Сценарій спортивного свята « Олімпійські перегони»

Про матеріал

Сценарій спортивного свята « Олімпійські перегони» для учнів 6 -х класів

Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту: розвива­ти руховий апарат, фізичні умін­ня та навички, зміцнювати здо­ров'я, виховувати почуття дружби, колективізму. Надати знання про Олімпійські традиції.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій спортивного свята

 

« Олімпійські перегони»

 

 

 

 

 

                                   Підготував:

                                                             вчитель фізичної культури

                                                             Мукачівської ЗОШ №13

Борколеш Степан Васильович

Сценарій спортивного свята

 

Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту: розвива­ти руховий апарат, фізичні умін­ня та навички, зміцнювати здо­ров'я, виховувати почуття дружби, колективізму. Надати знання про Олімпійські традиції.

 

Місце проведення: спортивний майданчик школи

 

Обладнання: Олімпійський прапор та смолоскип, фішки та стійки, естафетні палички, обручі, футбольні м'ячі, тенісні м'ячі,великі гумові м'ячі.

 

Система оцінювання: За перемогу у конкурсі команда отримує 2 бали, за поразку 1. Перемагає команда, що набрала більшу кількість балів.

 

Хід свята

1 Вед: Доброго дня, любі друзі!

 

2 Вед: Вітаємо вас на святі сили та краси!

 

Разом: Святі спорту!

 

1 Вед: Сьогодні ми з вами вирушаємо у подорож до місця, де зародилися найвеличніші спортивні змагання – Олімпії.

 

2 Вед: Найбільш відомими і престижними змаганнями сучасності є Олімпійські ігри. Здобути олімпійську медаль – найвища мета кожного спортсмена.

 

1 Вед: А чи знаєте ви де виникли перші Олімпійські ігри?

Понад дві тисячі років тому, на заході Греції, в долині річки Алфей, було містечко Олімпія. В густій зелені оливкових гаїв були зведені чудові храми, названі на честь старогрецьких богів Зевса, Аполлона, Афродіти, Артеміди.

 

2 Вед: Стародавні греки створили багато легенд про виникнення Олімпійських ігор. Як переказують легенди, ці змагання греки запозичили у самих богів, життя яких було сповнене війнами, подвигами.

 

1 Вед: Щоб покласти край війнам грецький цар Іфрит організував ігри, де люди розв’язували суперечки не зброєю, а у чесних змаганнях на швидкість, спритність, силу.

 

2 Вед: З тих пір Олімпійські Ігри проводяться 1 раз на 4 роки. Основними символами Ігор є Олімпійський прапор та Олімпійський вогонь.

 

1 Вед: Прапор ви зараз бачите перед собою. А де ж наш вогонь?

 

2 Вед: А за вогонь вам доведеться поборотися!

 

1 Вед: Тож розпочнемо пошуки Олімпійського вогню!

 

2 Вед: Команда, що першою знайде Олімпійський вогонь та набере більшу кількість балів переможе.

 

1 Вед: Олімпійський девіз – Швидше! Вище! Сильніше!

А які девізи у ваших команд? Давайте дізнаємось.

 

1 Конкурс «Конкурс девізів»: Команди по черзі промовляють девізи. Перемагає команда, що найкраще, найчіткіше прочитала девіз.

 

2 Вед: Молодці! На один крок ви наблизилися до Олімпійського вогню.

Програма перших Олімпійських ігор складалася здебільшого із легкоатлетичних видів. Найпоширеніша бігова дистанція у Греції називалася стадією (приблизно 200 м). Спортсменів, що перемагали у змаганнях на цю дистанцію дуже поважали. Давайте і ми позмагаємося у бігові, але наша дистанція буде дещо меншою.

 

2 Конкурс «Найшвидший»: Кожний учасник має добігти до стійки на відстані 10 м від лінії старту, тримаючи у руках естафетну паличку, оббігти стійку, і повернутися назад. Забігши за лінію старту, передати паличку наступному. Перемагає команда, що швидше впоралася із завданням.

 

1 Вед: Ось і ще один крок до вогню подолано! На стародавніх Олімпійських іграх дуже популярними були перегони на колісницях. Давайте і ми спробуємо відтворити ці змагання. Але замість колісниць у вас будуть ось такі обручі.

 

3 Конкурс «Перегони на колісницях»: Перші номери команд (наїзники) мають обручі (колісниці). За командою наїзники з колісницею рухаються до позначки на відстані 10-15 м від них, оббігають її та повертаються назад. Беруть пасажира (другого гравця) і з ним вдвох у обручі рухаються до позначки. Там перший номер залишається, а другий (пасажир) стає наїзником і рухається за іншим пасажиром. Переможе команда, що першою перевезе команду за позначку.

 

2 Вед: Олімпійські ігри сучасності включають змагання з багатьох видів спорту. Давайте пригадаємо їх. Наступний конкурс інтелектуальний. Переможе команда, що назве якомога більше Олімпійських видів спорту.

 

4 Конкурс «Інтелектуальний»: Команди по черзі називають види спорту, що включені до програми Олімпіад. Повторюватися заборонено. Перемагає команда, що назве більше видів спорту.

 

1 Вед: Молодці. Пригадали багато видів спорту. Тож давайте тепер і позмагаємося у деяких з них.

 

5 Конкурс «Футбольний»: Гравці по черзі обводять футбольний м’яч між стійками, що розташовані на відстані 2 м одна від одної. Обвівши останню стійку, повертаються назад тим же чином і передають м’яч наступному. Перемагає команда, що швидше впорається із завданням.

 

6 Конкурс «Влучно в ціль»: Кожен гравець команди має по 2 м'ячі для великого тенісу. Задача кожного з них по черзі закинути м'ячі до корзини на відстані 3 м від них. Враховується швидкість та кількість влучень.

 

 

2 Вед: А ми все ближче наближаємося до Олімпійського вогню. І на нашому шляху виникла ще одна перешкода, організована богами Олімпу. І ми маємо її подолати.

 

7 Конкурс «Смуга перешкод»: Перед командами розміщено по 3 обручі на відстані 50 см один від одного. Задача кожного гравця, стрибаючи на двох ногах, подолати цю перешкоду, пролізти крізь тунель, що знаходиться за 1 м від обручів, оббігти фішку на відстані 3 м від тунелю та бігом повернутися назад. Перемагає команда, яка швидше впорається із завданням.

 

1 Вед: Від Олімпійського вогню нас відділяє усього 2 кроки! Тож давайте зберемося з силами та подолаємо їх!

 

8Конкурс  «Стрибунці»: За сигналом 1-й гравець сидячи на великому надувному м’ячі стрибаючи рухається до фішки, обходить фішку і таким чином повертається назад. Передає естафету наступному гравцеві. Перемагає команда, останній учасник якої першим перетне фінішну лінію.

 

Конкурс «Перетягування канату»: Приймають участь всі учні команди.

 

2 Вед: Ось і дісталися ми Олімпійського вогню! (виносить смолоскип). А першою до нього дісталася команда __________. Вітаємо їх!

 

1 Вед: Але сьогодні переможених в нас немає. Бо, як казав П’єр де Кубертен: «Головне не перемога, а участь!».

 

2 Вед: Бажаємо вам завжди бути здоровими! І нехай спорт стане невід’ємною частиною вашого життя. На цьому наше свято завершене.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гуділіна Юлія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Калій Федя
    Цікавий захід і все дуже просте для виконання!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
5 березня 2018
Переглядів
6814
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку