Вечір слухання музики «Незабутня Квітка» (розвага для старших дошкільників)

Про матеріал
Мета: Познайомити дітей з визначною українською співачкою Квіткою Цісик; навчати дітей слухати музичний твір від початку до кінця, давати йому характеристику; розвивати уяву, творче мислення, пам’ять; виховувати повагу до батьків та любов до музики, української народної пісні, рідної мови, Батьківщини.
Перегляд файлу

 

 

Вечір слухання музики «Незабутня Квітка»

(розвага для старших дошкільників)

 

Мета: Познайомити дітей з визначною українською співачкою Квіткою Цісик; навчати дітей слухати музичний твір від початку до кінця, давати йому характеристику; розвивати уяву, творче мислення, пам’ять; виховувати повагу до батьків та любов до музики, української народної пісні, рідної мови, Батьківщини.

 

Обладнання: мультимедійний проектор, магнітофон.

 

Матеріали: презентація  творчості української співачки Квітки Цісик «Незабутня Квітка»; портрети відомих українських співаків.

 

Хід розваги.

    Сцена зали оформлена у вигляді кінотеатру. Навколо екрану розміщені портрети відомих дітям українських співаків: Ніна Матвієнко, Микола Гнатюк, Софія Ротару, Таїсія Повалій, Тіна Кароль, Руслана Лижичко, Володимир Гришко, Олександр Пономарьов, Марія Собко та інші.. Над екраном розміщений плакат «Незабутня Квітка». Перед екраном в декілька рядів розставлені стільці. Звучить мелодія української народної пісні «Черемшина». Діти заходять до музичної зали.

Музичний керівник: Запрошую вас, діти, до нашої музичної зали. Сьогодні ми переглянемо цікавий фільм і послухаємо дуже гарні українські пісні у виконанні визначної української співачки, про яку я вам надалі розповім . Будь ласка, займіть місця у нашому залі.

 

    Діти проходять до зали і сідають на стільчики.

 

Музичний керівник: У кожної держави є свої талановіиті люди, які і розвивають країну та культуру країни. Серед цих людей і письменники, і поети, і спортсмени, і науковці, і, мабуть найголовніше - співаки. Українці - дуже співучий народ. Протягом всього життя, від самого народження і до самої смерті  їх завжди супроводжує пісня, тому співаки в Україні відіграють чи не найважливішу роль.

    Перед вами розміщені портрети наших відомих українських співаків, які живуть на Україні і прославляють її у піснях по всьому світу. З деякими ми вже познайомились на минулих  заняттях: слухали пісні у їх виконанні та під їх спів виконували таночки. А з деякими із них вас познайомили батьки, коли разом ви відвідували концерти або переглядали телепередачі.

    Подивіться, будь ласка на портрети та назвіть імена відомих вам співаків.

   

    Діти називають імена відомих їм співаків, портрети яких знаходяться у залі.

 

Музичний керівник: Сьогодні я хочу вас познайомити ще з однією відомою співачкою – Квіткою Цісик.

 

(Розповідь музичного керівника супроводжується показом презентації «Дивна Квітко України».)

 

   Одного разу в американському містечку Квінт, що в Америці, народилася гарна, мила дівчинка. Вона була дивовижно красивою. Тому батьки вирішили дати їй гарне ім’я. І назвали її Квітка. Хоча вона народилася в Америці, але її батьки були українцями.

    Виховуючи свою доньку, вони прищепили любов до української мови, до батьківщини предків. Батьки Квітки були музикантами, тому з самого дитинства дівчинка теж займалася музикою: вчилася грати на скрипці та дуже полюбляла співати.

    Квітка разом із своєю сестричкою Марією у вільний від навчання час ставили для мами  і тата концерти,  на імпровізованій домашній сцені, уявляючи себе співачками.

    Батьки знайомили своїх доньок з українськими обрядами, традиціями, культурою, піснями українського народу, навчали українській мові. Тому дівчатка ввібрали в себе все найкраще, чим славетна Україна.

   Ставши дорослою,  Квітка Цісик присвятила своє життя сцені. Вона не уявляла себе без пісні.

    Її голос належав Америці, але душа – Україні. Хто хоча б раз почув спів співачки Квітки Цісик, не залишався до нього байдужим.

    Цей неповторний голос проникає у саму душу, полонить, заворожує і залишає свій слід на багато років уперед.

    Послухайте у виконанні Квітки Цісик пісню «Два кольори».

 

    Звучить аудиозапис пісні «Два кольори» у виконанні Квітки Цісик. Після прослуховування музичного твору йде обговорення пісні: невеличка, бесіда, запитання.

 

Музичний керівник: Чи знайома вам пісня? Де ви її чули? Про що ця пісня?Який характер цієї пісні? Чому? (Відповіді дітей.)

 

    Співаючи пісню «Два кольори», Квітка Цісик вкладає всю любов до матері, рідного краю, домівки та подяку за турботу батьків. Своїй сумним співом передає бажання побувати на батьківщині татуся, дідуся, бабусі, матері. Але, нажаль, не має можливості цього зробити.

    Квітка Цісик виконала багато українських пісень. Серед них – це пісні для маленьких діток – колискові. Материнську любов , світ добра і краси передає співачка, виконуючи колискову пісню «Ой ходить сон коло вікон». Ось послухайте.

    Звучить українська народна пісня «Ой ходить сон коло вікон», виконує Квітка Цісик.

 

Музичний керівник: Діти, чи сподобався вам спів співачки Квітки Цісик? Який у неї голос?

 

Діти: Ласкавий, приємний, гарний, ніжний, милий, материнський, дзвінкий, чарівний, дивовижний, чудовий.

 

Музичний керівнки: Як лагідно звучить колискова пісня у виконанні цієї неповторної співачки. Дивовижний голос співачки , її бездоганна українська мова заполонили серця мільйонам українців.

    Квітка Цісик має вічну народну любов та повагу українців всього світу. Нехай для вас ця співачка буде одним із прикладів того, як потрібно любити й шанувати батьків, нести через усе життя любов  і повагу до рідної мови, Батьківщини. А допомагати вам в цьому буде українська пісня. Як допомагала вона Квітці Цісик.

    Дякую ва, діти, за увагу. Наш вечір слухання музики закінчився. До побачення.

 

    Звучить пісня «Два кольори» у виконанні Квітки Цісик. Діти виходять із музичної зали.

      

 

   

 

   

1

 

docx
Додано
9 жовтня 2021
Переглядів
376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку