Сценарій урочистої лінійки до Дня козацтва

Про матеріал
Даний сценарій можна використовувати як і для загальношкільного заходу, так і педагогам для класних заходів чи виховних годин
Перегляд файлу

Сценарій

лінійки до Дня Захисника України, свята Покрови та дня козацтва

 

            Ведуча: 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка не раз рятувала наш народ від ворожої навали. Його здавна шанували наші предки, особливо козаки. Не випадково саме в цей день ми відзначаємо і велике релігійне свято, і День українського козацтва, а з 2014 року на державному рівні відзначаємо День захисника України.
          Ведуча: Шлях України позначений високими степовими могилами та прекрасними піснями. Пісня, як естафета передає від покоління до покоління історичну правду про свій народ, його стремління і заповіти.
           Ведуча: Рівняємось на прапор України, лине гімн держави!
    (Лунає гімн України)
            Ведуча: 14 жовтня, православні християни усього світу святкують величне свято- Покров Пресвятої Богородиці. Народилося це свято ще дуже-дуже давно в Греції. На столицю цієї країни – місто Константинополь напали вороги, жорстокі воїни. Відчувши небезпеку, жителі міста заховалися від нападників у церкві і щиро благали Божу Матір про допомогу. Тоді у високості з’явилася Пречиста Діва. Вона тримала у руках свій Покров, яким вкрила християн. Ворогам не вдалося протистояти силі Божій і вони залишили місто, так і не захопивши його. Новина про чудо, яке сталося тоді, обійшла увесь світ. Кожен хто чув її, дивувалися Величі Господній.
          Ведуча: Особливо шанували на Україні Покрову запорозькі козаки. Вона була їхньою заступницею у далеких походах. Священною для кожного козака на Січі була Покровська церква, від порога якої січовики вирушали на захист рідної землі і куди з подякою за порятунок поверталися після походів. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. А з 1999 р. свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва.
         Ведуча: 2014 року на території України розпочалась запекла війна. Першими на захист нашої Батьківщини постали воїни-добровольці. Підтримані нашим народом, Збройні сили України швидко зміцніли. Увесь світ вражений мужністю, патріотизмом, самовідданістю українських бійців, волонтерів, громадян України, які захищають дану нам Богом землю, що знаходиться у серці Європи.
         Ведуча: Тисячі наших воїнів і мирних мешканців принесли криваву жертву, виборюючи незалежність і цілісність України. Вони приєднались на небесах до тих героїв, які упродовж віків виборювали собі право вільно жити і трудитись на рідній землі.
         Ведуча: Полягло в донбаських степах уже надто багато героїв. Не вмирає пам’ять про них, яку ми маємо плекати із вдячністю за можливість жити під мирним небом. Своїми грудьми вони закрили країну від ворожих «градів», і наш обов’язок перед ними — зробити все, щоб ці тисячні жертви не були марними.
          Ведуча: Нам, незборимим, жити у віках,
                          Ми сильні духом, в прагненнях єдині.
                          У кожного з нас квітне на вустах:
                          Героям слава! Слава Україні!
                          Де єдність, віра, праведна любов, –

                          Народ незламний і міцна держава.

                          Ми разом промовляєм знов і знов:
                          Вкраїні слава і героям слава!
       Ведуча: В пам`ять про полеглих воїнів, які захищали землі нашої Батьківщини, які приєднались до білих журавлів у небі, прошу покласти квіти до меморіальних дощок пам`яті загиблим випускникам нашої школи

___________________________________________________________________________________________________________________________________
         

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку