Сценарій свята "День птахів"

Про матеріал
День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші "пташині будиночки". Повернення птахів святкується також як прихід весни. Вперше цей день, як масове дитяче свято, стало проводитися в Сполучених Штатах Америки.
Перегляд файлу

Тема "Яскрава зустріч " до дня птахів .

Мета : Сформувати у учнів любов до природи,ознайомити з істарією свята ,розвити практичні навички та знання .

Обладнення:Презентація ,роздатковий матеріал

Тип : виховний захід

 

                                               Сценарій свята

 Вчитель Як ми потрапимо на  зустріч ? поділемось на команди по 4-6 чоловік  треба за ребусами відгадати слова (додаток 1)

Вчитель Діти шо всі ці слова обєднує -правильно це птахи . Тож почнемо наш захід .

Ведучий 1.Доброго дня шановні школярі ,сьогодні ми з вами будемо зустрічати не просто гостей ,а яскравих ,цікавих,незвичайних -птахів

Ведучий 2 Доброго дня усім присутнім  сьогодні 1 квітня ми зустрінемо наших перелітних птахів .

Ведучий 1 Для зустрічі треба підготуватися ,згадати про історію,цікаві факти та згадати як всіх звати .

Ведучий 2 Давайте згадаємо  хто такі птахи

Історик: Загальновизнано, що птахи походять від Архозаврів — підкласу плазунів, що панував у мезозойську еру. Теорія еволюції птахів від плазунів виникла після відкриття 1860 року скам'янілих решток археоптерикса — тварини, що існувала близько 150 млн років тому у верхній юрі. Археоптерикс мав одночасно ознаки як плазунів, так і птахів. Спільним з плазунами була особлива будова таза і ребер, зуби, лапи з кігтями та довгий хвостовий відділ хребта. У той же час знайдені скам'янілі рештки продемонстрували добре збережені відбитки крил із пір'ям, подібним до сучасного пташиного На сьогодні найпоширенішою є гіпотеза походження птахів від тероподних динозаврів

Починаючи з 1980-х років кількість знайдених решток мезозойських птахів значно зросла, проте точних предків цих тварин не встановлено. Ситуація ускладнюється тим, що важко визначити ознаки, за якими птахів можна відрізнити від тероподних динозаврів.

Ведучий 2 дякуємо що  пояснили звідкі зявилися птахи .

Ведучий 1 Але чому 1 квітня ми зустррічамо птахів ?

  Історик 19 березня (за новим стилем — 1 квітня) 1902 року одинадцять європейських держав підписали Міжнародну конвенцію з охорони птахів, корисних в сільському господарстві.Традиційно День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки», проводяться акції «зустрічі птахів». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Ведучи 1 тепер все ясно ,тож давайте ми зустрінемо ії як заведено

Ведучий 1 Зустріч дорогих госстей повина складатися з певних приготувань ,звичайно це йде мова і про настрій з яким ми зустрічаємо ,давайте зробимо його на максимум і почнемо з розігріву .Музика ось що мені підіймає настрій ,а ну давайте згадаємо композиції де співали про птахів

(Білі птахи ,пташка щастя )

Ведучий 2  незнаю як у вас а вмене настрій піднімається ,але давайте ще пограємо ,тоді точно настрій буде на всі 100

Гра «Хто зайвий» виберіть пташку яка зайва у списку

1.Іволга ,сойка ,синиця (іволга тому що перелітна )

2.Лебедь ,лелека ,дятел (дятел то му що зимуючий)

3.Качка ,ластівка ,шпак (всі вірні ,всі перелітні)

4.Горобец, гава ,ластівка (ластівка -перелітна )

Гра "хто я"

силуети птахів  ластівка ,півень,лебідь ,ворон,папуга .(додаток 2)

Ведучий1.Я впевнений шо з таким настроем ми з вами зустрінемо наших птахів добре ,але окрім настрою ми повинні чимось нагодувати  наших гостей ,давайте розберемо їжу та знайдемо кому ця їжа подобається

Додаток 3

ластівка-комахи

жайворонок- комахи ,зерно

деркач-зерно

дрізд співочий-дощовий черв

плиска-комахи

рябинник- ягоди,комахи

соловей- комахи ,черви

іволга-комахи

малиновка -комахи

зозуля комахи, ягоди

Ведучий 2Діти ви добре попрацювали ,ми з хорошим настроем ,ми дізналися що люблять наші птахи ,ще декілько приготувань і ми готові ...

Ведучий 1 давайте більше дізнаємось чому перелітні птахи так корисні і що вони значать для нас

Орнітолог:Птахи - прекрасні. Тільки вони щороку мігрують з далекої півночі на далекий південь і повертаються назад. Вони найбільш солодкоголосі. Тільки вони можуть розмовляти людською мовою і наслідувати голоси інших тварин.

 Птахи відіграють значну роль у поширенні насіння рослин.Комахоїдні птахи, як правило, корисні для рослин, оскільки живляться личинками різних комах, що завдають рослинам великої шкоди. Особливо значну кількість комах поїдають горобцеподібні, приносячи величезну користь сільському й лісовому господарству. Наприклад, ластівка впродовж літа знищує близько 1 млн. комах, а синиця за рік - близько 6,5 млн. яєць шкідливих комах.

Ведучий 2 Дякуємо що пояснили нам що для природи значять птахи .Залишається нам тільки підготувати місце де будуть жити птахи .Конкурс найкраща шпаківня та годівниця (Діти зазделегідь приносять зроблені власноруч шпаківниці та годівниці ,всі зроблені  роботи вішають у дворі )

Ведучий 1 Шановні діти я радий вам совістити що ми готові до зустрічі птахів ,ми підготувалися до цього і з нетирпінням чекаємо що ,вони прилетять і подарують нам чарівний спів .

Ведучий 2 Ми раді що ви сьогодні з нами розділили цей день .

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Біологія, Сценарії
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку