Сценарій свята"Наше родинне свято"

Про матеріал
Сценарій родинного свята , проведеного у березні для матерів, бабусь, дідусів, тат, а також сестричок і братів
Перегляд файлу

  Наше родинне свято

Добрий день , дорогі гості!                        Запрошуємо Вас на слово щире                            На свято родинне.                                               Тому що з родини іде життя людини.

1.Родина, дорога родина! 

Що може бути краще в світі цім?

Чим більше дорожить людина 

 За батьківський і материнський дім?

2.Що може бути краще за вечерю в домі  

 За батьківським, міцним столом,

Де в шумнім гомоні і в кожнім слові 

 Все сповнене любов’ю, а не злом ?

3.Де можна більше зачерпнуть любові?

  Де взяти більше доброти?

Як в материнськім ніжнім слові, 

 Як з батька щедрої руки.

4.Отож: зібралися ми нині

  На святі нашім гомінкім,

Щоб поклонитися родині 

  І побажати щастя всім.

5.Ми хочем радо привітати 

 Бабусь з дідусями, сестер, братів

Ну і, звичайно, наших любих

  І дорогих усім батьків.

6.Давайте хоч би на хвилину

 Забудем клопоти усі

І об’єднаємось в міцну родину

 І заспіваємо забуті вже пісні.

Зеленеє жито

7. Коли родина сходиться до хати,

то хочеться слово їй тепле сказати

 Вітаємо матусю!    Вітаємо бабусю! Вітаємо тата!

 Вітаєм дідуся!  Вітаємо тітоньку, дядька і брата.

 

 8. Хай буде здорова хрещеная мати.

 Вітаєм сестричку свою дорогеньку.

 Будь завжди здорова моя ти рідненька.

9. Гостей дорогих ми вітаємо щиро,
Стрічаємо з хлібом, любов’ю і миром.
 

10. Хліб ясниться в хаті,Сіяють очі щирі,
Щоб жилось у правді, щоб жилось у мирі.

12. Сім’я – це пристань і гавань,    сюди повертаймось знов і знов Із мандрів далеких і плавань,   тут вічно панує любов.

13 Тебе тут завжди пам’ятають,  

Куди б ти не їхав, не йшов,

На тебе постійно чекають: 

  Увага, турбота, любов.

. Ведучий:       Слово «мама» входить у наше життя тихо й непомітно. Вона оберігає нас від усього злого
У матусі добрі, ласкаві руки, найвірніше і найчутливіше І скільки б тобі не було років – п’ять чи п’ятдесят, - тобі завжди потрібна мати, її ласка, її погляд. Отож перша сторінка нашого свята– як сонечко, рідна матінка.

4 . Чи міг би хто порахувати

Все, що для нас зробила мати?

Скільки попрала сорочок,

попрасувала спідничок?

15.  А скільки нам провин простила,

Казала битиме – не била.

А потім усміхнулась на ходу

Як ми впевняли : більше не буду.

16.  Мати – досвітня пташина,

З досвітку віч не зімкне,

Ходить по хаті на вшпиньки ,

Щоб не збудити мене.

17. Мати – то сонечко рідне,

Сонечко ясне, земне,

Слово її заповітне

Гріє і живить мене.

18 Рідна матусю, тобою горджуся,        за тебе я Бога молю.                           Рідна матусю, тобі признаюся-              як сонце тебе я люблю.

19. Пам’ятаймо, милі діти.

Пам’ятаймо завжди з вами,

Що для нас в усьому світі

Найдорожчі наші мами.

20. Від щирого серця, простими словами

Звертаюся я до рідної мами :

Як виросту, мамочко мила,
Дороги твої я встелю,
Квітками з весняного дива,
За ласку й турботу твою

21 Моя люба мамо,рідна моя  нене,

 моє серденько маленьке лиш до тебе лине.

 Чи поріжу пальчик, чи вдарюся трішки                                                                         Все бігом несуть до тебе мене мої ніжки.                                       Приголубиш,поцілуєш і біль пропадає,               що за дивну силу ти ,матусю, маєш?

22. І я про матусю сказати бажаю, мамині руки втоми не знають       Мамине серце море любові, будьте ж завжди молоді і здорові!

23. .Буває так ми , скажем прямо,                                                                                                                    Що через нас сумують мами                                                                                            Тож всі сьогодні просим вас,                                                                                  Пробачте, любі мами нас.                                                                                                                  

24. Пробач мені,лелечко, мамо,
Провини дитячі мої, люблю я тебе, моя рідна,ласкавії очі твої.                                                                                                                                             Пробач мені рідна, хороша.
За біль що тобі завдала,                                                                                                                                     Хай в косах не віє пороша,
А квітами квітне весна.

 Ми присвятимо мамам пісню,

Променисту, чудову, барвисту.

Хай летить вона над землею,

Щоб могли ви заслухатись нею!

Хай летить вона над полями –

В рідне серденько кожної мами.

Пісня «Сонечко засяяло»

ВчительМамин голос  лунає як музика в кожному дитячому серці, І його впізнаєш серед тисячі голосів, Він найрідніший, наймиліший.

Гра: « Впізнай голос»

Сценка «Як не просто бути мамами!» Вчитель:Катруся надвечір  в кімнату зайшла і в ляльки спитала;

Як , дочко діла?                                                                                                                  Ти знову залізла під стіл непосида.                                                                                        І там просиділа ввесь день без обіду?                                                                                      З дочками цими ну  просто біда,                                                                                                         Скоро будеш як сірник ти худа!                                                                                     Сідай не вертись на стільці!                                                                                                  В нас на обід млинці.

Вчитель:Катрусина  мама з роботи прийшла.                                                                                           Зразу ж спитала:                                                                                                                                                 Як дочко діла?                                                                                                                        Знов цілий день ти на дворі гуляєш,                                                                               Навіть поїсти часу не маєш.                                                                           Бабуся гукала ти не обізвалась.                                                                                          І без обіду напевне зосталась!                                                                                                  З дочками цими ну  просто біда,                                                                                                         Скоро будеш як сірник ти худа!                                                                                     Сідай не вертись на стільці!                                                                                                  В нас на обід млинці

Вчитель:А ось і бабуся в кімнату зайшла , у мами спитала:

Як , дочко діла?                                                                                                                Напевно  крутилась весь день без зупинки                                                                           І на обід не знайшлось ні хвилинки.                                                                                  Хіба ж це так можна весь день без обіду?                                                             Директором стала , а все непосида.                                                                                        З дочками цими ну  просто біда,                                                                                                         Скоро будеш як сірник ти худа!                                                                                     Сідай не вертись на стільці!                                                                                                  В нас на обід млинці

Вчитель:Три мами над чаєм тихенько зітхають.                                                                                 Три мами на дочок своїх поглядають. Що з дочками цими робить неслухняними?                                                                     Ой як не просто бути мамами!

Танець «У садочку»

 Ведучий  Головою кожної сім’ї є батько. Батько – захисник роду, народу, годувальник сім’ї. Батькове слово – закон. Споконвіку сини слухалися батька, брали з нього приклад.

Друга сторінка для тата.

26.  Батьку любий, тату милий,

Нинішньої днини

 Ти прийшов до нас на свято .

Нашої родини.  Ми тобі складаєм нині

Щире побажання,  Щоб прожив ти многії літа,

Не зазнав страждання,

27 Щоб ти вивів нас у люди

Та втішався нами,

 Щоб гордитись міг своїми

Доньками й синами.

27 Тато мій дуже гарний, сміливий і дужий,                                                           Він уміє, напевно, все в світі робить!                                Я люблю свого таточка рідного дуже!                     Ну, та як же мені татуся не любить?

29 А зі мною татусь мій частенько майструє, І завжди він щось робить: пиляє, будує,               Я від нього майстерності радісно вчусь.                    Я роботи ніякої теж не боюсь!

30. Самостійними бути нас тато навчає.               Бути мудрими, добрими тато нас вчить.               Бо життя непростим дуже часто буває,             А тому треба вчитися в світі цім жить

31. Запитайте мене, діти,
Хто рідніш мені на світі?
Безперечно та людина,
Яка любить свого сина.
Вміє гарно майструвати —
Це мій любий рідний тато!
 32. Мій татусю рідний
Завжди будь таким:
спритним і веселим, -
Вічно молодим!
33. Не дарма вважає
Наша вся сім‘я,
Що на тата ззовні
Дуже схожий я.
Підросту ще трішки,усього навчусь
І таким завзятим стану, як татусь!

34 Хоч малі та добре знаємо,                              треба працювати,                                                 Дома татові і мамі будемо помагати

Щоб город перекопати треба мати нам лопати

Щоб забить в стіну гвіздок треба мати молоток.

Дров тоді лиш нарубаєш, якщо ти сокиру маєш.

Щоб зашити дірку швидко треба мати голку й нитку.

Влітку трави над рікою косять гострою косою.

 А без чого жодне діло                                                  не кипіло б не горіло ?                                          Без завзятих і робочих,                                               до усяких справ охочих                                    Двох твоїх умілих рук!

Ведуча:   Шановні гості! Особливо ніжно і тепло нам хочеться привітати всіх наших бабусь, які присутні на святі, і тих, що не змогли прийти. тому що наші бабусі — найкращі, найлагідніші, і найкрасивіші,

Ведучий:   Отже, третя сторінка нашого свята – це моя бабуся, це моя голубка.

.34. Про бабусь забути права ми не маємо                                                                    І уклін низенький всім їм посилаємо!

35.  Бабусі  рідненькі хороші, онуки у вас найдорожчі

36. Лагідні очі ласкава усмішка, вам сивина не завадить ні трішки.

37.Хай не помітно роки пролітають, вам всю красу і здоров'я лишають.

 38.  А бабуся в нас трудяща не присяде ні на мить, і за діток і за внуків в неї серденько болить.

39. Може, правда, й посварити –                          Та за мить почне жаліти!                          І хвилюється безмежно.                                           Щоб були ми обережні.

40..Вихідних вона немає, кожен день робочий. На сніданок приготує те що внуки хочуть.

41. .І уроки перевірить і підручники складе, все щось миє, прибирає і на збори в школу йде.

.42. .Пече хліб і пампушки нам, варить борщ хороший, Їй за це поштарка носить кожен місяць гроші.

43 Пахнуть руки її паляницями

Кропом, стравами і пшеницею

Пахнуть рученьки м’ятою-рутою,

Пахнуть хатою незабутою.

44.Пахнуть руки її огірочками

Свіжовипраними сорочками,

Пахнуть рученьки ніжною ласкою, Добрим словом і сивою казкою.

45.  А моя бабуся мила, Це вона мене зростила.Вчить мене усе робити,       Щоб на світі легше жи

46. Спеціально для бабусь звучать частівки  у виконанні артистів нашого класу. :

 Частівки

1.Зараз дружно заспіваєм, як ми дома помагаєм. Чи то правда , чи то жарт .       Ми вам не сторонні. Тож ви тихо не сидіть, а плещіть в долоні!

2.Я бабусі помагав,пил із люстри витирав. Всі зусилля прикладав щоб люстру помити. Тапер люстра в нас не та, прийшлось нову купити!

3.Я бабусі помічниця , наварила каші , мали їсти що коти і сусідські й наші.

4. Я б тобі спекла пиріг , смачного здорового, та боюся що не вийде нічого толкового. Коли трохи підросту, буду мати гроші, куплю я тобі торта,смачного хорошого.

 

5.А я дома  помагав,перемив всі тарілки, а бабуся  дуже була вдячна - позбирала черепки.

6. Я бабусю люблю дуже, їй допомагаю, коли вона робить щось-то я не заважаю!

7. А я дома помагав поливати квіти.           Довелося потім нам  всю підлогу мити!

8.Заспіваймо про  бабусь, вони такі хороші. Як попросимо коли , то завжди дають гроші.

9.Ми співали як могли , як могли старалися, щоб ви з нами не скучали, весело сміялися.

Танець «Жарт»

Дідусі

Ведуча. Постійним помічником бабусі є дідусь – господар родини!Отже слідуюча сторінка для них.

1.Мій сивий лагідний дідусь,                                      Я до землі тобі вклонюсь                                      За теплоту твою і ласку                                     За мудре слово, гарну казку.                                  2.Ти вчив нас як на світі жить,                               Як один одного любить,                                      І твій розумний заповіт                                           Я пам’ятатиму повік.

4.За все найкраще у житті,

За ваші руки золоті,

За ваші добрії серця

Дідусю, ми вам вдячні без кінця.

.

5.Добре дідові —  сокирав нього є,         Та мені він не дає.                                                         бо мала рука ще в мене,                                                    А сокира заважка                                               Треба каже почекати  поки виросте рука. .

Яка хороша нині днина-                                      Зібралася уся родина,                                              Всі рідні – сестри і брати,                                             Дідусь, бабуся, батько й мати. Від радості кортить  затанцювати.

Гопак

Вальс з батьками «Раз два три на носочки»

            Дорогі гості!,

 Дякуємо Вам за те що прийшли до нас на свято!Бажаємо всім міцного здоров'я, щастя, удачі!.

 

 

 

 

 

 

Завантаження...
docx
Додано
1 березня 2020
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку