Сценарій свята "Міс Географія"

Про матеріал
Ведучий: Я рада вас вітати на незвичайному святі науки. Протягом усіх днів предметного тижня нас об’єднувала своїми цікавими і захопливими завданнями наука - географія. Учень: Де ви тільки не бували! По всій планеті мандрували! У Америці, Канаді, У Гавані та Багамах, В Ізраїльських дивних храмах. Ведучий: Сьогодні до нас на свято завітали представниці інших країн, які нас познайомлять із своїм рідним краєм, його культурою, звичаями.
Перегляд файлу

Міс Географія

Ведучий: Я рада  вас вітати на незвичайному святі науки. Протягом усіх днів предметного тижня нас об’єднувала своїми цікавими і захопливими завданнями наука - географія.

Учень: Де ви тільки не бували!

По всій планеті мандрували!

У Америці, Канаді,

У Гавані та Багамах,

В Ізраїльських дивних храмах.

Ведучий: Сьогодні до нас на свято завітали представниці інших країн, які нас познайомлять із своїм рідним краєм, його культурою, звичаями.

Конкурс «Розкажіть про себе»

До залу заходять учасниці конкурсу в костюмах різних країн і представляють себе.

Ведучий: Шановні учасниці, оскільки ви приїхали на свято в Україну, вам слід пройти митний контроль. Єдина валюта, якою можна тут розрахуватися – це доброзичливий народ, який радо гостей зустрічає, чаєм пригощає. Я вас запрошую до географічного столу і хочу почастувати сюрпризом.

Конкурс «Сюрприз»

За описом слід відгадати, що знаходиться в темному ящику.

     ЇЇ індіанці називали «папа». А іспанський мореплавець писав «Папа – це особливий вид земляних горіхів. Варені, вони стають м’якішими за печений каштан».

У Європу її завіз іспанський пірат. Довгий час милувалися лише її квітами, прикрашали ними одяг, а жінка ще й зачіски. Спочатку її їли сирою, тому вона не дуже подобалась. Інколи замість підземних бульб  споживали насіння – зелені бульбочки, що росли на бадиллі, й нерідко отруювались ними. Але минув час, і одного разу скуштувавши її, люди вже не могли відмовитись. Люблять її печену, варену (Картопля)

     Перше знайомство з квіткою відбулося в Південній Америці.

Золотаву квітку індіанці вважали дарунком небесного світила. В 1510 році її завезли до Іспанії. Там гостю зустріли з почестями, посадили в ботанічному саду, а коли квітка розцвіла, захопленню нею не було меж. Золотисті голівки її прикрашали клумби, а насіння. Хоч і дрібне, стало улюбленими ласощами. А через 100 років стало відомо, що із нього можна виробляти олію (Соняшник)

     Індійські ботаніка стверджують, що ця рослина реагує на музику певного ритму. Залежно від мелодії її ріст або прискорюється, або уповільнюється. Ця культура – другий хліб для народів Азії. Жоден обід японця не обходиться без цієї культури. З раннього дитинства нам доводить їсти її з молоком, маслом. Досить популярною стравою із цієї культури в сучасних ресторанах є суші.(Рис)

     Це популярний овоч. Його батьківщина – південна Америка. Індійці племені ацтеків називали цю рослину «тумантла», що означає «велика ягода». В Італії вона дістала назву «золоте яблуко». Потім У Франції її охрестили «яблуком кохання». Спочатку її їсти боялись, вважаючи отруйною. У Росії ця культура зявилась за часів царювання Катерина ІІ. Тільки в 1850 році наші співвітчизники дізналися, що ця рослина смачна і корисна, особливо, коли достигне – почервоніє (помідор)

Конкурс «Запрошуємо до танцю»

Ведучий. Наші учасниці працювали інтелектуально, то ж  настав час для танцювальної хвилинки. Ми побачимо танці різних країн у виконанні наших конкурсанток.

Ведучий. Географія – це не тільки океан, материки, гори, рівнини, країни, а й цікаві тварини.

Конкурс «Пантоміма»

Учасниці мають показати суперницям тварин своєї країни без слів.

Ведучий. Я хочу, щоб ви зараз пригадати пригодницький фільм «Діти капітана Гранта». Пасажири корабля, потрапивши в Африку, думали, що вони в Африці, тому що погано знали опис цього материка.

Конкурс «Країнознавці»

Конкурсантки по черзі, за даним описом повинні відгадати, до якої країни вони потрапили.

(Підбиття підсумків)

Ведучий. Добігло кінця наше свято. Яким приємним було спілкування з освіченими, ерудованими, талановитими представницями інших країн. Вони не тільки впевнено впоралися з конкурсними завданнями, а й створили гарний настрій для глядачів.

Нагородження переможців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Озеро найбільше на материку.

Водоспад відомий перетнув ріку.

В них імя єдине – відгадають всі.

На честь королеви є тут назви ці. (Вікторія)

 

Езоп та Глібов їх писав,

А ти їх в однині постав,

Ще літеру додавши «Л»

Ось вийшло озеро тепер. (Байкал)

 

Дні проходять,

Ніжне плесо,

Іскорками в хвилях грає,

Пісня лине,

Ранить серце.

Осінь літо заступає. (Дніпро)

 

 

docx
Додано
14 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку