Сценарій випускного вечора

Про матеріал
Прощання зі школою - особиста урочиста подія в житті кожного випускника, це дорога в доросле самостійне життя. Перед кожним стоїть завдання знайти свою стежину в дорослому житті: вибір професії, ВУЗу ...
Перегляд файлу

Зал святково прибраний.

Звучить музика. (На екрані показ відеоролика  із шкільного життя : вчителі, учні), збір вчителів

Ведучий:  Вітаємо ласкавих і строгих, терплячих і надійних, мудрих і чуйних , найрозумніших, найдорожчих, найрідніших, тих, хто веде нас крізь роки дитинства і юності, хто вкладає у кожного з нас знання, частинку свого серця, хто дарує нам своє людське тепло і свою любов.

                          ( Вчителі піднімаються на сцену)

Ведучий (або із-за куліс):

                   Вчительська доля у буднях і святах,

                             Ти і земна , ти і духом крилата.

                              Вчителю, вогник в душі хай не згасне ,

                               Вчительська доля з гірчинкою щастя.

                              Хай сподівання перейдуть у справи,

                              Адже працюєте не для слави!

Дорогі вчителі, від щирого серця говоримо Вам велике спасибі за Вашу безцінну працю і вірні старання, за Ваше добре серце і щирість душі, за Ваш оптимізм. Ви вселяєте міцну віру у світлу надію, Ви завжди можете дати вірну пораду і підтримати добрим словом. Ви, як маяк в бурхливому потоці знань. Говоримо слова вдячності за кожне напутнє слово, за підтримку, розуміння і людську чуйність. Спасибі вам за все, що ви для нас зробили!

 

Звучить музика, вчителі спускаються в зал

 

Ведуча

Усе повторюється – радість і печаль,

У нас в житті усе ще може бути –

Від перших «Здрастуй», до гірких «Прощай»,

І лиш дитинства світ не повернути.

І дощ, і сніг, і щастя, і журба –

Все буде ще не раз в житті людини,

І тільки випускний, святковий бал

У кожного із нас один-єдиний.

 

Ведуча: Шановні гості, батьки, вчителі! Ми вітаємо вас у цьому залі в час найкрасивішого, найочікуванішого та хвилюючого свята для наших випускників – день їхнього прощання зі школою. Сьогодні день, коли вони перетнуть кордон дитинства і опиняться у стрімкому вирі дорослого, самостійного життя.

Ведуча:

Ця незабутня й щемна мить

Фанфарами гучними продзвенить!

Що сповіщають усіх нас –

Випускникам з’явитись час.

Дівоча врода тішить зір

І хлопці всі, як на підбір

Вони вже вирушають в путь широку

Випускники дві тисячі дев’ятнадцятого року.

Ведуча: Зустрічайте, найталановитіших, найкрасивіших, найрозумніших, вільних та мобільних випускників 2019 року! Вітаємо їх гучними оплесками!

 

??????????

 

(Звучить музика. Піднімаються випускники.)

 

Ведуча Вечір, присвячений урочистій події вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту випускникам 2019 року оголошується відкритим!

Вітай, Україно,

Сьогоднішню зміну

Хай гордо й заклично

Державний Гімн звучить велично!                 Гімн Україні.

Ведуча:  У зборі вся шкільна родина!

Привів сюди всіх час цей швидкоплинний!

Тож починайте це прощальне свято,

На добре слово, добрі спогади багате.

Ведуча: А зараз передаю слово людині, яка чи не найбільшу частину свого життя  приділяє справам учнів – це виконуюча  обов’язки директора  Кудіна Наталія Степанівна

 

Перші вчителі

Ведуча: З добрим  словом, дорогі друзі, звертаються до вас найдорожчі люди- батьки.

Вініченко Микола Дмитрович

Цюрупович Лариса Михайлівна  (вітальні слова, передача «Хліб та сіль»)

 

Пісня від батьків

Ведучий. Перша вчителька – добра й терпляча

 Наче мама була вам малим.

 А любов її щира, гаряча

 Зігрівала сердечка усім.

Немов фея, і добра, і мила,

Усміхається лагідно вам.

 Як же щиро вас всіх любила,

Як же завжди хвалила батькам!

Ведучий: До слова запрошуються Плєшкова Наталія Миколаївна та Трушова Любов Миколаївна

(виступ перших вчителів, в подарунок пісня ) 

 

Випускник. Дорогі батьки, дякуємо за те, що ростили нас, віддаючи свою молодість і життя, раділи та сумували разом з нами. Вибачте нас за всі прикрощі, що вам завдали, і повірте, що ми будемо гідними називатися вашими дітьми.

Ведуча: прийміть в подарунок пісню від випускників

(Співає Носенко Анна)

Випускник Сьогодні нарешті настав той день, про який ми мріяли довгий час, який чекали з нетерпінням, бачили уві сні. Цей день звучить в наших серцях урочистим, радісним, яскравою мелодією. І в цю мелодію органічно вливаються ноти смутку і жалю.

 

Випускник Ми йдемо зі школи і розуміємо, що нічого вже не повернути, не повторити, не змінити. Позаду залишилася яскрава, насичене подіями шкільне життя, де прощали нам провини й помилки, де нас розуміли, намагалися допомогти, навчити, підтримати.

 

Випускник Школа стала для нас не тільки місцем, де отримують знання, але і, дійсно, другим домом, як не банально це звучить. Тут ми дружили, допомагали один одному у вирішенні завдань і життєвих проблем, разом перемагали і ділили гіркоту поразок, раділи успіхам один одного і намагалися розрадити в біді.

 

Випускник І завжди Ви, вчителі,  були поруч, завжди були готові зрозуміти і допомогти.

А ми часто не розуміли цього і ображалися на Вас, і часто самі Вас ображали. Вибачте нас за це. Адже ми були маленькими і примхливими.

 

Випускник Ви допомагали нам рости і розумнішати. Ви вчили нас не тільки читати і рахувати, але ще вчили думати і думати, відповідати - не тільки біля дошки, але і за свої вчинки, і ніколи не забувати робити роботу над помилками.

 

Випускник Ми не обіцяємо, що не будемо робити помилок в словах і рішеннях, ми не обіцяємо, що будемо прославленими і великими, але ми будемо завжди пам'ятати Ваші уроки добра, справедливості, толерантності, чесності.

 

Випускник Ми будемо намагатися, щоб в майбутньому Вам ніколи не було за нас соромно. Ми будемо дбайливо зберігати шкільні спогади не тільки в фотоальбомах файлах на дисках, але і в своїх серцях. Ми завжди будемо пам'ятати про все, що ви зробили для нас.

 

Випускник Ми завжди будемо раді поділитися з вами нашими досягненнями. Ми завжди будемо готові прийти вам на допомогу, якщо це буде необхідно. Ми  щиро вдячні  виконуючій обов’язки директора Кудіній Наталії Степанівні,

вчителям, усім працівникам «Сузір’я».  Здоровя Вам , терпіння! Низький Вам уклін!

 

Дякуємо!

 

Ведучий: Так дивовижно складається життя, що сьогодні ви ще разом, наші випускники, однокласники, а завтра – ваші шляхи розійдуться. Але через якійсь час вас покличуть стіни рідної школи, де завжди чекатимуть вашого приходу вчителі. І можливо, лише тоді ви по-справжньому зрозумієте, що саме вони найбільше про вас думали, захищали і підтримували, дбали і прагнули лише найкращого. А сьогодні востаннє спробуйте прислухатись та запам’ятати напутні слова вашого класного керівника.

Ведуча: Ви їх старанно розуму навчали,

Виховували так як лиш могли

Батьків частенько в школу викликали

І від них самих у захваті були

Цього не забути їм ніколи

Та й вам, мабуть не забуть

Скажіть же їм своє останнє слово

І проведіть в дорослу путь

(Виступи класних  керівників.) 

Ведуча: Увага! Увага! Увага! Час новин  на  каналі 1+1 «Сузір’я»

(Відео інтерв’ю – відеоролік)

Ведуча  І ось уже відлітає дитинство , але воно йде тихо непомітно зі шкільним голосним дзвоником, з першим коханням –  на зустріч юності.

(випускники виходять на флешмоб  А, Б)

Ведуча 

Ось і підходить хвилююча мить. Мить, якої ви чекали давно. Бо ж саме зараз прозвучить для вас, дорогі випускники, прощальний вальс. І понесе він у ваше життя колір сонця, світла і золота. Хай же буде з вами у житті червоний колір кохання, зелений колір надії і блакитний колір мрії.

(Випускники танцюють вальс  А, Б)

Ведуча У тім свідоцтві  стоять не оцінки,

У нім – ваші мрії дитячі і вчинки,

В нім – підсумок перший початку життя -

Дитинства - в яке вже нема вороття.

Ведучий Слово для ознайомлення з  наказом про випуск учнів та  вручення свідоцтв  надається виконуючій обов’язки директора школи Кудіній Наталії Степанівні та заступнику директора  з науково-методичної  роботи Карпій Аліні Миколаївні.

(фанфари, вручення свідоцтв )

Ведучий. Дорогі друзі! Ще не раз у цьому залі лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками. А ви, дорогі випускники, востаннє стоїте у цьому святковому залі. Запам'ятайте себе такими: молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій і сподівань. І, якщо у дорослому житті у вас траплятимуться хвилини відчаю і розлуки, якщо доля буде несправедливою до вас, якщо зустрінуться на вашому шляху лихі люди, згадайте оце свято, своїх друзів дитинства і вам станс леї ніс, ми відчуєте себе не такими самотніми. Ще будуть сьогодні танці, сміх, радість, погляд крадькома, передчуття чогось незвичайного. А урочиста частина нашого випускного вечора добігає кінця.

Ведуча:     І не треба плакать на прощання,

Треба заспівати нам усім-

Хай про день цей добрий, теплий спогад

Кожен з Вас у серці пронесе!

(Випускники співають разом фінальну пісню , серпантин, «холодний дощ»)

Вітання випускників

docx
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку