Сценарій свята " День святого Валентина".

Про матеріал
Сценарій шкільного свята до Дня святого Валентина у цікавому форматі. Матеріал представлений на двох мовах - українській та англійській.
Перегляд файлу

C:\Users\lenovo v580c\Documents\атестація\для атестації 2015-18 р\2019 рік\Валентина\52439648_640926619671921_1904550930414567424_n.jpgСценарій свята "День Святого Валентина"

Ведуча

Любов придумана не нами,

Вона від Бога нам дана,

І хоч любов буває різна,

Та кожна справжня 

Завжди лиш одна.

Ведучий

Любов безмежний, чудовий дар,

Що дав творець своєму створінню .

Любов — це жертва, серця жар,

І райський спокій у терпінні.

Ведуча «Я  кохаю...»,ай лав ю, те к"єро, ті амо, їх лібе діх, кохам цє. Різнімови, різні віки... все різне. Єдине — кохання. Кохання — вогонь і лід, поезія і проза, о, як пісня, без кінця та краю, що лине над безкрайніми степами: як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й  простотою водночас.  Кохання — все, що було, буде. Воно зігріває вас у свята й будні.

Ведуча Good afternoon teachers, pupils and our guests. It's lovely to meet you here.

Love! Happiness! Beauty! Today we pronounce these pleasant words because a special day -

St. Valentine's Day is very soon!

Dear Friends! Ladies and Gentlemen, Children and Grown-ups! You are welcome to our party devoted to St. Valentine’s Day, which is always held on February 14th and bring us happiness and good luck.

 

Ведучий St. Valentine’s Day is one of the popular holiday in Europe and America. It is the day when boys and girls, sweethearts and lovers, husbands and wives, friends and neighbours exchange greeting cards.

Valentine’s day is a special time when people tell each other that they love them and care about them. To celebrate this day, people send special cards with romantic messages. They give their sweethearts small gifts, chocolate and flowers So, we think it’s time to celebrate this merry holiday in our school too.

 

 

Ведучий. Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані однео дному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори.

пісня......IJustCalled ….

 

Ведуча . До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом.

Ведучий.

Чи переллю колись у слово

Оце щемливе почуття?

Що так зненацька і раптово

Ввірвалося в моєжиття?

До крику — душу обпалило!

До крові — серце обпекло!

Подарувало мені крила,

До неба — вкотре! — підняло! (Г. Костів-Гуска).

 

Ведуча 14 лютого, день Святого Валентина — покровителя всіх закоханих. Це хвилююче свято прийшло до нас із Заходу, де щороку його відзначають. Різні перекази, легенди стверджують, що Святий Валентин — не вигаданий. У Давньому Римі цим іменем був названий один священик . Жив він у III ст. н. е., у роки царювання КлавдіяII.Він заборонив одружуватися воїнам, бо, мовляв, вони тоді не так пильно нестимуть службу.

Священик Валентин, незважаючи на заборону та небезпеку, таємно одружував закоханих.

 

Ведучий. Усе закінчилося сумно. Валентина кинули до в'язниці. Тюремний наглядач зрозумів, що у камері знемагає освічена, душевно багата людина. Він ставився до Валентина із співчуттям, і, як міг, полегшував його муки. У наглядача тюрми була донька Джулія — надзвичайної краси дівчина, але вона була сліпою. Невдовзі священик Валентин став учителем доньки наглядача. Він навчав її арифметики, ботаніки, географії, відкрив перед нею світ, якого вона ніколи не бачила.

 

Ведуча Валентин закохався у цю надзвичайно розумну дівчину і Джулія відповіла йому взаємністю.

Якось Джулія запитала у Валентина, чи Бог справді чує щиру, гарячу молитву, чи проявляє своє милосердя до бідних і стражденних, до тих, хто вірить у нього.

— Так,— відповів Валентин.

Вони взялися за руки, впали на коліна і почали гарячемолитися, щоб Бог послав Джулії зір. Раптом у тюремну камеру увірвалося яскраве світло.

— О, Валентине, я бачу!— вигукнула Джулія.

— Я бачу!!!

Їхній радості не було меж.

 

Ведучий. Але 14 лютого 269 року Валентина стратили. Його не змогло врятувати навіть палке кохання прекрасної Джулії.

Усю ніч перед стратою з 13 на 14 лютого він писав коханій листи. «Твій Валентин»,— такими були останні слова в них, виведені його рукою.

Every February, 14, flowers, and gifts are exchanged between loved ones, all in the name of St. Valentine. But who is this mysterious saint and why do we celebrate this holiday?

The history of Valentine’s Day is shrouded in mystery. St. Valentine’s Day contains vestiges of both Christian and ancient Roman tradition. There are many legends about Saint Valentine and the origins of the holiday.

      According to the  legend, Valentine actually sent the first ‘valentine’ greeting himself. While in prison, Valentine fell in love with a young girl, his jailor’s daughter, who visited him during his confinement. Before his death, he wrote her a letter, which he signed ‘From your Valentine,’ an expression that is still in use today. Legends usually says that Valentine was a sympathetic, heroic, and romantic person. In the Middle Ages, Valentine was one of the most popular saints in England and France.

 

Ведуча. Згодом, у 469 році, священика зарахували до лику святих. Відтоді Валентина вважають єдиним святим — покровителем всіх закоханих. З того часу минуло майже дві тисячі років. Та слова кохання живуть і досі. Весь світ у день 14 лютого зізнається у коханні. Закохані надсилаютьодне одному ніжні та трепетні листи, які називаються «валентинками».

Nowadays Valentine’s Day is celebrated in many countries of the world on February 14. It is a day on which lovers express their love for each other by presenting flowers, offering confectionery, and sending greeting cards (known as “valentines”).

Modern Valentine’s Day symbols include the heart-shaped outline, doves, and the figure of the winged Cupid.

 

Ведучий

Мені здається, може, я не знаю,

Було і буде так у всі часи:

Любов, як сонце, світу відкриває

Безмежну велич людської краси.

І тому світ завжди благословляє

І сонце, що встає, і серце, що кохає.

 

ВедучаТема кохання хвилювала поетів у світовій літературі. Оскільки День усіх закоханих прийшов до нас із Західної Європи, то хотілося б побачити найвідоміших закоханих у світі, тобто Ромео та Джульєтту.

 

Виходятьучні в образі Ромео і Джульєтти.

Уривок з трагедії «Ромео та Джульєтта» В. Шекспіра.

 

Ромео.

Мій світлий ангел, мов ясні далі,

Ти сяєш наді мною серед ночі,

Як легкокрилий посланець небес

Перед очима вражених людей,

Що, голови закинувши, слідкують,

Як серед хмар лінивих він ширяє

І по ефіру грудях чистих плава.

 

Джульєтта.

Ромео! О, навіщо ти, Ромео!

Зміни своє ім'я, зречися батька;

Як ні, то присягни мені в коханні,

І більше я не буду Капулетті.

О скинь же, скинь своє ім'я,Ромео,

Воно ж не є тобою і взамін

Візьми мене усю!...

 

Ромео.

Ловлю наслові!

Назви мене коханим, і у мить

Я вдруге охрещусь і більш ніколи

Не буду зватися Ромео.

 

Джульєтта.

Як ти зайшов сюди, скажи, й навіщо?

Як міг ти перелізти через мур?

Адже високий він і неприступний.

Ромео.

Кохання принесло мене на крилах,

І не змогли цьому завадить мури;

Кохання може все і все здолає , —

Твоя рідня мені не перешкода.

 

В аудіозапису звучить стукіт людського серця

Виходять ведучі

 

 ведуча.Чуєте? Це б'ється серце людини. А знаєте, коли воно б'ється найсильніше? Коли людина закохана. Любов - велика  сила! Сильніше цього дива немає нічого на світі!

 

Вірш…MyLove…

My Love (Tasha Shores)

My love is like an ocean
It goes down so deep
My love is like a rose
Whose beauty you want to keep.

My love is like a river
That will never end
My love is like a dove
With a beautiful message to send.

My love is like a song
That goes on and on forever
My love is like a prisoner
It's to you that I surrender.

 

 

 ведучий.Кохання... Це найпрекрасніше, що є в нашому житті. Кохання – це те, без чого неможливо було б уявити існування людства, те, заради чого помирають і живуть, те єдине, що здатне посунути гори і дістати з неба зірку. Кохання – двигун і причина всіх наших дій. Кохання –це початок усього. Все наше життя існує тільки завдяки коханню.

 

ВІрш ....YourName

 

Your Name (Jessica Blade)

I wrote your name in the sky,
but the wind blew it away.
I wrote your name in the sand,
but the waves washed it away.
I wrote your name in my heart,
and forever it will stay.

 

 

 ведуча.В буденній метушні ми часто розкидаємося словами "любов", "кохання". Але хто з нас може точно та вичерпно пояснити, що  це за почуття, що змушує наше серце битися скоріш, робити дивні, інколи навіть божевільні речі, усміхатися незнайомим людям, наче витати над землею у своїх мріях та наспівувати щось собі під ніс? Отже, що ж таке любов?

 

 ведучий.Цим питанням рано чи пізно, задається кожна людина. Над визначенням поняття кохання вже багато вчених та філософів б’ються не одне століття. Одні кажуть, що це почуття дароване нам Богом, інші, що це хімічні процеси в мозку людини, але як одне так і інше ще не доведено і відповідь на це вічне питання так і залишається відкритим.

 ведуча.Кохання - це те почуття, що облагороджує людину, робить її кращою. Заради коханої звершуються подвиги. Саме кохання розтоплює непорозуміння, ніколи не допустить жорстокості.   

 

(Назустріч один одному виходить дівчина і хлопець.  Читають вірші під музику Френсіса Лея  «Історія кохання»).

 

Він.

Згаси мій зір – я все ж тебе знайду.

Замкни мій слух – я все ж тебе почую,

Я і без ніг до тебе домандрую,

Без уст тобі обітницю складу.

Відломиш руки – я тоді тебе

Впіймаю серцем, наче між долоні.

А спиниш серце – мозок запульсує.

Коли ж ти вкинеш в мозок мій огонь,

Тебе в крові палючій пронесу я.

 

Вона.

Розкажу тобі думку таємну,

дивний здогад мене обпік:

я залишуся в серці твоєму

на сьогодні, на завтра, навік.

І минатиме час, нанизавши

сотні вражень, імен і країн, –

на сьогодні, на завтра, назавжди! –

ти залишишся в серці моїм.

А чому? То чудна теорема,

на яку ти мене прирік.

То все разом, а ти – окремо.

І сьогодні, і завтра, й навік.  

 

ВЕДУЧА  А чи знаєте ви які традиції святкування Дня закоханих у інших країнах, наприклад у Англії у цей день ворожать. Дівчата пишуть на папірцях чоловічі імена, заліплюють їх в глину і кидають у воду. Кулька, що спливає першою, і приносить дівчині ім’я судженого.

 

ВЕДУЧИЙ Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають листки лавра до подушки, тоді можна побачити уві сні нареченого.

ВЕДУЧА В Америці, Англії у день святого Валентина не зустрінете жодної жінки без букета квітів.

 

 ВЕДУЧИЙ. Один з британських звичаїв такий: 4-5 хлопців на папірцях пишуть імена дівчат, кидають їх у кепку і витягують. Дівчина, чиє ім’я витягне хлопець, стає його «Валентинкою». А хлопець, стоячи на одному коліні, читаєїй сонет Шекспіра.

 

 ВЕДУЧАДень святого Валентина в Італії називають «Солодким днем», бо тоді прийнято дарувати своїм коханим переважно солодощі.

 

 ВЕДУЧИЙ  А поляки цього дня ходять до костьолів, моляться до ікони святого Валентина в надії на щасливе кохання.

 

 ВЕДУЧА Як на мене, найбільш не ординарно День усіх закоханих святкують в Японії. 14 лютого на головній площі Токіо відбувається щось незвичайне: кілька дівчат та хлопців, стоячи на сцені, голосно вигукують свої побажання та освідчуються в коханні. Хто зробить це голосніше, той отримує приз.

 

Пісня ...

 

ВЕДУЧИЙ. Багато років тому в Англії у цей день дітей наряджали в одяг дорослих. Вони ходили від хата до хати і співали пісні про Святого Валентина.

 

 ВЕДУЧА . В Уельсі з дерева вирізали дерев’яні ложки й дарували їх своїм коханим 14 лютого. Ці ложки оздоблювали сердечками, ключиками, що означало: «Ти знайшов шлях до могосерця».

 

ВЕДУЧИЙ . На Сицилії існує таке повір’я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні Дня Валентина і перший промінь впаде на неї, то того ж року вона вийде заміж.

 

ВЕДУЧА . У Німеччині дівчата писали на цибулинах тюльпанів чоловічі імена. Який тюльпан зацвіте першим — за того дівчина і вийде заміж.

 

 ВЕДУЧИЙ. У Римі хлопці витягували невеличкі аркуші з написаними на них жіночими іменами. А японці вважають 14 лютого своєрідним днем вітання, коли подарунки отримує в основному сильна половина людства.

 

 ВЕДУЧА. Усіхсвятковихвитівок, що їх на День Святого Валентина роблять досить-таки серйозні люди, перелічити просто неможливо. Що там тобі листівки у вигляді сердечок, цукерки, парфуми і квіти! Як ви гадаєте, чи здатна була «залізна леді», колишній держсекретар Америки Мадлен Олбрайт обійти всіх учасників засідання Ради Безпеки ООН і вручити кожному з них по гарному подарункові із солодощами? Здатна — уДень Валентина! Чи можуть жорстокі перуанські терористи дозволити побачення своїм заручникам із коханими? Так, лише удень Святого Валентина.

 

 ВЕДУЧИЙ . А в Норвегії 14 лютого можуть одружуватися без згоди батьків. В Японії в цей день освідчуватись в коханні може першою жінка.

 

ВЕДУЧА . Коли, в якому віці приходить кохання? Звідки його чекати? Скільки разів можна кохати?

 

 ВЕДУЧИЙ . Відповіді на ці питання вам ніхто не дасть. Не існує рецептів кохання.

 

 ВЕДУЧА Коли кохання є, то воно є, а коли його немає, то воно неодмінно прийде.

 

ВЕДУЧИЙ  Перша валентинка. Перше побачення. Перші квіти від коханого. Перший поцілунок. Перша любов… Найчистіше почуття. Багато людей згадують, що перше кохання запам’ятовується назавжди, і хоч бувають почуття сильніші, проте перше — найсвятіше.

 

вірш... перша любов

 

 

Ніби дощ весняний, довгожданний,

Ніби пролісок перший розцвів,

Так приходить лиш перше кохання,

 Несподіване, як заметіль.

 

 Несподіване, як взимку вечір,

Несподіване, як в травні сніг,

Необачне й таке недоречне,

Ніби вічність ступа на поріг.

 

Ніби річка гірська швидкоплинна

І, як бабине літо крізь дощ.

І святе воно й зовсім не винне,

Й гіркувате буває, як жовч.

 

ведучий Але не завжди кохання приносить лише радість, іноді кохання є причиною страждань і безсонних ночей.

І ніхто так не страждає з натхненням і задоволенням як дівчина в 16 років. І не важливо коли це було : чи 200 років тому чи зараз.

 

На мотив пісні " Ой у вишневому саду" співають дівчата в

українських строях.

 

Четверта ранку за вікном

І соловейко щебетав

C:\Users\lenovo v580c\Documents\атестація\для атестації 2015-18 р\2019 рік\Валентина\52020859_397056714389039_294435749195939840_n.jpgПоспати я просилася

А інстаграм все не пускав 2 рази

 

Ой милий мій , прошу тебе

Вночі не лайкай ти мене

Проснеться матінка моя

Побачить що в мережі я

Побачить що в мережі я

Айфон сховає на три дня.

 

Я ніжки сфоткаю свої

І підпишу, що на Балі

А мати пише " марш в кровать"

Тобі корову зранку гнать.

Я жити хочу, я люблю,

Мамо, не троль доню свою.

 

Ось батько в сторіс завітав,

Відразу ж доню запитав:

" Для кого ж це така краса?

Чому розплетена коса?

Чому розплетена коса?

І чом ти тут в одних трусах?

 

Одна з дівчат розказує історію:

 

- Дівчата,чули страшну історію?

Одного разу батько взнав що його доня вночі спілкується з хлопцем. І тоді він взяв сокиру і порубав...

- Хлопця?

- Гірше, кабель від вай - фаю. І тоді дівчина на зло батькові побігла до річки, вибігла на саму високу кручу і ...

- Втопилася?

- Ні, зловила 3 джі.

 

Знову співають....

 

Злипаються вже оченьки

І терпнуть лайкать рученьки

Вже телефон упав із рук

Ой, хтось там пише у Фейсбук.

Вже сьома ранку за вікном

І півень голосно співа

Поспати я просилася,

А інстаграм все не пускав- 2 рази.

 

 

ВЕДУЧА: Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесну музику. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя.

 

ВЕДУЧИЙ . У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова: “Кохання варте того, щоб чекати,  життя варте, щоб жити”. І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.
Живіть! Живіть довго і щасливо!
І нехай у вашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землілюбоводне до одного.

 

Танець (Флешмоб)

 

ВЕДУЧА. От і підійшла до кінця наша святкова програма.  Сподіваємось, всім було цікаво й весело.Чекайте світлого кохання. І воно обов’язково прийде до ваших сердець.

 

 

Виходять ведучі.

 

Ведучий – 1. We hope you enjoyed our party. Remember, love is one of the best friends. It rules the world.

Ведучий – 2. So let’s love and be loved by others and our planet will become kinder and more beautiful.

Ведучий – 1. We wish you to have the whole world in your hands!.

Ведучий – 2. We wish you a need of song in your lands.

Ведучий – 1. We wish you to follow stars in your life!

Ведучий – 2. We wish to have love in your life.

Ведучий – 1. We wish you to win a fortune!

Разом-And may your life never be the same!!! Happy Valentine’s Day!

 

C:\Users\lenovo v580c\Documents\атестація\для атестації 2015-18 р\2019 рік\Валентина\52369152_798656673826031_4822202977152401408_n.jpg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дундєва Наталія Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
3880
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку