Сценарій свята осені в дитячому садочку для різновікової групи "Осінь щиро привітаєм"

Про матеріал
Сценарій свята осені в дитячому садочку для різновікової групи "Осінь щиро привітаєм".
Перегляд файлу

 

 

Підготувала                                                                                                  вихователь Григорівського ЗДО «Сонечко»                                             Галенко Л. М.

 

 

 

 

Вихователь:                                                                                                                Добрий день, мої малята,                                                                                      Починаєм наше свято.                                                                                                          А воно в нас – не просте,                                                                                                     Знайте діти, чарівне.                                                                                                    Сьогодні літо проводжаєм,                                                                                             Славну осінь привітаєм.

Дитина:                                                                                                                                                  Як швидко літо промайнуло!                                                                                   Прийшла осінняя пора.                                                                                               Немов на крилах полинуло                                                                                         Кохане літечко з двора!..

Пісенька «Де поділось літечко»                                                                                         Де поділось літечко? - Я в усіх питаю.

Я веселе літечко цілий день шукаю.

Літечко, літечко, ти куди сховалось?     |

Чом зі мною, літечко, ти не попрощалось? | (2)

 

Ми з тобою, літечко, дуже гарні друзі,

Пригадай, як грілися на веселім лузі.

Відгукнися, літечко, де ти заховалось?   |

Чом зі мною, літечко, ти не попрощалось? | (2)

 

Каже мама: Літечко прийде за весною,

Дощиком прощалося літечко з тобою.

Підросту я, літечко, - як мене пізнаєш?  |

Як мене ти, літечко, в лузі відшукаєш?   | (2)

Вихователь:                                                                                                                                   Так, дітки, ми навіть і не помітили, як швидко промайнуло красне літо. Та не потрібно сумувати,тому що на зміну красному літечку прийшла золотокоса чарівниця. А хто ця красуня вам дітки потрібно відгадати.                                                  В жовте лист пофарбувала,                                                                                          Урожай з полів зібрала.                                                                                               Золотила вербам коси                                                                                                    Чарівна цариця - …                                                                                                             

Діти разом:  Осінь!                                                                                                   

Дитина:                                                                                                                                                      Непомітно з’явилася осінь –                                                                                                          День коротшим стає щодоби.                                                                                                    Глянь, берізки – уже златокосі,                                                                                                         І в дубів багряніють чуби.                                                                                           

Дитина:                                                                                                                                                        Лісом осінь походила —
Все навкруг позолотила.
Залишила лиш ялинку
Їжачкові на хатинку.                             

Вихователь:                                                                                                                                     Осінь! Осінь ! В гості тебе просим                                                                                                                 З щедрими хлібами                                                                                                                         З високим снопами                                                                                                                       З листопадом і дощем                                                                                                                  З перелітним журавлем.                                                                                                                                           Діти, а давайте покличемо Осінь у гості.      

 

Діти разом:                                                                                                                                     Осінь! Осінь! Осінь!

Осінь:                                                                                                                                                        Я – Осінь чарівна й ясна,                                                                                                         Золота і вогняна.                                                                                                           Тримаю пензлик у руках,                                                                                                 Малюю я в садах, в гаях.                                                                                               Малюю всюди тут і там,                                                                                                Щоб догодити усім вам. 

Вихователь:                                                                                                                       Добрий день, красуня Осінь! Ми раді що ти завітала  на наше свято. Вмощуйся зручніше. Будемо пісні співати,  тебе красуню звеселяти.

Пісенька «Осінь у лісі»                                                    Осінь, осінь, осінь Знов до нас прийшла,

Осінь, осінь, осінь - Лагідна пора!

В золотім наряді  Парки і сади,

Осінь так чекали З нетерпінням ми!

Парам-пам-пам!  Парам-пам-пам!

 

А у лісі нашому  Просто чудеса,

І стежинка тягнеться  Прямо в небеса!

Я листочки жовтії  У букет зберу,

І своїй матусеньці   Рідній принесу! 

Парам-пам-пам!  Парам-пам-пам!

 

Вихователь:

Осінь завітала до нас не сама, а з братами  місяцями. Ну а хто вони такі, відгадайте   ви самі.                                                                                                                Хто за серпнем приходить,
Літо червоне проводить,
Бабине літо закликає,
В школу діток відправляє?
(Вересень)                                                                                                                                   Кличуть нас ліси, поля, сади,                                                                                                      Дозбирати осені плоди.                                                                                                                                            Із дерев спадає листя жовте.                                                                                                                     То землею ходить місяць ..                                                                                                      (Жовтень)                                                                                                                                                                                                                     Капле з неба, дахів, стріх
Дощ холодний, перший сніг.
Почорнів без листя сад,
Що за місяць?
(Листопад)

Виходять місяці.

Вересень:                                                                                                                                         Вересень в комори ,урожай збирає.

Дині, помідори,яблука зриває.

Діточок частує ,спілими плодами

І усіх дивує ,щедрими дарами.

                                                                                                                                Жовтень:                                                                                                                Листячко пожовкло, і з дерев летить.

Пташечка замовкла,дощик моросить. 

Жовтень хазяйнує, ходить по землі,

Барвами малює ,трави золоті.

                                                                                                                                            Листопад:                                                                                                                           Вітер не вщухає,листям шелестить,   

Сонечко не сяє,перший сніг летить.                                                                               Грона горобини прикрашають сад.

Коротшає днина — місяць листопад.

 

Вихователь:                                                                                                                                            Осінь не лише красива, а й багата та щедра. Саме восени достигають у садах фрукти та овочі на городі.

Урожай хороший в полі,

Виросло всього доволі:

Є і морква, й буряки,

Помідори, огірки.

Гарбузи і бараболя,

І капуста, і квасоля,

І зелений кабачок,

І зубастий часничок.                                                                                                                         В полі всі засумували                                                                                                                   І в садочок завітали.                                                                                                                     Та не миряться вони                                                                                                         Подивіться но самі.

 

Сценка «Сперечались овочі»

 

Морква.                                                                                                                               Кожен знає, що морквиця на городі, мов цариця.
Коси довгі кучеряві, та ще й платтячко яскраве.
Я смачна і вітамінна і не гірша апельсина.
Той хто моркву поважає, до ста років проживає.

Буряк.                                                                                                                       Розхвалилася дивіться, ти не схожа на царицю.
Я від тебе червоніший, красивіший і товстіший.
Український борщ чудовий по усіх краях відомий.
У борщі я головний, борщ без мене не смачний.
                                                                                                                                                               Огірок.                                                                                                                                        А зелені огірки всі вживають залюбки.
Нас шанують не даремно:
Дух наш свіжий і приємний.
На канапці і в салаті ми і в будень і на святі.

Цибуля.                                                                                                                                        На цибулю нарікають, що до сліз я допікаю,
Вибачте, та я не винна, бо я лікарська рослина.
Соком з медом почастую, і здоров’я подарую.

Часник.                                                                                                                                                      Часничок я білозубий
Ви мене не бійтесь, люди.
Хоч гіркий я та корисний,
Всім мене потрібно їсти.
Хто мій зуб з’їдає сміло –
Буде мати зуби білі.

Диня.                                                                                                                                       Кожен знає – жовта диня
На городі господиня.
Я солодка, соковита
Покуштуй – не схочеш пити.
А як їстимеш саму, всі хвороби прожену.

Гарбуз.                                                                                                                                                                    Не сваріться, любі, годі!
Я найстарший на городі.
Я великий і бокастий,
Жовтогрудий і смугастий.
Я чудовий дар осінній
З гарним та смачним насінням.
Хто їсть кашу гарбузову
Буде сильним і здоровим!

Огірок. Який салат без огірка?

Буряк. А що за борщ без буряка?

Морква. Чи то без моркви?

Капуста. Без капусти?

Усі разом.                                                                                                                                                        Без нас в каструлі буде пусто!
Це правда, хлопчики й дівчатка,
Ми є – і всі живуть в достатку!

Дитина:                                                                                                                                                            Водить осінь хороводи
То із листя, то з дощів.                                                                                                                                                                        На прогулянку виходять 
Парасолі і плащі.

 

Пісенька «Виглядаєм сонечко»                                                                                                                         Знову дощик накрапає  У моє вікно

І немає, і немає   Сонечка давно.

Приспів:

Виглядаєм, виглядаєм  Сонечко дарма,

Виглядаєм, виглядаєм,  А його нема.

 

Заховалось в синім небі  Сонечко моє,

Більше дощика не треба,  Сонце, де ти є??!                                                              Приспів.                                                                                                                                 На папері намалюю Сонечко ясне,

Дуже сонечко люблю я, А воно мене!                                                                                                    Приспів.

Дитина:                                                                                                                                                             Після дощику в лісочку                                                                                                      Виросли грибочки.                                                                                                                       І високі, і тонкі,
Шапочки темненькі,
Виростають на пеньках
Купами Опеньки.

Танець грибочків опеньок.

 

Вихователь:                                                                                                                                           Свято наше добігає до кінця, та ви не сумуйте. Через рік знову до нас у гості завітає чарівниця Осінь. А на прощання вона пригостить вас смачними дарунками.

Осінь частує усіх дарунками.

Вихователь:                                                                                                                                        Дякуємо тобі Пані Осінь за смаколики. Прийми нашу подяку та щирі побажання.

Пісенька «Побажання»                                                                                                                                                                   1. Грає в небі вітерець, хмарку доганяє.                                                                                     Як мелодія сердець, пісня ця лунає.                                                                                          Ми співаєм про добро, побажання щирі.                                                                              Щоб усім завжди жилось в злагоді та мирі.

Пр-в:                                                                                                                                                         Ми від душі бажаємо: хай буде добре все.                                                                            Хай сонечко в віконечко всім посмішку несе.                                                                         Хай люди будуть щасливі, цвірінькають пташки,                                                                   І вдома буде затишок на довгії роки!

2.Хай бажання наші всі линуть аж до неба.                                                         Розквітає у красі думка та потреба.                                                                             Сильні справи в добрий час, користь та утіха.                                                               Тож ми кличемо до нас на гостину їхать!

Пр-в:                                                                                                                                                                     Ми від душі бажаємо: хай буде добре все.                                                                         Хай сонечко в віконечко всім посмішку несе.                                                                   Хай люди будуть щасливі, цвірінькають пташки,                                                                І вдома буде затишок на довгії роки!   - (3 р.)

Вихователь:                                                                                                                     Закінчилось свято,                                                                                                                      Та ми не сумуєм.                                                                                                            Усмішки та радість усім подаруєм.                                                                                      Свято до нас ще прийде не раз                                                                                                        Бо ми твердо вірим все буде гаразд.

 

              

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Slobodyan Marina
    Дякую! Цікавий сценарій!
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
8 жовтня 2021
Переглядів
12819
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку