Сценарій спортивного свята до Дня фізичної культури та спорту "Веселі старти"

Про матеріал
Сценарій спортивного змагання «Веселі старти» серед учнів 5-8 класів присвячені Дню фізкультури і спорту
Перегляд файлу

                                                    Затверджую

Директор Долинської ЗОШ

                                                                    _____В.О.Миколюк

 

 

 

 

Спортивні змагання

«Веселі старти»

серед учнів 5-8 класів

присвячені фізкультури і спорту

 

 

 

 

 

Підготував: Романенко В.В.

Вчитель фізичної культури

Долинської ЗОШ І – ІІІ ступенів

 

 

 

Мета:

  • виховувати любов до фізкультури та спорту;
  • розвивати руховий аппарат;
  • фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я;
  • виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки;
  • прищеплювати прагнення до занять фізкультурою;
  • формувати колектив шкільної родини.

 

 

Обладнання:                                                                                                                    секундомір;

сантиметрова стрічка;                                                                                                                  обручі;                                                                                                              волейбольні м’ячі;                                                                                                       фішки;                                                                                                                            скакалки;                                                                                                                канат;                                                                                                                                                 гімнастичні палиці;                                                                                   мішки;                                                                                                                мотузка.

 

Місце проведення:  спортивний зал або спортивний майданчик

 

 

 

 

 

 

 

Хід проведення змагань

 

Організаційний момент

Оголошення складу журі

Шикування та розподіл учнів на команди

 

 

Конкурси змагання

 

  1. «Весела естафета»                               

Всі учасники команд по черзі біжать з волейбольними м’яч проходячи через обручі, добігають до кінця дистанції, кладуть м’ячі в обруч і виконують десять стрибків зі скакалкою. Потім беруть м’ячі в руки і через обручі повертаються до стартової лінії і передають естафету. Перемога рахується по закінченню естафети.

  1. «Біг з обручами»

Всі учасники команд по черзі проходять певну дистанцію (15м) до першої фішки  пересуваючи два обруча та стаючи в них. Потім одним із обручів виконують стрибки до другої фішки обходячи її та повернувшись до першої фішки знову пересувають два обруча. Перемога рахується по закінченню естафети.

  1. «Біг у мішках»

Кожен з гравців по черзі залазить в мішок і за сигналом починають біг на відстань 10-15 м до фішки. Оббігши фішку, гравці таким же способом  повертаються до своєї команди і передають естафету. Виграє та команда, яка швидше пройде дистанцію.

  1. «Естафета друзів»

Всі учасники команд розподілившись по парам проходять певну дистанцію (20м) туди і назад затиснувши м’яч животами. Перемога рахується по закінченню естафети.

  1. «Намотай мотузку» (гра капітанів)

Учасники команд стають один напроти одного, а в руках тримають палицю, до якої намотана мотузка і по середині бантик. За сигналом вони повинні намотувати мотузку на палицю, виграє та команда, гравці якої намотають мотузку до бантика.

  1. «Стрибок олімпійця»

Кожен з учасників команд виконує стрибок, а наступний стрибає з місця приземлення попереднього, при цьому стрибок виконується з двома гантелями в руках. Перемога рахується по найдальшій дистанції команди в цілому. 

  1. «Перетягування каната»

Кожен з учасників команд стає спиною один до одного, просунувши канат між ніг. Перемога рахується якщо одна із команд перетягне команду суперника за намічену лінію.

 

Підведення підсумків змагань.

 

Оголошення переможців.

 

Вручення грамот та нагород.

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
1302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку