Сценарій Останнього уроку в 11 класі

Про матеріал
Матеріали на допомогу класному керівнику для Останнього прощального уроку в 11 класі
Перегляд файлу

Сценарій останнього уроку в  11 класі

                          

 

Дорогі мої діти!

        - Ось і настав цей довгожданий хвилюючий момент. Сьогодні у стінах нашої школи для вас востаннє продзвенів шкільний дзвінок. Він сповістив, що ви вже не будете поспішати рано-вранці до школи, щоб не спізнитись на урок, не стоятимете більше біля дошки, не писатимете контрольні роботи і не виконуватимете домашні завдання, не братимете участі в олімпіадах… Ми з вами підійшли до кінцевої зупинки - «Дитинство». Далі ви прямуєте самостійно, тому що стали зовсім дорослими.

         Сьогодні, користуючись правом класного керівника, я проведу для вас останній урок у стінах нашого класу.

Скажіть:                                                                                                    

-  Що ви відчували сьогодні, збираючись до школи?

- А що ви відчували тоді, 11 років тому? Пам’ятаєте?

 -  А свого першого сусіда по парті?

-  Яку першу оцінку отримали, пам’ятаєте?

 

            1 вересня 2011року ви,   дехто з радістю та завзяттям, дехто з острахом та сльозами на очах прийшли до школи. Вас зустріла усміхнена та красива перша вчителька. Це вона взяла ваші тендітні рученята і повела за собою у чарівний світ знань, такий складний і незвіданий. Це на неї, добру і лагідну, дивилися ви з надією, у неї шукали захисту. Ловили кожне її слово, вдивляючись у очі, шукаючи там відповіді на всі запитання. Тож яким великим, щедрим, добрим і чуйним має бути серце, яке вмістило біль і радість кожного з вас.. Пам’ятайте своїх перших вчителів завжди. А зараз давайте згадаємо  як це було.

 

Перегляд відео початкових класів

 

-   Після закінчення початкової школи був хвилюючий перехід в 5 -й клас, коли на кожен урок приходив до вас новий учитель. І спочатку було страшно, адже вам було важко навіть запам'ятати їхні імена. І вони були такими різними.

Сьогодні ви можете лише посміхатися свої побоюванням і страхам. Вчителі стали для вас рідними. Навіть ті, хто працював з вами хоч одну чверть, півроку, рік - не важливо скільки! - залишив у ваших душах слід.

У вас були нові класні керівники______________________________

__________________________________________________________

 

Ви мріяли.... і свої мрії написали в листах. Сьогодні я принесла вам їх. Прошу відкрити і прочитати!

                               (читають листи)

 

 

-         Школа-це та життєва цеглинка, де завжди можна знайти відповідь на будь-яке питання. Ось  я і вирішила вам запропонувати різні види вікторин, а ви спробуєте відповісти.

-          

Вікторина про школу

  1. Як звати ваших перших вчителів? ()
  2. Скільки років директору нашої школи (­­­­­47)
  3. Назвіть точну кількість вчителів, які викладали у вас протягом 11 років (25)
  4. Як звуть вчителя, яка вела у вас уроки музики, малювання...

 

Як добре ви орієнтуєтесь у нашій школі?

  1. Скільки дверей у школі ( в цьому корпусі)? (37)
  2. Який кабінет найбільший по площі? ( )
  3. На якому поверсі розміщені канцтовари? (2)
  4. Скільки комп»ютерів  в кабінеті інформатики?(11)
  5. Із скількох сходинок складаються сходи на другий поверх (10)

Чи пам’ятаєте ви?

  1. Якою фразою завжди починався урок математики?
  2. Яка найулюбленіша фраза вчителя хімії, географії, історії?
  3. Яке слово першим ви написали у першому класі?

 

Чи добре ви знаєте своїх однокласників?

  1. У кого з вашого класу день народження випадає 1 квітня?(Франків) 9 січня – ?(Гевко) 5 жовтня? (Довбенко)
  2. Хто наймолодший у класі? (Базишин)
  3. Хто найстарший? (Кобель)- 02.09.04р.
  4. Скільки учнів у класі по-батькові Володимирівна  (6), Віталіївних (2), Сергіївних (2)
  5. Хто має найбільше пропусків за 10-11 клас? (Григораш)
  6. Хто не пропусти жодного дня в 1 семестрі? (Сем»яник)

 

  1. Софійко Довбенко, коли ти відпрошувалася з 7 уроку, яку причину найчастіше вигадувала?
  2. Настя, яке в тебе було доручення у класі?
  3. Степане, чи користувався ти хоч раз при списуванні  мобільним Інтернетом?
  4.                    Васильку, чи викидав  ти хоч раз у вікно   на вулицю чужі речі?
  5.                    Максиме,  на якій вулиці знаходиться наша школа?
  6.                    Оля, чи приведеш ти до нашої школи вчитися своїх дітей?
  7.                    Юля Попик, а чи знімала ти хоч раз стрес на уроці навушниками?
  8.                    Владе, в якій грі в телефоні  ти набрав найбільшу кількість балів?

15. Юля,  чим саме запам’ятається тобі школа?

 

       -   Молодці, ви впорались з завданням, як завжди були дуже активними.

 

                                    Дорогі діти!

                 Напевно, я не зможу зараз висловити словами все свої емоції і переживання! Повірте, їх дуже багато!

                В мене таке враження, що я вдруге в житті закінчую 11 клас. Тільки сьогодні я не в ролі випускниці, а в ролі класного керівника. Роль моя змінилася, але почуття - ні крапельки! Я ніби разом з вами відучилася не те що 6, а всі 11 років.

 У мене таке відчуття, що немає вас і мене .. є МИ! Є одне велике серце, одна велика душа. Мені так хочеться, щоб ми з вами ніколи не розлучалися. Не уявляю, як прийду 1 вересня і не загляну до своїх дітей.  Не скажу: «Йду подивлюся, що там мої жужики!», « Кого сьогодні нема в школі?», «Хто йде в їдальню?»...

Але прийшов час відпустити вас в доросле, сподіваюсь і вірю, що щасливе життя.   І тому саме сьогодні, я хочу подарувати вам частинку  нашого серця,  моєї любові до кожного з вас, щоб ви зберегли найтепліші спогади про наш  клас, і завжди пам’ятали своїх однокласників, підтримували один одного, зустрічалися, списувалися...

 

 

           Якими ви залишитесь в моїй пам’яті:

 

- Сьогодні я не зможу дібрати слів, щоб повністю сказати, які Ви в мене є. Тому скажу коротко:

 

  1. Юлю Білоус  я пам’ятатиму наполегливою, старанною, розсудливою, ввічливою, добре вихованою, відповідальною, яка всі роки виручала школу, клас, займаючи призові місця на олімпіадах, конкурсах.


2. Степан Гевко – розумний, цілеспрямований, добре вихований, справедливий  та вродливий юнак, який ніколи  не давав  можливості на нього сердитись,  навіть, якщо він щось робив не так ( навіть тоді, коли, бувало тебе сварила, мені хотілось посміхнутися)


3. Олю Великоборець – врівноваженою, спокійною,  доброю, розумною, співчутливою і лагідною, яка вміла ладити з усіма: як з учнями, так із вчителями; яку я знаю ще від народження і дуже сильно люблю.


4. Сашка Винницького  – майже джентльмена, симпатичного, завжди акуратного, мовчазного, проте  відвертого юнака, який знайшов у класі справжніх друзів.

 


5. Христинку Тронт – як емоційну, чутливу, творчу, веселу і сумну одночасно дівчину, яка має багато талантів,зокрема, прекрасно малює, створює відеоролики, що і не раз нам доводила це, коли треба було від  класу дати  роботу на конкурс. Дякую, що виручала всі ці 11 років!
 

  1. Настю Байдужу – як людину, на яку можна покластися за будь яких обставин, яка є  моїм добрим помічником у вирішенні всіх класних справ (Велике дякую тобі!), яка вміла заставити себе слухати майже кожного учня класу. Настуся завжди  виділялася  старанністю, слухняністю, працьовитістю та великою відповідальністю. Це саме така людина, від якої багатьом з нас можна повчитися бути наполегливим як в здобутті знань, так і в досягненні поставлених цілей.

 

  1.  Василя Грицюка – як такого, що найбільше дружив з дівчатами, веселого, непосидючого, життєрадісного і дотепного, а ще кмітливого і спритного хлопця, який, в майбутньому буде дуже хорошим чоловіком і батьком, бо вміє все робити по господарству і ще з дитинства має свої грошові заощадження ( і то в різній валюті!).

 

  1. Настя Базишин – весела, кмітлива, дотепна та старанна учениця. Душа компанії. Легко справляється з будь – якими завданнями. Відповідально ставиться до вивчення різних предметів. Брала участь в олімпіаді не лише з математики, а й німецької мови. Незамінний учасник команди «Олімпійське лелеченя»
  2.  Аделя Барановська – творча, багатогранна особистість. Бездоганно володіє англійською мовою, неодноразова переможниця на олімпіадах. Її ораторському мистецтву позаздрив би не один критик. Мріє про навчання у Польщі

 

10. Савківа Владислава – симпатичного і милого, улюбленця дівчат,  юнака, який знає, що він хоче і що буде робити далі, він – «заядливий спортсмен» у телефонних іграх, але життєва впертість, допомога чудових батьків допоможуть  йому досягати успіху у житті.

 

  1.  Катю Франків – дружелюбна, щира, привітна , весела дівчинка. Відповідальна та старанна. Завжди готова прийти на допомогу. Має багато друзів, з нею цікаво проводити час. Мріє про навчання у столиці.

 

  1. Софійку Грабовецьку – як достатньо дорослу, серйозну, наполегливу, яка вміє приймати правильні рішення, вибирати ціль та правильно до неї іти. Дівчинка з бездоганним християнським  вихованням, яка завжди пам»ятає як про Божі, так і людські настанови!

 

  1. Софійку Бадлюк – скромну, тиху дівчинку, яка, мабуть, найменше пропустила уроків за весь період навчання, яка вміє кардинально поміняти свої бажання і, навіть, майбутню професію. Слухняну, відповідальну і дуже добру дитину.

 

  1. Софійку Довбенко – елегантною, безпосередньою, прямолінійною людиною, яка вірить людям і люди вірять їй, яка живе не ілюзіями, а реальністю, яка вміє схилити людей до себе, бути лідером. Добрий організатор. Знає толк всім фінансовим справам класу. Людина, серце якої наповнене милосердям та готовністю завжди першою прийти на допомогу і не залишатися ніколи осторонь. Дякую тобі за все!

 

  1. Максим Кушнір – талантів у цього хлопця є багато. Улюбленим заняттям є читання книг. Коли в дитинстві його однолітки на Миколая чи День народження «замовляли» іграшки,  то Максим – книжки. Ще з початкової школи писав оповідання та фантастичні розповіді. Читала його рукописи і дивувалася таланту ще тоді, маленького хлопчика. Найбільше любить шкільний предмет історію, має чудову пам»ять і може годинами говорити на історичну тематику. 

Незабутні враження та емоції отримала, коли прочитала першу книгу, вірю, що їх буде ще багато. Вміє бути вірним, надійним другом.

 

  1.  Адріанка Стадник – спокійна,  тиха, сором»язлива та вихована дівчинка. Мало говорить, але залюбки слухає «щебетання» подруг. Виконавча та старанна. Їй можна доручати будь-яку відповідальну спрапву, яка вимагає ретельності  та посидючості. Ще в 5 класі її малюнки розкривали  талант художника. Її роботи ми неодноразово бачили на конкурсах, виставках та олімпіадах.

 

17. Дениса Цуцкіна – як учня, якого ми чекали ще у 5 клас, а дочекалися лише в 11, а ще як чудового і доброго хлопця, який має свої погляди на життя, має мету і докладає зусиль, щоб вона обов»язково здійснилася!

 

  1.   Аліна Хомишин -  жвава, комунікабельна, допитлива, ерудована та багатогранна.  Має друзів серед молодших за себе, яким з нею дуже цікаво. Любить експерериментувати з кольором волосся. Мріє бути студенткою Львівсьеого національного університету  ім. Івана Франка.

            

19. Вадим Гевкалюк – добрий, вихований, сейозний хлопець, який дуже багато читає. Це той, який найбільшу, за всі  роки навчання,  подолав відстань до школи і завжди першим приходив зранку на уроки. Лінькуватий, але відповідальний., який завжди бездоганно знав всі  нові слова на урок  англійської мови; зошити якого, через «лікарський» почерк не могла, часом, перевірити навіть сама директорка.

 

20. Григораш Ярина  добра, закохана в природу, цікава, творча   особистість, яка однією з перших започаткувала неординарний колір для фарбування волосся і  в якої була «алергія» на школу. Ця «хвороба» почалася ще давніше, але Ярина вправно з нею боролася, з’являвся на уроках, часом,  2-3 рази на тиждень. Коли дуже погано було, приходили на поміч батьки та вранішній дзвоник класного керівника.

 

21. Феокрітов Юра – самостійний та скромний хлопець, добре розбирається в математиці, вміє грати на скрипці, займався різними видами спорту. Чудово грає у  футбол, не пропускав жодних тренувань. А ще, його «залізну руку» пам’ятають багато хлопців. Він вправно може дати відсіч кожному.

 

22. Алінка Герилюк – тендітна, ніжна, мила, симпатична... Любила уроки історії та мистецтва. Не дуже полюбляла брати телефон від класного керівника, чомусь він тоді завжди стояв на беззвучці.  Найулюбленіші її фрази  « Я це читала. Я це вчила. Я не знала.  Але, Я все зроблю.! Я все виправлю!..».

 

23. Софійка Бадлюк  ( Іванівна) - Запитаєте ви: « Чи є на світі людина, яка зовсім не конфліктує,  не ображає лихим словом?»  Я відповім, що є  у нас в 11 класі. За 7 років я не чула, щоб вона на когось кричала, або щоб хтось на неї жалівся. Завжди відповідально ставилась до будь якого завдання,  чудово декламувала вірші, вкладаючи в них душу.

 

24. Денис Сем»яник – хлопець, на якого не було за що ні сварити, ні ображатися, бо пріоритетом його життя є доброта, вихованість, відповідальність, людяність та любов!. Він чудово ладив зі всіма учнями на протязі всіх років навчання. Коли йде дощ, коли йде сніг та навіть 20 градусний мороз, він завжди був у школі не тільки на уроках, а й на всіх позаурочних заходах. Дякую тобі, Денисе, за твоє велике серце!

 

25. Оскар Кобель – чудовий, милий, добрий хлопець. Він напрочуд  артистично справлявся зі своїми ролями у позакласних заходах. Не раз виручав  клас на олімпіадах та конкурсах з інформатики та фізики. Єдиний з нашого класу, який має, по документах,  два імені і жодного – по батькові.

 

26. Віка Гикава – тиха, скромна , добра дівчина, яка вміє бути справжнім другом, в якої є багато талантів : і до танців, і до малювання, і до складання та монтування відеороликів...  Увійшла б до книги рекордів 11 класу за вміння бути поруч.  Поруч з вірною подругою Христинкою.

 

27. Юля Попик – розумна, цілеспрямована, комунікабельна, відповідально ставиться до поставленого завдання. Пильнує за новинками моди, має чудовий смак та бездоганний вигляд. Вміє вже  тепер розкласти всі пріоритети у житті. Любить слухати музику (і не тільки на перервах!). Цінує справжню дружбу!

 

28. Ілона Романейко – спокійна, виважена та  старанна  учениця. Вірна подруга. Любить фотографуватися і це їй добре получається. Закидає багато відео в ТікТоці. Постійно тримає під контролем свій зовнішній вигляд, приділяє цьому багато часу. Можливо, в майбутньому , буде моєю колегою (мріє стати психологом).

 

29. Богдан Торяник -  чудовий хлопець, який відразу сподобався багатьом дівчаткам в класі. Його талант завжди посміхатися,   можна побачити  неозброєним оком, тому запам»ятається  всім  нам своєю  голлівудською посмішкою.

 

- Усі ці роки я старалася Вас захистити, вберегти від чогось поганого, недоброго слова чи вчинку. Тепер мене не буде поруч і цього робити я не зможу. Тому я хочу на згадку про себе подарувати Вам ось такі ангелочки, щоб вони берегли Вас і приносили щастя (вручення подарунків)

 

                                    Перегляд відео та фотографій

 

        -    Я хочу вам побажати великої чистої любові, створення міцної сім'ї, тому що це, я впевнена, головна опора і підтримка для кожної людини! Звичайно, я бажаю вам і вашим рідним здоров'я!

           Завжди пам'ятайте, що ви унікальні, талановиті, веселі, добрі, відкриті, гідні люди! Будьте впевнені в собі! Досягніть в майбутньому тих цілей, які поставили перед собою! І тоді ви станете по-справжньому щасливі!

-  А чи здійснились Ваші задуми, про які Ви  мріяли 1 вересня на першому уроці?

- Хто готовий поділитися?

                     (  Роздача і читання листів)

 

 

 

Бачу, що частину  воєї мріяї ви вже здійснили. А решта – ше все попереду! Ну а я - зараз шалено щаслива, тому що я теж домоглася своєї мети - я випускаю таких чудових дітей! Дякую вам за всі ці роки! Я вас дуже люблю!

            

 

       -       Я запрошую вас, юне покоління, відповісти на запитання «Що я хочу побажати однокласникам,  класному керівнику в цей останній шкільний день?»

                      (Виступ випускників).

 

    

      -  Дорогі мої випускники! Ось і добігає до кінця наш останній з вами урок. В першу чергу я хочу подякувати за емоції, переживання, хвилювання і радості, які ви мені дарували кожен день протягом шести років. Для мене ви стали рідними, моїми дітьми. Сьогодні у нас з вами свято - це свято дуже радісне, хоча є в ньому і смуток. Перед вами відкривається нова сторінка життя, у великий світ з масою можливостей. У стінах рідної школи ви отримали безцінний капітал знань і досвід, який обов'язково допоможе вам вибрати правильну дорогу в житті!

                 У кожного з вас буде своя дорога, наповнена новими емоціями, подіями. Я хочу вам побажати, щоб все в житті давалося легко, всі ідеї перетворювалися на вашу реальність, а плани реалізовувалися без перешкод і труднощів.

               Кожен з вас - це унікальна, неповторна особистість. Кожен з вас  здатний відстояти свою думку і витримати будь-які випробування для досягнення успіху. Будьте гідними поваги людьми і радуйте  батьків і  мене  своїми досягненнями!

 

- Діти, візьміться за руки міцно - міцно: це ваша дружба така міцна. Нехай вона буде завжди такою!

- Підніміть руки високо-високо: це ваші мрії. Нехай вони завжди здійснюються!

 

                                      У добру путь!!!

 

docx
Додано
24 січня
Переглядів
130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку