Сценарій проведення спортивного – масового заходу для учнів 6 класів на тему: «Веселі старти»

Про матеріал
Сценарій проведення спортивного – масового заходу для учнів 6 класів на тему: «Веселі старти» 1. МЕТА ПРОВЕДЕННЯ: - Зміцнення здоров’я учнів; - Пропагування здорового способу життя та систематичних занять фізичними вправами; - Виявлення і направляння здібних дітей у спортивні секції; - Формування почуття дружби, взаємної підтримки, відповідальності за доручену справу.
Перегляд файлу

Сценарій  проведення спортивного – масового заходу для учнів 6 класів на тему: «Веселі старти»

                          

  1. МЕТА ПРОВЕДЕННЯ:
  • Зміцнення здоров’я учнів;
  • Пропагування здорового способу життя та систематичних занять фізичними вправами;
  • Виявлення і направляння здібних дітей у спортивні секції;
  • Формування почуття дружби, взаємної підтримки, відповідальності за доручену справу.
  1. МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ:

Спортивний зал СЗШ №

3. ІНВЕНТАР І ОБЛАДНАННЯ:

Гантелі, футбольні м’ячі, гімнастичні кола, баскетбольні м’ячі, канат.

4.   СКЛАД КОМАНД:

Учні 6 – х класів. По 12 учнів в команді: - 6 дівчаток, 6- хлопці.

  1. ВІДПОВІДАЛЬНІ  ЗАХОДУ:

Підготовка і проведення змагань покладається на колектив фізичної      культури школи.

  1. До складу журі входять:

Представник адміністрації, вчителі фізкультури, учні 10-11 класу.

  1. Визначення переможців:

Переможець визначається за найбільшою кількістю балів. За 1 місце у естафеті 3 бали, за 2 місце – 2 бали, за 3 – 1 бал.

  1. Нагородження:

Учасники спортивного заходу нагороджуються грамотами за 1, 2, 3 місце.

  1. Сценарій проведення змагань:

Шикування команд, вихід у зал команд під музичний супровід. Привітання головного судді, і відкриття змагань. Рівняння на прапор України, звучить державний гімн.


Естафета 1   Перенесення предметів.

Умови естафети:   По сигналу вчителя усі учасники  команд шикуються в колони по одному, по  наступному сигналу вчителя перші учасники з команд  біжать до лінії на якій розташовані предмети (гантелі по 6 шт. - 1 кг.)  і забирають їх всіх одночасно, переносять до другої лінії і складають в коло і повертаються до своїх команд і передають естафету наступним. Наступні гравці  навпаки відносить предмети на попереднє місце. Естафета закінчується,після того, як всі учасники перенесуть гантелі і направляючий підніме руку вгору.                                       

Правила: Потрібно всі гантелі переносити одночасно будь – яким способом, складати їх вертикально, не кидати, передавати естафету долонею.

         Естафета 2  « Павуки».

Умови проведення:  Всі  команди отримують по одному м’ячу. По сигналу вчителя 1 гравці приймають положення упор сидячи, руки ззаду, м’яч на животі і рухаються вперед до лінії, перетнувши лінію, встають, беруть м’яч в руки і біжить назад до команди, щоб передати естафету і м’яч наступному. Наступний гравець продовжує естафету, виконуючи все те саме, що попередній.

 Правила: Якщо м’яч впав його треба поставити на місце там де він викотився. Обов’язково перетинати лінію фінішу і старту. По закінченні направляючий піднімає м’яч вгору.

        Естафета 3  «Горобці».

Умови проведення:  По сигналу вчителя перші направляючі учасники з команд   затискають м’яч  між ногами  в зоні колінних суглобів і стрибають до лінії фінішу. Назад повертаються бігом, тримаючи  м’яч у руках  і передають м’яч наступному. Наступні гравці з команд виконують естафету так само, як попередні гравці.

Правила: Якщо м’яч впав слід його затиснути між ногами і продовжити естафету з того місця де впав м’яч. Дострибувати і забігати за фінішну і стартову лінію. По закінченні гри направляючий піднімає м’яч в гору.

 

 

         Естафета 4  «Хто влучніше?».

Умови проведення: На відстані 4-5 м. стає ведучий гравець тримаючи гімнастичний обруч в руках вертикально. По сигналу вчителя починаючи із перших направляючих  учні по одному намагаються закинути м’яч в кільце. Кожен має лиш одну спробу. Перемагає та команда, яка закинула найбільше м’ячів і  зробила це найшвидше.

Правила:  За лінію не заходити. Той, хто кидав м’яч, повинен його принести. Одне попадання 1 бал.

 

          Естафета 5  «Ходьба на руках з допомогою товариша».

Умови проведення:  По сигналу вчителя перші направляючі учасники приймають упор лежачи, а наступні учасники з команд беруть перших за ноги і разом  починають рухатись до визначеної лінії ( тобто перші рухаються вперед тільки на руках, а другі тримаючи перших за ноги на ногах), Перетнувши визначену лінію учасники міняються положеннями і повертаються назад, передаючи естафету наступним учасникам з команд.

 Правила: Розпочинаємо по команді «руш», обов’язково перетинати  лінію фінішу  і лінію старту. Наступна пара розпочинає лише тоді, коли попередня пара перетнула лінію старту.

Естафета 6  «Перетягування канату».

Дві команди (по 12 учнів) стають біля канату. По першому сигналу вчителя

команди піднімають канат, по другому сигналу починають тягнути канат , перетягуючи суперника на свою половину до фінішної лінії. По третьому сигналу вчителя команди кладуть канат на землю.

Вказівки: Починати естафету тільки після сигналу вчителя і завчасно опускати   канат не можна.

Переможці: Перемагає та команда , яка перетягне суперника на свою половину до фінішної лінії.

Після проведення всіх естафет суддівська колегія підводе підсумки змагань і оголошує переможців. Переможців нагороджують грамотами під оплески глядачів і учасників. Після нагородження звучить музика і всі організовано виходять із спортивного залу.

 

 

docx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
2137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку