були. І сьогодні ми хочемо, щоб згадали ви і перші літери букваря, перші слова на дошці, мелодійний дзвінок, що кликав на урок, і повернулися на мить у Дитинство.

Шановні випускники, а ви пам’ятаєте 1 вересня 2011 року? Одягнену новеньку  шкільну форму, величезні букети квітів з-за яких вас не було помітно. Ви вперше переступили поріг школи.

І зустрів вас перший вчитель, з яким ви робили перше в своєму житті відкриття.

 Саме Катерина Мефодіївна відкривала вам світ і дарувала свою любов і душевне тепло, за що ви їй безмежно вдячні !!!

(Виступ дітей, відео з Європи, вручення квітів)

 

***Блок 3. Класний керівник

Нелегкий шлях довжиною в дитинство ви пройшли з того дня, коли вперше впевнено і сміливо взяла вас за руку я, ваша “класна мама”.

Дуже насичене життя у нас з вами було за ці 7 років: і подорожі у всі куточки України, і волонтерська діяльність, і найкращі шкільні заходи. Я безмежно вдячна вам за роки, проведені разом.

Але сьогодні ми востаннє зібралися у нашій затишній класній кімнаті і я хочу подарувати вам фільм про ваше шкільне життя

(Фільм Шкільне Життя )

Слово дітям і відеоподяка з Європи

Не вистачить слів, щоб передати мій стан душі і безмежну вдячність Вам, мої випускники, тому дозвольте нагородити вас грамотами та подарунками

Вручення грамот дітям та подарунків

 

***Блок 4. Батьки

Яким би не було ваше життя, ви завжди знайдете підтримку, допомогу та щиру любов у своїх рідних, у батьків!

Шановні батьки! Хочу звернутися до вас.

Сьогодні ви по-особливому почуваєте себе. Ви з любов’ю дивитесь на своїх дорослих дітей. Гордість і одночасно сум переповнюють вас.

Я кажу вам велике учительське спасибі за них. Вони виховані,  розумні, а найголовніше – вони добрі і відкриті. У цьому ваша заслуга.

Я вам дуже вдячна, за всі роки сумісної праці. Нам доводилося вирішувати багато різних питань і ми завжди були однодумцями, я постійно відчувала підтримку та повагу з вашого боку. Дякую вам!!! Хочу побажати вам мирного неба, міцного здоров’я, терпіння та невичерпної енергії. Але головні слова вам, без сумніву, скажуть ваші діти

(слова батькам від випускників та пісня)

Нагородження батьків грамотами

 

***Блок 5. Однокласники

Дорогі мої діти! Пригадайте, будь ласка, які життєві цінності я прививала вам усі роки? (людяність, чесність, відкритість, доброзичливість, товаристськість). Дійсно, за допомогою різноманітних екскурсій, класних заходів ви стали єдиним цілим. Це було одним із перших моїх завдань, як класного керівника.

На жаль, теперішня ситуація внесла корективи в шкільне життя, тому 9 учнів нашого класу знаходяться за кордоном, але в душі вони завжди з нами і, звісно, їм хотілося б бути зараз разом з вами в рідному ліцеї на останньому уроці. Тому, приймайте привіт з Європи від своїх однокласників

(фільм однокласникам)

 

***Блок 6. Мої бажання

От і перегорнуто останню шкільну сторінку, а попереду у вас ще тисячі сторінок ваших ненаписаних книг життя, сподіваємось, що у них буде гарне і достойне продовження: про добрі справи та досягнення.

 

Я пропоную зараз кожному з вас прочитати ваші побажання самим собі, які ви зробили на початку навчального року. Чи вдалося щось здійснити? (випускники висловлюються). Що ж, тепер нехай  кожен з вас поставить перед собою завдання на  найближчі 5 років і запише їх. Уявіть себе 22-х річними. Якими ви хочете бачити себе? Раджу починати зі слів «Через 5-ть років я….» потім заклеємо їх в  конверті. Саме через 5 років на нашій з вами зустрічі я відкрию конверт і ви зможете з висоти пройдених років проаналізувати, що вдалося реалізувати, а до чого ще треба прагнути, ставити нові цілі.

(діти пишуть побажання)

 

Ось і закінчується останній урок. А попереду у вас ще НМТ та вступна кампанія.

Діти, візьміться за руки міцно - міцно: це ваша дружба така міцна. Нехай вона буде завжди такою!

Підніміть руки високо-високо: це ваші мрії. Нехай вони завжди здійснюються!

Нехай же доля не розкидає вас у буремному вихорі життя. А наостанок хочу сказати вам такі слова:

 

Ви дорослі, красиві, натхненні,

Кращі з кращих на цілій землі.

Не тримайте синицю у жмені,

Хай вас кличуть удаль журавлі.

 

Ви до мрій своїх линьте крилато,

Не спиняйтеся, щоб не було...

Хай удачі в вас буде багато

І людське зігріває тепло.

 

А життя — це робота і диво.

В нім печалі і радощі є.

Йдіть упевнено, вперто, сміливо,

Вибирайте найкраще, своє!

 

Але, щоб усміхнулося небо

І удача жадана прийшла,

Самостійно трудитися треба,

Наполегливо, в поті чола.

 

Бо життя — це серйозно, не жарти,

Що посієте — те й зберете.

Манни з неба чекати не варто,

Ви завжди пам’ятайте про те.

 У добру путь!!!

Пісня про школу

 

 

 

docx
Додано
18 жовтня 2023
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку