Сценарій виховного заходу "Земля - наш спільний дім"

Про матеріал
Сценарій виховного заходу "Земля - наш спільний дім" Мета заходу: ознайомити дітей із проблемами людства XXI сторіччя; допомогти усвідомити, що кожна людина несе персональну відповідальність за майбутнє нашої планети, нашої Землі; розвивати вміння вболівати за навколишній світ; виховувати в учнів любов, людяність, доброту, почуття патріотизму, виховувати любов та повагу до природи, шанобливе ставлення до планети Земля.
Перегляд файлу

   Комунальний заклад

«Ширяївський освітній комплекс №1»

смт.Ширяєве  Одеської області

 

 

                                             

"ЗЕМЛЯ - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ"

СЦЕНАРІЙ виховного заходу

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗЕМЛІ

 

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\VKEUlIZMRWE.jpgC:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\logJ5HEgr9M.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  Підготувала вчитель

  фізики Шаповал Н.В.

 

 

 

 

 

 

 

ЗЕМЛЯ – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ (до Дня Землі – 22 квітня)

 

 

Мета заходу:

ознайомити дітей із проблемами людства XXI сторіччя; допомогти усвідомити, що кожна людина несе персональну відповідальність за майбутнє нашої планети, нашої Землі; розвивати вміння вболівати за навколишній світ; виховувати в учнів любов, людяність, доброту, почуття патріотизму,  виховувати любов та повагу до природи, шанобливе ставлення до планети Земля.

 

Матеріально-технічне забезпечення: 

 

ноутбук, мультимедійний пристрій, презентації, відеофільми, соціальна реклама, музичне оформлення, виставка тематичних фото та буклетів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\IMG_3624.JPG1.Лунає пісня «Кольорова планета»

(додаток 1)

 

 

Картинки по запросу кольорова планета

 

 

2.Вступне слово учителя:                  (фон ролик додаток 2)

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\IMG_3636.JPG      Ми живемо на найдивовижнішій планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів  і тихих зоряних ночей, що пахнуть м’ятою та матіолою. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її!

22 квітня в нашій країні відзначається Всесвітній  День  Землі.

:Земле рідна!

Якою красою, якими  барвами радуєш,

Якими пахощами вітаєш!

Ти даєш нам хліб і до хліба.

Стелиш під ноги трави і квіти.

Напинаєш над головою голубе небо із ясним сонечком

Як не любити тебе?!

Як не берегти краси твоєї,

Не примножувати її?                             

Ведучий2:Планета Земля - наш спільний дім. Із тих далеких часів, як Господь створив людину, Земля була її матір’ю і годувальницею. А людина була частиною природи і частиною Землі. 1961 року  космонавт Юрій Гагарін перший побачив Землю з космосу і вигукнув: «Яка красива наша Земля! Окутана тонким блакитним серпанком атмосфери, як коштовний діамант сяє  на фоні чорного вакууму Космосу».

Ведучий3:Земля… Яка вона? Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, ганяє хмари та грається їхніми тінями. Приймає всі дощі, сніги, тумани. Вона розкривається жерлами вулканів, запускає птахів у небо, радіє кожній пташці і тварині.

 

 «Дивлячись на Землю з космосу, ти розумієш, що всі ми, незалежно від того, на якому континенті живемо, і в якому місті, всі ми - брати і сестри, Земля - наш спільний дім, який ми повинні оберігати і про який повинні піклуватися». Її обличчя під впливом діяльності людини постійно змінюється. Ми - люди XXІ століття - майже ненароком для себе раптом опинились у подвійній ролі свідків і винуватців катастрофічних змін на Землі.

 

3.Ведучий: 22 квітня. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Проект «Історія святкування «Дня Землі» (додаток 3)

 

 Ведучий 2. Весь наш сьогоднішній добробут, наш поступ у завтра передусім залежить від землі. Від її щедрості, її безсмертя. Як зберегти нам живу силу землі, її вічну родючість? Як примножити плоди землі, досягти того, щоб нива наша завтра була багатішою? Це складне питання стоїть перед нами і вимагає його розв'язання.

 

4 . Вчитель:  Спілкування з природою просто дає нам радість. Чому? Мабуть тому. що природа —  це невичерпне джерело краси, яка не може залишити байдужою навіть найчерствішу людину .Травинка, що вперто пробивається крізь сірий асфальт, громаддя гір, ширяння орла або політ бджоли, нічні співи солов'я або вигин лебединої шиї, безодня нічного зоряного неба— все це несе в собі невичерпний заряд краси. І все це таке близьке і дороге людському серцю.

Для кожного з нас слово "природа" пов'язане насамперед з пейзажами рідного краю, того куточка землі, де минули дитячі роки, де мамина колискова пісня зливалася з шумом дерев за вікном. На все життя ті краєвиди закарбовуються в пам'яті, серці, душі незабутніми спогадами. Для когось це білокорі, стрункі берізки чи трепетні тополі, для інших - барвисто уквітчана килимами трава чи смарагдове руно гірської полонин

 

Танок під пісню Тіни Кароль «Намалюю»(додаток 4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Вчитель:Але ніколи Людина не відчувала такої тривоги за наш спільний дім, як в останні десятиріччя. А скільки ще навколо видимих і невидимих слідів нерозумної діяльності людини.  Ерозія ґрунтів,   кислотні дощі, озонові дірки… Дедалі більше забруднюється атмосфера, гідросфера та літосфера, накопичений великий обсяг відходів людської діяльності при одночасному виснаженні майже всіх природних ресурсів.

 

 

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\IMG_3626.JPGЗупинися , людино, на мить…

І відчуй, як планеті болить.

Як із серця крик вирина –

Зупинися, Земля в нас одна!

Як у серці тліє любов,

Щоб колись розгорітися знов.

Зупинися , людино, на мить…

І відчуй, як планеті болить.

Проект  «Глобальні зміни»(додаток 5)

 

6.Вчитель :Небачено активна й здебільшого непродумана діяльність людини, супроводжувана знищенням природних ресурсів і забрудненням навколишнього середовища, призвела до того, що нині наша планета перебуває в критичному стані, коли до глобальної катастрофи залишилися лічені кроки. Але через свої хибні моральні принципи, духовне зубожіння, деградацію екологічної свідомості і совісті ми знову опинилися на порозі нового, чи не найжахливішого етапу виживання – екологічної кризи.

        Потрібні нові ідеї, зусилля і колосальні матеріальні витрати, щоб зупинити катастрофу. Тому ставлення людини до природи нині набуває такого самого морального значення, як і ставлення людини до людини.

Людина знищує свій дім — Землю.

     Стогне Земля, не вщухає її біль, не загоюються її рани. І все це стукає в двері наших домівок захворюваннями, спустошеннями землі. Земля нам подає сигнал «SOS». Але починати кожному потрібно з себе

Проект « Як я можу допомогти планеті»( додаток 6)

 

 

7  Перегляд фільму про лампи(додаток 7)

 

8. Представлення проекту «Моя енергоефективна школа»(Додаток 8)

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\IMG_3632.JPG

 

 

 

 

 

Пробач, Земле, пробач, пробач, пробач.

Ми, люди, так тебе образили.

Луна крізь твій надривний плач,

Бо болю ми твого не бачили.

 Вважали ми, що так і треба!

Палили, нищили, сушили і рубали.

І ось за це нам тепер нагорода:

Квітучу нашу Землю не впізнати.

Вона у чаді та диму,

Зникають звірі, висихають ріки.

І б’ють в набат сьогодні ось чому

Майбутні покоління...

Вони теж хочуть жити

І милуватися красотами Землі…

 Згідно з прогнозами науковців населення Землі може подвоїтись протягом наступних 50 років. Майже 12 млрд. людей повинні навчитись жити на земній кулі, довжина екватора всього 40 000 км, і не просто жити, а як добрі господарі дбати про землю – свій власний дім, оберігати її. Тому священний обов’язок усіх полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому, а отже, й про себе.
     Людино, люби і насолоджуйся природою, зігрій теплом свого серця, цінуй і бережи!Природі потрібна твоя допомога . Надай її! Роби все для збереження життя на нашій планеті, адже вона така прекрасна!

Життям і добробутом людина зобов'язана насамперед землі-матінці. Стародавня народна мудрість учить:
«Держімося землі, бо земля держить нас».

 

9. Лунає пісня Майкла Джексона «Збережи Землю»(додаток 9)

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\notebook_1\Documents\Desktop\Фотозвіт день землі\gum5nP90sRE.jpgВелика подяка вчителю музики Ратушній Тетяні Володимирівні за художне оформлення заходу , вчителю хімії Ремешевській Галині Василівні за проведений конкурс буклетів «Чиста планета» та всім учням школи ,що долучилися до проведення заходу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Ingrid78ify
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
31 січня 2020
Переглядів
2158
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку