Сценарій свята вшанування обдарованих дітей "Через терни до зірок"

Про матеріал
Мета даного свята не лише відзначити найстаранніших та найталановитіших учнів школи, але й розповісти про визначні місця та пам'ятки України, виховувати в учнів любов до Батьківщини, гордість за її талановитих громадян; виховувати цікавість та потяг до знань, а також дати учням можливість реалізуватися як особистостям. Даний сценарій потребує адаптації під власний заклад, а також наявності слайдової презентації про досягнення учнів школи
Перегляд файлу

Свято обдарованості «Через терни до зірок»

Ведучий:  Доброго дня, вчителі, учні та їхні батьки!

Ведуча: Вітаємо всіх на святі обдарованої молоді «Через терни до зірок»!

Ведучий: Урочиста церемонія нагородження  переможців та призерів оголошується відкритою!

(лунають урочисті фанфари)

Ведуча:

 Світ який — мереживо казкове!..
Світ який — ні краю ні кінця!
Зорі й трави, мрево світанкове,
Магія коханого лиця.

Ведучий:

Світе мій гучний, мільйонноокий,
Пристрасний, збурунений, німий,
Ніжний, і ласкавий, і жорстокий,
Дай мені свій простір і неспокій,
Сонцем душу жадібну налий!

Ведуча:

Дай мені у думку динаміту,
Дай мені любові, дай добра,
Гуркочи у долю мою, світе,
Хвилями прадавнього Дніпра.

Не шкодуй добра мені, людині,
Щастя не жалій моїм літам —
Все одно ті скабри по краплині
Я тобі закохано віддам.

 

Ведучий: А чи знаєш ти, Софіє, що чотирирічна дитина ставить аж 400 запитань на день?!!

Ведуча: А ти, Михайле, чи знаєш, що якби до Соса – Соla не  додавали барвник, вона була б зеленого кольору??!

Ведучий: Уявляю собі! А те, що на шоломах астронавтів є пристрій, щоб чухати носа, ти знала? 

Ведуча: Ні, але чула,  що вчені з Китаю та Непалу нещодавно встановили, що найвища гора у світі Еверест насправді більша, ніж вважалося до цього часу. Уявляєш!! Гори ростуть!!!! Як тобі така новина??!!

Ведучий: Оце так! А я  нещодавно побачив, що вчені встановили, що для того, щоб передивитися всі відео на Ютуб, треба 1000 років!!!!

Ведуча: Не чула, зате   чула інше: українці – одна з найосвіченіших націй. Кількість людей, які здобули вищу освіту на душу населення вища, якщо порівнювати із середньоєвропейським рівнем. У цьому списку Україна знаходиться на 4 – му  місці. Так що не лише гори, а й ми, українці, попри всі обставини теж ростемо! І ми,  учні Сілецької школи І – ІІІ  ст. ім. Івана Климіва – Легенди, намагаємося не відставати.

 

Пісня

_______________________

Ведучий: У світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Наша школа - це дерево, на гілках якого ростуть плоди науки - її учні, здобувають знання, а виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.

Ведуча: Сьогодні ми зібралися в цьому залі, аби вшанувати гордість нашої школи

Ведучий: До слова для підведення підсумків роботи учнівсько – вчительського колективу  Сілецької загальносвітньої школи І – ІІІ ст. ім. Івана Климіва – Легенди  протягом 2022 – 2023 н.р.  запрошується заступник директора з навчально – виховної роботи Шийка Олена Іванівна.

Слайди

______________

 

Пісня

___________________

 

Ведучий

Бути українцем — це рухатися вперед, бути активним і цілеспрямованим, стояти на захисті рідної Батьківщини

 Ведуча

 Це постійний розвиток і винахідливість,  адже Україна подарувала людству не одне відоме ім'я. Наші співвітчизники впливають на хід історії, роблять наукові відкриття, створюють літературні і художні шедеври, підкорюють світ музики і телебачення, космічні простори і спортивні висоти.

 Ведучий

Українська княгиня, дочка Великого князя київського Ярослава Мудрого, одна з найвидатніших жінок середньовіччя, Анна, мала вплив на зовнішню і внутрішню політику Франції, була єдиною жінкою, котра вела переписку з Папою Римським Миколаєм ІІ.

Ведуча

Українську колядку Миколи Леонтовича  "Щедрик", яка відома також під назвою "Carol of the Bells", впізнають і співають на Різдво на всіх континентах світу. Сьогодні існує понад 1000 варіантів цієї популярної пісні. Мелодію "Щедрика"  хочуть внести до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Ведучий

На вертольотах видатного авіаконструктора  Ігоря Сікорського були вперше здійснені перельоти через Атлантичний і Тихий океани, а початок космічної ери людства безпосередньо пов'язаний з ім'ям житомирця Сергія Павловича Корольова, який дав старт науково-технічній революції, що за останні десятиліття змінила світ до невпізнання. 

 

 

Ведуча

Катерина Білокур і Марія Приймаченко, Микола Амосов і Борис Патон, Сергій Бубка і Валерій Лобановський, Квітка Цісик і Соломія Крушельницька і ще багато – багато інших видатних українців залишили свій слід в історії людства, ніколи не забуваючи, звідки вони родом.

Ведучий

І ми щиро сподіваємося, що винуватці нашого свята стануть в майбутньому видатними людьми

Ведуча

Видатними українцями і українками, успішними і реалізованими.

Ведучий: Для вітального слова і  нагородження учнів за номінаціями

«Інтелектуал року»

«Науковець року»

«Талант року»

«Колектив року»

запрошується директор школи Галина Павлівна Навроцька!

 

Ведуча У виконанні __________________ лунає пісня.

 

Ведучий  Переможцям  у навчанні – найщиріші побажання.

Розвивайтеся, творіть, геніями виростайте.

Будьте першими в науці і високими душею,

Хай талант ваш розквітає під щасливою зорею!

Ведуча

  А ми переходимо до наступної сторінки - звіту роботи учнівського самоврядування за 2022 – 2023 н.р.

Слайди

______________

 

Ведучий

 Номінації святкового подіуму майже  вичерпано. Залишилася лише одна – «Лідер року». Для того, щоб визначити переможця у цій номінації ми запрошуємо на сцену по одному представнику з 7 – 11 класів

Ведуча

 «Завдання лідера бути сильним, але не грубим; добрим, але не слабким; зухвалим, але не агресивним; вдумливим, але не ледачим; скромним, але не боязким; амбітним, але не зарозумілим; з почуттям гумору, але без дурниць», -  стверджував американський оратор і бізнес – тренер Джим Рон

Ведучий

Тому щиро запрошуємо представників від названих  класів переконати всіх присутніх, що вони дійсно заслуговують називатися лідерами!

Отже, конкурс №1 «Соломонове рішення»

Ведуча

Усі ми розуміємо, що бути лідером – це приймати рішення і брати на себе відповідальність за них, розв’яти проблему на користь собі і іншим. Отже, пропонуємо нашим учасникам обрати проблемну ситуацію і запропонувати її вирішення.  У вас є 2 хвилини  на цю роботу.

Виступи учасників

Ведучий

Дякуємо всім і оголошуємо конкурс №2 «Команда успіху»

 

 

Ведуча

«У лідера є дві важливі риси; по-перше, він сам кудись йде, по-друге, він може повести за собою людей»,- стверджував одниз з лідерів Великої Французької революції.

Зараз на сцену ми запрошуємо наших помічників, людей, які будуть уособлювати певну рису характеру. Завдання наших лідерів з цих людей сформувати свою команду, яка, на їхню думку,  приведе їх до успіху, але не все так просто! У ваша команда може складатися лише з трьох чоловік. Отже, запрошуємо до слова наших кандидатів у лідери!

Ведучий

Просимо представити свою команду!

Ведуча

Подякуймо оплесками нашим учасникам і перейдемо до наступного конкурсу «Бліц - опитування»!!

Ведучий

У кольорових кульках заховані питання. Пропонуємо обрати кульку і, відповідаючи на питання, проявити гумор,  бути щирим, кмітливим.

Конкурс №3 «Бліц - опитування»

Ведуча

Французький хореограф  українського походження Серж Лифар, який емігрував на Захід ще на початку 1920-х, залишався переконаним патріотом і кілька разів відмовлявся від французького громадянства. "Я – українець, і цим пишаюся!", — говорив він.

 

 

Ведучий

До цього хочеться лише додати: ми всі – українці і ніколи не маємо права про це забувати.

Ведуча

Пропонуємо вашій увазі наступний конкурс, останній «Як я бачу Україну майбутнього». Учасники мають із запропонованих заготовок створити проект нашої Батьківщини, якою вона мала б бути через кілька років.  На виконання останнього завдання наші претенденти мають 5 хвилин.

Ведучий

А поки вони готуватимуться, пропонуємо шановному журі підготуватися до оголошення результатів.

Виступи конкурсантів

 

Ведуча

Отже, запрошуємо до слова наше шановне журі! Оголосіть, будь ласка, Лідера року 2023!!!!

Нагородження переможця

Ведучий

Дякуємо всім за увагу!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 травня
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку