Сценарій святкування Дня Велопробігу

Про матеріал

Сценарій допоможе у проведенні святкування Дня Велопробігу. Містить цікаві вірші по темі велоспорту, історичні матеріали, цікаві номери. Планувався для проведення 124-річниці створення першого велоклубу Волині і Житомира, але його легко можна змінити під свої потреби. Користуйтеся на здоров'я.

Перегляд файлу

Сценарій до святкування 124 річниці створення першого спортивного товариства велосипедистів Житомира і Волині.

02.12.2017 11:00 актова зала

В 1.  Бери велосипед і тисни на педалі,

І хай дорога стелеться до ніг.

То ж від людського галасу — подалі,

Бо ж стільки в цьому світі є доріг,

Які чекають, кличуть мандрувати

І відкривають перед нами світ.

 

В 2.  А скільки в нім краси — не передати,

Та й небо посилає свій привіт

І зазиває в неосяжні далі,

Щоб перед нами всю красу відкрить.

Бери велосипед і тисни на педалі —

Це для людини дивовижна мить.

 

В 1.  І горизонти світ тобі відкриє,

Відчуєш те, чого не відчував.

Красою небо раптом зазоріє,

Пізнаєш те, чого іще не знав:

 

В 2.  Красу земну і велич цього світу,

Та істину життя відчуєш вмить.

Погода ж гарна, бо настало свято,

До мрії хай душа твоя летить.

 

(«Пісня про Україну», вокальна група «Соколи»)

 

В 1. Доброго дня усім присутнім!

 

В 2. Привіт усім, кого об'єднало головне багатство людини, - його здоров'я!

 

В 1. Не можна сьогодні уявити світ без яскравих свят, щоб допомогти людям забезпечити гарний настрій і заряд бадьорості.

 

В 1. От і сьогодні всі ми зібралися тут для того, щоб відсвяткувати 124 – річницю створення першого спортивного товариства велосипедистів Житомира і Волині.

В 2. Цей захід об’єднав всі покоління, щоб ще раз підкреслити значимість здорового способу життя, його пріоритет у державній політиці нашої країни.

В 1. На нашому святі присутні:

  1. ___________________________________________________
  2. ___________________________________________________
  3. ___________________________________________________
  4. ___________________________________________________
  5. ___________________________________________________
  6. ___________________________________________________
  7. ___________________________________________________
  8. ___________________________________________________

 

В 2. Велоспорт – прекрасна можливість у формі спортивного велопробігу з розважальними та інформативними функціями, звернути увагу на моральне і фізичне здоров'я, навчитися берегти і піклуватися про фізичну форму, звернути увагу на стан екології рідної землі.

 

В 1. Сьогодні під прапором України наші спортсмени відстоюють честь своєї країни, проголошуючи всьому світу: честь, гідність і віру в справедливість. Тому і ми впевнені, що всі присутні на нашому спортивному святі, завжди будуть пам'ятати про любов до Батьківщини, на своїх місцях прославляючи своїми досягненнями, вносячи їх у загальну скарбничку успіхів країни.

 

В 2. Танок «Годі браття сумувати» пропонує переглянути старша танцювальна група «Топ гьорлз».

(танок)

 

В 1. А зараз запрошуємо до слова дослідника історії велосипедного руху на Житомирщині О.С.Кухарського.

 

(виступ дослідника)

 

В 2. Дякуємо. Для всіх присутніх співає Діма Комашевський «Станьмо браття козаченьки».

(пісня)

 

В 1. Велоспорт давно став символом здорового способу життя, він доступний для людей будь-якого віку, від маленьких дітей до літніх людей. Велосипед – це ефективний, недорогий і екологічно чистий вид транспортного засобу.

 

В 2. Їзда на роботу, або магазин є одним з найбільш ефективних тимчасових способів поєднувати регулярні фізичні вправи з повсякденною рутиною. За оцінками фахівців, один мільярд людей їздить на велосипеді кожен день - для пересування, відпочинку і спорту.

 

В 1. А чи знаєте ви, що в цьому році виповнилося рівно 200 років з того часу, як був винайдений перший велосипед.

 

В 2. Пропоную вашій увазі послухати, як це трапилося, адже багато хороших та корисних речей ми створюємо під впливом катастрофи!

Наш скромний улюбленець "велосипед" зобов'язаний своїм народженням страшному виверженню вулкана Тамбора в 1815 році в Індонезії. Вулканічний попіл від виверження в атмосфері різко остудив всю земну кулю, що повністю знищило урожаї по всьому світу.

У Німеччині неврожай вівса призвів до браку корму для коней що, в свою чергу, призвело до різкого зменшення кількості коней в країні. У розпачі від втрати цих транспортних тварин, барон Карл фон Даріс, німецький аристократ, почав експериментувати з ідеєю транспорту, який би у рух приводила сама людина! Два роки по тому він розробив перший двоколісний транспортний засіб!

А назва «Велосипед» або «Velocipede», з латини означає «рух» і «нога», тобто пристрій, що приводиться в рух за допомогою ніг.

 

В 1. А з історією виникнення велосипедного туризму в Житомирі і області вас ознайомить _____________________________________.

 

(виступ)

 

В 2. Велосипеди все більше стають стилем життя по всьому світі. Як наслідок, і велосипедистів стає більше. Адже ви вже помітили це на дорогах нашого містечка?

 

В 1. Велосипеди обирають, в якості засобу пересування, не тільки спортсмени, але й бізнесмени та звичайні роботяги. Головною причиною, напевне, є те, що люди стають освіченішими, все більше інформації з’являється у відкритому доступі в мережах. Все більше світ турбує екологічний стан нашої планети.

 

В 2. Тож пропонуємо вашій увазі переглянути відеофільми про велосипедний туризм і велосипедні подорожі.

(відеофільми)

 

В 1. Тож, чому саме люди вибирають велосипеди, і чому варто сісти за кермо екологічного байку вже сьогодні?

В 2. Давайте дізнаємося про переваги велосипедів:

Їзда на велосипедах – запорука міцного здоров’я. І це стосується не тільки вашого виключно фізичного стану. Адже 40 кілометрів проїханих за тиждень значно знижують ризик серцево-судинних захворювань. Це всього по 5-6 кілометрів щодня, 2.5-3 кілометри в одну сторону, і стільки ж назад, додому. Це доволі небагато, адже так?

 

В 1. Їзда на велосипеді знижує розвиток й онкологічних захворювань. Відтак щоденні поїздки на велосипеді знижують ризик розвитку онкології кишечника на 40 відсотків. Також дослідження показали, що велосипед корисний буде людям із діабетом другого типу.

 

В 2. Велосипед – чудовий антистресовий засіб для вашого організму. Щоденні велосипедні виїзди значно покращують самопочуття, працездатність та зменшують ризик ментальних розладів.

 

В 1. Запрошуємо вокальну групу «Соколи». Для всіх присутніх звучить пісня «Будемо браття сумувати».

(пісня)

 

В 2. Продовжимо розглядати корисність від велоспорту.

Хочемо сказати, що велосипеди зроблять вашу фігуру привабливішою. Якщо ви сумніваєтесь, то ось вам приклад. Жителі Нідерландів, де велосипед є неймовірно популярним транспортним засобом, значно стрункіші, ніж інші жителі Європи.

 

В 1. Велосипеди – корисні для екології, збільшення велосипедів, як транспорту, в містах, значно знижує кількість викиду вихлопних газів у атмосферу. Використання велосипедів у містах значно знижує «загазованість» населеного пункту, а тобто, повітря стає трохи чистішим.

 

В 2. Велосипед – це зручно. Адже велосипеди не створюють заторів та не ускладнюють паркування. Тобто, окрім того, що ви зможете проїхати буквально будь де та припаркуватись там, де хочете, ви ще й допоможете ближнім своїм, не ускладнюючи їм життя.

 

В 1. Також, їздити на велосипеді це не тільки корисно, а й приємно. Адже велосипеди не створюють шумів, тож не викликають дискомфорту у наших сенсорних органів.

 

 

 

 

В 2. А зараз, для нагородження кращих велосипедних туристів Черняхова і района на сцену запрошується:

  1. __________________________________________________
  2. __________________________________________________
  3. __________________________________________________
  4. __________________________________________________

В 1. Якщо ви ще не вмієте їздити на велосипеді – варто навчитись. Є сенс пересісти на двоколісного друга, таким чином зекономити гроші на пальне, допомогти екології та трішки насолодитись свіжим вітерцем, що супроводжуватиме вас на дорозі.

 

В 2. Пропонуємо переглянути танок «Світ без війни».

(танок)

 

В 2. Наш захід добігає до завершення. Хочемо подякувати усім присутнім, що відвідали наш захід.

 

В 1. На завершення у нас залишилося створити гурток велосипедних туристів Черняхова та района.

 

В 2. На все добре!

 

В 1. До нових зустрічей!

 

1

 

docx
Додано
8 травня 2018
Переглядів
2249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку