Всеукраїнська екологічна акція " За чисте довкілля ".

Про матеріал

Мета:

підвищення екологічної культури і свідомості учнів;

формування в дітей та молоді дбайливого ставлення до природи;

формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті села.

Формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнська екологічна акція“ За чисте довкілля “Підготувала вчитель біології Підгородецька О. В. АУЛІВСЬКИЙ ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ КРИНИЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІЗвітні матеріли для участі в обласному конкурсі юних натуралістів за напрямами “ Практична природоохоронна робота та екологія ” в номінації “ Живи земле! ”

Номер слайду 2

Мета:підвищення екологічної культури і свідомості учнів;формування в дітей та молоді дбайливого ставлення до природи;формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті села. Формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ.

Номер слайду 3

Проблема забруднення є не просто труднощами, це вже екологічна катастрофа глобального характеру, яку необхідно терміново вирішувати.

Номер слайду 4

З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною. З метою виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, у нашій школі було організовано та проведено акцію «За чисте довкілля». Учні разом із своїм класними керівниками долучились до прибирання території школи та села. Кожен клас мав закріплену за собою ділянку. Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території в нашій громаді та довкіллі – це обов’язок кожної людини. Це ознака нашої культури та свідомий обов’язок громадськості.

Номер слайду 5

Екологічне виховання – важлива складова загальної освіти й надзвичайно важливий чинник розвитку гуманістичного суспільства. Екологічна освіта повинна бути спрямована на формування екологічної культури і виховання екологічних компетентностей. З юних років важливо закріпити у свідомості кожного, що людина – частина природи, тому від стану природи залежить життя людства. Екологічне виховання слід починати не в космічних масштабах, а прямо тут: біля свого будинку, на своїй вулиці, у дворі своєї школи. Тільки усвідомлюючи особисті можливості, навчаючись вирішувати найближчі екологічні проблем, ми зуміємо замислитись про долю всесвіту в цілому. Щоб у людини виникла потреба захищати і зберігати довкілля, треба навчити її любити світ природи.

Номер слайду 6

   Було наведено лад  біля   братських  могил та  пам'ятників загиблим  воїнам: впорядковані  клумби , вирубані та  обрізані  аварійні дерева. Триває поточний ремонт пам'ятників та  озеленення  місць  поховання  загиблих .

Номер слайду 7

Голова старостинського округу Топка Олександр Юрійович на території старостату до прибирання території долучилися колективи будинку культури спільно з місцевими мешканцями та працівниками селищної ради. Загалом спільними зусиллями було прибрано кладовища, чагарники та стихійні смітники. В Аулівському старостинському округу було прибрано навколишню територію біля будинку культури, пам’ятнику Другої світової війни, скверу та місцевої амбулаторії.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Настав довгоочікуваний для всіх нас момент, коли ми разом зможемо стати на один крок ближче до чистоти в місці в якому ми живем. Криничанська ОТГ придбала спецмашину яка буде вивозити сміття. І хотілось вірити, щоб всі мешканці Аул залучились до порядку.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
991
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку