Сценарій розважального заходу до Міжнародного жіночого дня «Любим матусям»

Про матеріал
Сценарій розважального заходу до Міжнародного жіночого дня «Любим матусям» Мета: - організація дозвільної діяльності вихованців; - розвинути творчу активність, мову, мислення, пам'ять, увагу; - розширити кругозір дітей; - виховувати почуття поваги та любові до жінки, товариськості, добро-зичливості. Обладнання: проектор, екран, комп’ютер, мікрофон, музична колонка, мультимедійна презентація, відеоролик, ляльки з пелюшками, фішки, написи зі скоромовками, призи.
Перегляд файлу

Сценарій розважального заходу до Міжнародного жіночого дня

«Любим матусям»

Мета:

- організація дозвільної діяльності вихованців;

- розвинути творчу активність, мову, мислення, пам'ять, увагу;

- розширити кругозір дітей;

- виховувати почуття поваги  та любові до жінки, товариськості, доброзичливості.

Обладнання: проектор, екран, комп’ютер, мікрофон, музична колонка, мультимедійна презентація, відеоролик, ляльки з пелюшками, фішки, написи зі скоромовками, призи.

 

Добрий день шановні, кохані, вродливі, кмітливі, милі, загадкові, веселі, розумні, жартівливі, ласкаві, ніжні, привабливі, найкращі дівчатка, матусі, бабусі, сестрички, подружки, педагоги. Вітаємо вас зі святом весни, святом святих надій, святом 8 Березня, який ми присвячуємо любим матусям!

Мама – це перше слово, яке ми казали в дитинстві. Мама – це людина, яка  щиро любить тебе, допомагає тобі, піклується про тебе. Матуся – це найдорожча людина в світі. Немає такої людини, яка не любить свою матусю. Мама може замінити всіх, але її не замінить ніхто!

Нашим мамам, нашим мама.

Лагідним, коханим самим

І бабулькам хлопотулькам,

І сестричкам- хохотунькам

Ми присвячуєм для вас,

Свято це, в цей самий час.

На сцені танцювальний колектив «Веселка» зі святковим номером __________________________________________________________________.

Конкурс «Круто ти попав на ТВ»

Хто б з вас хотів привітати свою матусю на всю країну з екрану телевізора? А хто з вас, милі дівчата, хотів би працювати ведучою на телебаченні? (Обирається 4 дівчинки). Всім відомо, що ведучі перед виступом розминаються. Ось і ми з вами зараз будемо повторювати скоромовки. Хто не вірно повторить 2 поспіль – залишає сцену.

Мила митися не вміла.

Мила мило з рук не змила.

 

Бабин біб розцвів у дощ.

Буде бабі біб у борщ.

 

Заболіло горло в горили –

Бо горила багато говорила.

 

Скриню зі скарбом

Знайшли карась із крабом.

 

Ворона сороці намисто купила,

В намисті сорока намистинки лічила.

Зустрічайте на сцені Будинку дитячої творчості вокальний колектив «Карамельки» з піснею ____________________________________________

Конкурс «Дефіле»

Трьом учасницям пропонується пройти так, як героям, про яких написано на аркуші, який вони витягнуть. 2 учасниці, які краще справляться з завданням, приймуть участь в наступному конкурсі. Глядачі за ходою повинні відгадати:

Бабу Ягу;     Балерину;

Капітана Крюка;   Ведмедя;

Королеву    Робота

Можна у світі чимало зробити:

Перетворити зиму на літо,

Можна моря й океани здолати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі та хащі…

Тільки без мами не можна нізащо,

Бо найдорожче стоїть за словами:

В світі усе починається з мами!..

Конкурс «Майбутні матусі»

Коли ви були маленькі ваші матусі вас пеленали, пестили, грали з вами. З чи зможете ви на швидкість сповити дитину?  (ляльку).

З міжнародним жіночим днем вас вітає танцювальний колектив «Веселка» з танком __________________________________________________

Конкурс для глядачів «Згадаємо мультфільм про маму»

Героїню цього мультфільму можна назвати зразком терплячою мами: вона встигає робити одночасно безліч справ і доглядати за дітьми. А якщо вони все ж щось нароблять, мама завжди все виправить: навіть коли малюки розібрали чужий «Москвич» з метою спорудження з нього велосипед, мама за хвилину «сконструювала» нове авто - навіть кращий за попередній.

(«Обережно, мавпочки!»)

Дбайлива мама вчить свого малюка, як заховати ніс, який його «видає», розповідає казки про велику і сумну рибу - Сонце, і дуже переживає, коли син тікає на пошуки свого друга - «людського» хлопчика.

(«Умка»)

Мама головного героя - жінка інтелігентна, доглянута і знає собі ціну. Свою родину тримає під контролем, виступає в «Блакитному вогнику», а її фрази відразу ж стають крилатими: наприклад, «Постривай, я дві вечірніх сукні вже одягала, ще два залишилося» і «Це не техніка дійшла, а я сама сюди дійшла, на лижах! ».

(«Простоквашино»)

У цьому зворушливому мультику маленького сироту «усиновляє» добра і чуйна слониха - адже «так не буває на світі, щоб були втрачені діти».

(«Мама для мамонтеняти»)

Сама незвичайна мама –Вовк, якого, врешті-решт, звичайно, визнали татом, але до того бідоласі довелося неодмінно дивитися в дзеркало, вигукуючи «Начебто, і чоловік! ..» і взагалі, перебувати в неспокої і засмучених почуттях.

(«Вовк і теля»)

Мультфільм про те, як мами залишили своїх чоловіків з великою кількістю різнокольорових малюків, яких батьки довго не могли розпізнати.

(«Осьминіжки»)

Конкурс «Майстер шеф»

Конкурс для трьох матусь. Потрібно уявити, що ви опинилися на прийомі у королівському замку. Столи просто вгинаються від страв, і всі вони починаються на літеру «К». Ви по черзі повинні назвати якомога більше їстівних продуктів та страв, що починаються з цієї літери. За кожну вірну відповідь ви отримуватимете фішку. Виграє найерудованіша матуся, у якої буде найбільша кількість фішок.

(Картопля, капуста, короп, ковбаса, корейка, курка, кролик, ківі, краби, кукурудза, котлети, карась, краснопірка, кекс, коровай, курага, костяниця, кизил, кешью, каперси, кольрабі, калина, крупник, кефаль, кулебяка, карамель, кисіль, крес-салат, кабачок, креветки, кунжут, кальмар, корюшка, калачі, консерви, кета, кутя, кілька, капусняк, каша, крекер, круасани, козинаки.)

Прийміть вітання від танцювального колективу «Веселка».

Конкурс «Чи знаєте ви свого малюка»

Для проведення цього конкурсу нам потрібні 3 матусі та їх діти.

Мати і дитина по черзі стають спиною один до одного і на питання тільки кивають головою. Якщо їх відповіді співпадають –вони отримують фішку. Виграє пара, яка набере найбільшу кількість фішок.

Чи любить ваша дитина вставати рано?

Чи застеляє постіль?

Чи любить їсти манну кашу?

Чи любить читати книжки?

Чи миє посуд?

Чи ходить в магазин?

Чи ділиться своїми секретами?

Чи любить танцювати?

Чи робить зарядку?

Чи любить чистити зуби?

Чи хоче йти до школи?

Чи любить математику?

Чи любить їсти гороховий суп?

Чи прибирає в своїй кімнаті?

Чи любить співати?

Конкурс «Збери квітку для мами»

Заздалегідь готують дві великі картонні квітки з однаковою кількістю пелюсток. Квіти розрізають на пелюстки і серцевини. Розкладають на підлозі в безладді. Двоє гравців по сигналу збирають квітку, кожен свою. Виграє той, хто швидше впорався із завданням.

Мама – найкраща людина у світі.

Знають це всі – і дорослі, і діти.

Морок не ляже на рідній поріг

Мама не пустить, вона – оберіг.

Конкурс «Я тебе впізнаю»

Для участі в грі обирають 4 учасника з їх матусями. Дітям по черзі зав'язують очі і пропонують визначити свою матусю по:

  • рукам;
  • зачісці;
  • вухах;
  • носі.

Матусям уклонімось знов і знов...

Бо нам життя вони подарували.

І неосяжна мамина любов

В усі часи дітей оберігала.

Молитва порятує від біди,

Благословення дасть і щастя, й долю.

Ми вдячні Вам, матусі, за труди,

Хай радості у Вас буде доволі.

Хай не торкається очей сльоза,

Хвороби давні хай не докучають.

Хай райдугою зміниться гроза!

Частіше діти й внуки приїзжають!

Цілуєм Ваші руки золоті,

Чоло у зморшках, сивину на скронях...

Ви - найдорожчі наші у житті!

З любов'ю світ тримаєте в долонях!

Саме для вас, найчарівніші та найгарніші, колектив Будинку дитячої творчості переписав відомий хіт. На сцену запрошуються вихованці нашого закладу з сюрпризом для найрідніших…

Пісня матусям на музику гурта «Казка».

Я Тебе вітаю, із великим святом.

Я Тобі бажаю радості багато.

Хай сміється сонце з голубого неба,

І троянда перша зацвіте для Тебе.

Хай в житті твоєму горя не буває,

На устах усмішка маком розцвітає.

Хай для Тебе гарна буде кожна днина,

Жінко моя мила – будь завжди щаслива.

Ще Тобі бажаю цвітіння розмаю,

Синього неба і все, що я маю.

Нехай Тебе любить, хто милий душі,

Цього я від серця бажаю Тобі!

Ще раз ми хотіли б привітати всіх представниці жіночої статі з цим чарівним весняним святом. Бажаємо вам здоров’я, щастя, здійснення всіх ваших мрій та мирного неба. Дякуємо вам за участь та за увагу. До нових зустрічей.

docx
Додано
9 березня 2019
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку