сценарій «Тато, мама і я – спортивна сім'я»

Про матеріал
Сценарій спортивного св'ята «Тато, мама і я – спортивна сім'я» Мета: зміцнювати здоров'я дітей; сприяти зміцненню учнівського та батьківського колективу; розвивати силу, спритність, швидкість, фізичні вміння та навички ; виховувати любов до фізкультури та спорту, почуття дружби, взаємовиручки, колективізму.
Перегляд файлу

«Тато, мама і я – спортивна сім'я»

0 пауза мелодія

1 пауза мелодія

 Спортивний інвентар: обручі, кеглі, скакалки, конуси, фішки. Обладнання: склянки, ложки, вода,  стільці, горіхи, відра,тенісні кульки на кожну команду 1 і ложки,на кожну команду два аркуші паперу,одноразові тарілки для кожної команди 5 шт.,шарфи або косинки.

Ведучий 1 Шановні друзі, у нас сьогодні родинно – спортивне свято і називається: «Тато, мама і я – спортивна сім'я». Мета заходу: : зміцнювати здоров'я дітей; сприяти зміцненню учнівського та батьківського колективу; розвивати силу, спритність, швидкість, фізичні вміння та навички ; виховувати любов до фізкультури та спорту, почуття дружби, взаємовиручки, колективізму.

Ведучий 2 Сьогодні на нашому святі присутні батьки та учні 3,4,5,6 класів, які будуть брати участь у змаганнях.

Це: Ведучий 1 Татусі Їх стійкості та витримці позаздрять усі. Не кожен витримає перевантаження традиційного чоловічого багатоборства: футбол, диван, кіно та доміно. Але вони не здаються. Ось вони перед нами – злегка жваві, місцями підтягнуті, де -не- де зібрані, але непереможні. Ми аплодуємо нашим сміливим, відважним чоловікам, які завжди готові відгукнутися на поклик жінки, совісті, Вітчизни і побажати їм у майбутньому зберігати таку ж готовність до участі у шкільних справах.

Ведучий 2 Матусі А ось і мами! Завжди у формі. Дають про себе знати постійні тренування у жіночому багатоборстві: плита, біг по крамницях, прання, прасування. І ми впевнені, що сьогодні саме вони будуть надавати натхнення своїм командам. Тому, що відомо,що родина тримається на трьох китах – Жінка, Жінка і ще раз Жінка!!!

Ведучий 1 Діти І, нарешті, діти. Саме вони ще з пелюшок довгі роки загартовували тренуваннями і об'єднували у дружню команду, ставлячи перед нею нові цілі та завдання, постійно ускладнюючи навантаження. Але недарма кажуть: Важко у навчанні – легко у бою.

Ведучий 1 А які спортивні змагання без суддів?

Ведучий 2 Сьогодні цю місію будуть виконувати: ( головний суддя, учитель фізичної культури).

Класні керівники:

3-А

3-Б

4-А

4-Б

5-А

6-Б

 

 

Ведучий 1 Зустрічаємо на майданчику команди спортивні! Раді бачити всіх вас

Ведучий 2 Вітаємо оплесками команди!

Мелодія 2

Сім’я:

1

2

3 

4

5 

6

танець 

Наші змагання розпочинаємо із розминки.

Завдання батьків і усіх присутніх: повторити всі рухи за дівчатами.

3 мелодія розминка.

(Під музичний супровід дівчата виконують рухи(вправи), а батьки і всі присутні повторюють.

4 мелодія естафети

1 Естафета «Гусеничка»

 Першим біжить тато оббігаючи конуси повертається за мамою, далі батьки біжать по дитину не розриваючи рук всі разом оббігши конуси біжать на фініш.

2 «Біжи обережно»

Учаснику кожної команди дають у руку ложку, в яку кладуть тенісний м’ячик. Ваше завдання: оббігти кругом фішки, не випустивши м'ячик і не допомагаючи руками. Повернутись на своє місце і передати іншому.

3 »Прання» У відрі одежа(3шт.) тато і дитина розвішують, закріпляючи прищепками,передають естафету мамі, мама біжить знімати одежу.

4 «Бадмінтон» Ракеткою для бадмінтону  вести надувну кульку.

5 «Хто спритніший»(для татів)

5 мелодія для татів

В центральне коло майданчика стають тати в яких до правої ноги прив’язана надувна

кулька, по команді судді тати намагаються роздавити кульку суперників.

6 Впізнай своїх дітей (для мамів)

Батьки із зав'язаними очима впізнають своїх дітей на дотик.

7 »Влуч у ціль»( для дітей)

По черзі закидають м’ячики у відро. По 5 спроб. Перемагають ті, у кого більше м’ячиків попало у відро.

танець

8 Сімейна естафета

1 етап: тато затискає між колінами м'яч, стрибками переміщується до обруча, кладе у нього м'яч і повертається назад;

2 етап: мама біжить до обруча, бере у ньому скакалку, стрибає через неї, повертається назад;

3 етап: дитина стрибає через скакалку до обруча, кладе скакалку в обруч, забирає м'яч і повертається з м'ячем у команду.

9 «Посади картоплю»

У кожної команди 5 лунок, першим  біжить тато ставить м’ячики у лунки, друга біжить мама, збирає м’ячики  і дитина теж ставить  м’ячики.

.10 «ЛАВИНА»

 У кожної команди є по 2 аркуші паперу вони  необхідно подолати відстань, від стару до конусів, рухаючись тільки по аркушах. Справившись із завданням ви швидко повертаєтесь до своєї команди, передаючи аркуші наступному учаснику. Яка команда швидше виконає завдання та й переможе.

11 Водоноси

 Беруть участь мами. По черзі носять воду ложкою, щоб наповнити склянку. Перемагає той, хто швидше наповнить склянку.

Полювання

  Беруть участь татусі. Вони по черзі закидають горіхи у відро. По 5 спроб. Перемагають ті, у кого більше горіхів попало у ціль  (відро).

Мелодія пауза 6,7,8,9.

Ведучий :  Ми дуже вдячні нашим батькам і дітям, які взяли участь у спортивному святі. І хочеться побажати, щоб у ваших сім'ях панувало щастя, любов,злагода, щоб всі були здорові. Здоров’я людини – є найцінніший скарб. Пам’ятайте, що рости здоровими і сильними вам допоможуть уроки фізкультури в школі, заняття у спортивних секціях, ігри на свіжому повітрі, а найбільше – здоровий спосіб життя у ваших сім’ях.

Нагородження

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
5 лютого
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку