Сценарій "Свято доброти та ввічливості"

Про матеріал
Мета виховного заходу: - розвивати в учнів впевненість, що успіх залежить від власних зусиль, від того, наскільки ми будемо людяними, гуманними, толерантними у стосунках; - навчити оволодівати мистецтвом спілкування та навичками взаємодопомоги; - пробуджувати у дітей щирий інтерес до всього корисного,морального, бажання берегти людську гідність; - виховувати повагу до людей, доброзичливість, здатності прощати і просити пробачення, протистояти виявам несправедливості, жорстокості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свято доброти та ввічливості

Номер слайду 2

«У внутрішньому світі людини доброта – це сонце» (В. Гюго)

Номер слайду 3

«Робиш добро – без упину вгору йдеш, чиниш зло – котишся донизу» (Народне прислів’я)

Номер слайду 4

16 листопада – міжнародний день толерантності

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Острів доброти»

Номер слайду 7

«Легенда про доброту»

Номер слайду 8

Вправа «Павутина»ppt_x

Номер слайду 9

Номер слайду 10

«Ввічливість – це діяльне добро»

Номер слайду 11

Вправа «Як проявляти толерантність»Ситуація 1: Дмитро має нетипову зачіску для хлопця – занадто довге волосся. Як поводитися тим, кому не подобається такий стиль?Постійно демонструвати своє негативне ставлення, в різкій формі рекомендувати змінити зачіску. Виходити з того, що людина має право на самовираження і може робити будь-що зі свої власним волоссям. Вимагати слідувати загальноприйнятому стилю одягу та зачіски на заняттях у школі.

Номер слайду 12

Ситуація 2: Оксана часто пропускає уроки без поважних причин. Як ставитися до цього?Засуджувати вчинки учениці. Вважати, що це особиста справа Оксани та не втручатися.Із розумінням ставитися до проблем Оксани та поступово заохочувати її до навчання.

Номер слайду 13

Ситуація 3: Вадим постійно виявляє неповагу до інших, грубість до своїх товаришів. Як бути: Прагнути уникати спілкування з Вадимом. Відповісти грубістю на грубість. Не звертати уваги на образи, проводячи з учнем роз’яснювальну роботу.

Номер слайду 14

Вправа «Народна мудрість»

Номер слайду 15

Вправа «Дерево комплі-ментів»

Номер слайду 16

pptx
Додано
3 квітня 2021
Переглядів
470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку