Сценарій спортивного свята "Малі Олімпійські ігри"

Про матеріал
Формувати потребу у фізичному вдосконаленні; активізувати до занять фізичною культурою та спортом; пропагувати фізичну культуру як складову загальнолюдської культури; виховувати морально-вольові та психологічні якості особистості.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ СПОРТИВНОГО СВЯТА

ДЛЯ УЧНІВ 5-6 КЛАСІВ

«Малі Олімпійські ігри»

 

 

 

 

 

 

 

Завдання: формувати потребу у фізичному вдосконаленні; активізувати до занять фізичною культурою та спортом; пропагувати фізичну культуру як складову загальнолюдської культури; виховувати морально-вольові та психологічні якості особистості.

Місце проведення: спортивна зала

Учасники змагань: команди учнів 5-х класів у складі п’яти хлопців і дівчат.

Обладнання: кеглі, м’ячі для метання, резинки для ніг, канат,

 

Хід заходу

На середину майданчика виходять команди та ведучі.

1 Ведучий. На прапорах не пишуть слів, але чоловіки й жінки, дорослі й діти, люди всієї землі знають, що п’ять різнокольорових переплетених кілець – це символ миру й дружби. Вони символізують чесну спортивну боротьбу, закликають спортсменів змагатися тільки на стадіонах і ніколи не зустрічатися на полях війн.

2 Ведучий. Довгу дорогу долає Олімпійський вогонь. Його запалюють грецькі дівчата біля руїн Древньої Еллади. Багато разів переходячи з рук в руки, поспішав факел через весь світ, щоб досягти Олімпійського стадіону.

1 Ведучий. Учасники Олімпійських ігор перед початком змагань завжди давали урочисту клятву, в якій зобов’язувались дотримуватись правил ігор і чесно боротися за першість.

 2 Ведучий. Давайте й ми дамо свою клятву:

 1 Ведучий. Хто з вітром може зрівнятись?

Учасники змагань. Ми, олімпійці!

2 Ведучий. Хто вірить в перемогу, перешкод не боїться?

Учасники змагань. Ми, олімпійці!

1 Ведучий. Хто спортом своєї вітчизни гордиться?

Учасники змагань. Ми, олімпійці! Клянемося бути чесними. Рекордів високих клянемось досягти! Клянемось! Клянемось! Клянемось!

Команди виходять на старт.

«Стрімка естафета».

Один гравець з кожної команди повинен оббігти розташовані на однаковій відстані спортивні фішки, оббігти фінішну фішку й таким же чином повернутися до команди.

 

«Стрибунці».

Один гравець з кожної команди повинен зробити стрибки в довжину з місця. Для кожного наступного учасника стартом є місце приземлення попереднього.

 

«Снайпери».

На підлозі креслять мішень у формі сонечка. Учасники від кожної команди стають навколо мішені на відстані восьми метрів із м’ячиками. За сигналом ведучого учасники повинні по черзі вцілити в мішень. Судді рахують м’ячики й попадання.

«Естафета з резинкою».

За сигналом першим номерам одягають на обидві ноги резинку, яка стягує ступні ніг і примушує рухатися тільки стрибками. За сигналом гравці починають пересуватися стрибками до фішки і таким же чином повертаються назад.

 

Конкурс «Олімпійська мозаїка».

  1. Що являє собою олімпійський прапор?
  2. У якому місті вперше був піднятий олімпійський прапор?
  3. Процитуйте головні слова знаменитої «Оди спорту» Пьєра де Кубертена.
  4. Яку назву має організація, що очолює олімпійський рух?
  5. У якому місті знаходиться штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету?
  6. Що промовляє від імені всіх учасників Ігор один із видатних спортсменів країни-організатора під час відкриття Олімпійських ігор?
  7. На відкритті Олімпійських ігор команди йдуть за алфавітом країни-організатора. Попереду завжди крокує команда однієї країни. Якої?
  8. Як називається молодий спортсмен у віці до 20 років?

 

«Спритні і вправні».

Перед командами на певній відстані натягнуті мотузки. Гравцям від кожної команди одну з них потрібно перескочити. Під другою пролізти, оббігти фішки і таким же чином повернутися до своєї команди.

 

Конкурс капітанів «Бій півнів».

Посередині залу креслять коло. До участі запрошують капітанів команд. Завдання гравців – стоячи в колі на одній нозі, виштовхнути супротивника з кола.

 

«Перетягування канату».

 

Судді оголошують команду-переможницю і призерів змагань, проводять нагородження.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
29 листопада 2019
Переглядів
2387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку