Сценарій випускного вечора

Про матеріал

Якщо у шкільному колективі багато артистів, співаків, то можна побудувати випускний вечір у формі Випускної пошти. Форма проведення цікава, можна писати листи відповідно до уподобань, побажань учнів, батьків. Пропоную саме такий варіант.

Перегляд файлу

Лине мелодія

Ведуча .В синьому небі зірковий шлях уже жевріє і приходить до нас, людей добрий вечір.

В містах, полях, небесах і морях – добрий вечір.

Молодим та сивим, незнайомим і дорогим       - добрий вечір.

Добрий вечір!! Опустися зоря тобі на плечі і дорога тобі людина скаже: - Добрий вечір.

Хай летить музика нам назустріч і нехай повірять усі в добрий вечір.

Добрий вечір, дорогі друзі! Ми раді вітати вас на традиційному шкільному випускному вечорі. Ми сподіваємося, що цей вечір буде для вас усіх і справді добрим!

Мелодія підсилюється

Білокрилими птахами пролітають роки, 
За світанками нові стають небокраї, 
Відлітають у вирій малі дітлахи, 
Вільним птахом у небо високе злітають. 
Чи високо злетять? Тільки час їм суддя. 
На світанку чекають їх нові дороги. 
Зустрічай, Україно, нових громадян 
їм іти у життя на твої перелоги!

Подаруй ти їм долю красиву і світлу,

Подаруй їм кохання, віри й сили їм дай.

Нехай буде над ними небо погідним,

Нехай мирним й багатим буде їх рідний край.

Танцювальна композиція “Аве, Марія”

Зустрічай , Рибаківко, своє майбутнє, випускників 2015 року!!!!

Вихід випускників “Аве, Марія”

 

 

 

Ми вітаємо педагогічний колектив Рибаківської школи, бо випускники – це плід їхньої праці.

Оплески вчителям

Слова добра та вдячності ми посилаємо тим, хто доклав зусиль, щоб сьогодні із країни під назвою “Школа” вийшли упевнено  15 дорослих хлопців та дівчат. Ми вітаємо сьогодні людей, які не шкодували ні часу, ні сил, щоб ці діти вчилися бути людьми. Ми вітаємо батьків випускників. Бо це вони саме теж фінішують з того старту, який розпочався 11 років тому.

Оплески батькам

Ми вітаємо всіх вас, хто прийшов сьогодні помилуватися юністю, вас дорогі гості! Свято вручення атестатів про повну середню освіту оголошується відкритим.

Гімн

Дорогі випускники, радіємо за вас. Через декілька хвилин ви отримаєте атестат про повну середню освіту і на вас звалиться стільки прав. Що ви можете зовсім розгубитися. Ви можете, наприклад, зовсім не дивитися у бік вчителів і навіть не вітатися з ними, а можете приходити сюди хоч і щодня. Ви маєте право вчитися далі або не вчитися зовсім. Виходити заміж або женитися – і навпаки не одружуватися, бо ще зарано. Але ніколи вже, на жаль, а можливо і на радість не зможете отримати сердитий запис у щоденнику, що не виконав домашнє завдання або вислухати настанови вчителя, що розум за плечима не носити. Прогуляти урок чи отримати будь-яку оцінку.

Але зараз, дивлячись на вас,, ми, вчителі вкотре бажаємо, щоб саме ви сягнули найбільших висот у житті, ми віримо, що саме ви принесете кращі зміни у наше суспільство. Нехай кожен із вас через усе своє життя пронесе отой блиск у очах, отой вогник юності, а поруч із вами буде образ рідної школи.

Слово надається директору школи. Наказ про закінчення школи та вручення атестатів.

Вітання гостей

Пісня Вишиваночка Фокіна К.

Пісня “Україна“ – це ти

Я хочу усіх вас, дорогі мої гост, запросити на передачу “Випускна пошта 2015.”

На її адресу надійшло багато листів, і ми просто не могли залишити їх поза увагою. А поки я відберу лист, я запрошу до мікрофона гарну дівчинку

Пісня “Заспівай мені, соловейко“

Ось у руках у мене перший лист.

- 11 років тому, пам’ятаю, як зараз, той вересневий день, ми зустрілися вперше на подвір’ї нашої школи.  Скажу, чесно, тоді я ще не зовсім розумів, що то таке відбувається. Просто мама купила класний костюм і черевики, а головне – ранець... Він такий був гарний, а в ньому все новеньке. Я ж тоді думав, що буду собі займатися тим, чим сам захочу.Та ще й директорка так лагідно посміхалася, батьки раділи, а моя сусідка по парті, дивилася на всіх переляканими очима і ледь видушувала беззубу посмішку. Уже тоді я зрозумів, що попав. Але щоб так, на цілї 11 років... я й гадки не мав. Та куди вже діватися. Зроби милість, випускна пошто, передай привіт батькам та моїй першій вчительці Мец Н.М. І скажи їм, що дітям треба говорити зразу, що школа – це робота, за яку учням зовсім не платять грошей, ну хіба що на булочки, сніданки, обіди, нові штани, книжки і .....

Ну що ж , шановні батьки та перша вчителька, ви зрозуміли, або платіть гроші, або вигадуйте цікаві легенди, що розум за плечима не носити.

 

Я зараз хочу все ж таки запросити до мікрофону ту першу вчительку, нехай вона нам розкаже, якими першачками були оці тьоті та дяді.

Слово першій вчительці

Для вас співає

№2

Пише тобі, пошто, листа хлопець , ім»я якого на Т починається, а на н закінчується. Не буду розкривати всі карти, але асоціації зразу з моїм іменем викликали у вчителів підозру, що можна чекати від такого собі хлопчика на ім’я Хуліган. І всі чекали. А я самий добрий і самий спокійний хлопець у класі. Зараз уже почали казати, що я ще й відповідальний та солідний. А знаєш, Випускна пошто,для більшої солідності та для того, щоб усі в це повірили,   передай для мені особисто пісню, яку так гарно співає моя однокласниця Соловйова А.

Пісня   “Попурі 

№3

А ось дуже дивний лист “Якісь крапочки, рисочки, гачечки.... а ще ї такі слова..... і розбери, що це... Ще й такий смайлик.

А, здається, зрозуміла. Мені здається, що треба, щоб прозвучала саме зараз пісня ...

Пісня “Улибайся “

№4

-Звертаються до вас дівчата 11 класу, випускниці, красуні. 11 років провчилися в школі, 11 років поруч із нами були хлопці, а от ніколи для нас не робили якихось сюрпризів. Ну хіба що допомогли вивтікати із класу через вікно. А так хочеться чоловічої уваги, нехай хоч на випускному щось для нас зроблять.

Щож, зустрічайте, хлопці -випускники для своїх дівчаток - Фокін, Чвир  “Секрет Гордона”

№5

 -А ось... закохався...не сплю, не їм, за ЗНО майже забув... що робити... вона може навіть не здогадується про мої почуття, може дарма сохну за останньою партою. Передай для неї пісню, може, почує та подарує хоча б усмішку...

Що ж виконую і це бажання. Для дівчинки, у яку закоханий хлопчина із останньої парти, та для всіх закоханих звучить пісня

Пісня “Місяць по небу ходить”

№6

-Пишуть вчителі Рибаківської ЗОШ. Дуже хочемо ще раз почути, як співають випускники 2015.І  взагалі, нам так цікаво почути , які думки рояться в їх головах, що вони чекають від життя, та що думають про школу.

Ну що ж. Поговоримо про випускників. Які вони? Трохи ви вже почули. Цікаві хлопчики та дівчатка, бувають спокійні, аж занадто, бувають і занадто рухливі, бувають ліниві, бувають і ні. Є співачки, є актори, спортсмени, музиканти. Я пропоную пересвідчитися у цьому самі.

Я запрошую до мікрофона випускників. Ви ще раз почуєте, як вони співають, почуєте їх,............... і вкотре подумаєте: - ото б ще рік би  ще повчилися...

Дефіле ( на екрані фотопрезентація із життя випускників)

 

Аня - Всі ми були направлені в цю школу для виконання великої місії.

 

- Пацани. Активні, спортивні, в міру агресивні і прогресивні. Улюблений шкільний предмет - перерва, коли життя б'є ключем, правда, іноді по голові. На уроках впадають в тривалу сплячку або віддаються глибоким роздумам на тему «Що далі?».

 

Фокін - Дівчата. Загадкові, красиві. У міру серйозні і стервозні. Улюблений шкільний предмет - дзеркало. Люблять вирішувати важкі завдання, головне з яких - у чому завтра йти до школи? Також із задоволенням виконують вправи зі стрільби: немилосердно стріляють очима направо і наліво.

 

Чвир - Нам судилося пройти найскладніших 11 рівнів, досягти наміченої головної, високої мети - знешкодити ЗНО Атестатовича, і перейти до виконання наступного, не менш складного завдання визначитись з місцем подальшого нашого перебування.

 

Топал - А пам'ятаєте той далекий вересень, 11 років тому?

 

Компанієнко - Я не боявся в школу йти.

 

Терентюк - А я так переживала, всю ніч не спала, форму хотіла ще раз приміряти.

 

Охотніченко - А мене всі родичі проводжали, а потім зустрічали з подарунками.

 

Жерновий - Перша вчителька, яка вона у нас добра, яка вона славна.

Пісня “Любима школа” Соловйова А.

 

 

- Роки пролетіли, як один день. І ось ми подорослішали, змужнілі, порозумнішали і ось ми опинилися на перехресті доріг.

 

Терентюк - Ми набралися досвіду, знань і готові до вирішальної битви. Судний день вже зовсім близько. У зв'язку з цим:

- зобов'язуємося на ЗНО з бути гранично уважними і зосередженими. Адже ми знаємо, що відповідь може прозвучати з будь-якого боку!

 

Логіна - твердо обіцяємо вам на ЗНО з історії  блиснути ... золотими сережками, ланцюжками і каблучками.

 

Фокін - Тетяно Василівно, завдання частини А і частини В з математики обіцяємо лузати як насіння.

 

Чвир - Ми урочисто заявляємо: кинемо наявні сили, знання, вміння, навички, щоб знешкодити ЗНО Атестатовича! Ми не звернемо зі свого шляху!

 

Кухарець - Ми так довго чекали цього дня. І раптом все пройдено. Ми випускники!

 

Даша - Серед нас майбутні військові ,психологи та програмісти, слідчі і екологи, трактористи,прості робітники

 

Жерновий - Ми добрі і чуйні, обожнюємо філософію та демагогію, поважаємо здоровий спосіб життя.

 

Іванов - Серед нас є переможці олімпіад, спортсмени, співаки і танцюристи.

 

Соловйова - І ми вітаємо майстрів, які запалили на небосхилі нові зірки - це наші дорогі і улюблені вчителі.

 

Топал - Прийшов час сказати «спасибі»!

 

Соловйова- За 11 років навчання, за тисячі проведених разом з вами уроків в наших головах відклалося багато важливого і необхідного в житті. І ваша праця, дорогі вчителі, не пропаде даремно!

Рогачова - Ми обіцяємо, що через усе життя пронесемо переливи шкільних дзвінків, неповторність першого шкільного уроку, світлий смуток випускного балу, дух шкільного товариства, сердечну подяку і вдячність нашим вчителям.

 

Пісня Дякую тобі, рідна школо

Продовжую передачу

№7

Пише тобі випускник... Сьогодні я останній раз у школі, а так багато ще хотілося сказати. У мистецтві людину, яка веде майстер клас називають звично- майстер. У спорті, того , хто готує команду – тренер, на підприємстві – начальник. У д\с – няня, є опікуни, друзі, адвокати, командири, психотерапевти. Поруч із нами таку роль теж виконували певні люди – наші класні керівники  До 9 класу Шпак Н.В.- нянька, опікун, друг. З 10 – Горбуров М.Л. Все, окрім няньки, він вчив нас бути самостійними і відповідальними, вдумливими і розсудливими

Дорога Випускна пошто, зроби так, щоб цей солідний і красивий чоловік та тендітна молода красуня вчителька, відчули всю нашу любов і вдячність до них.

Пісня “Останній раз”

А я ще сьогодні хочу надати слово вашим класним керівникам

 №8

Я знайшла лист від вас, випускники. Це навіть не лист, а обіцянка. Можна я його зачитаю.

 

Ми, випускники 2015 року, на порозі самостійного життя перед обличчям своїх друзів, учителів та батьків урочисто присягаємо: завжди пам’ятати тих, з ким ми навчалися і хто нас навчав – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!)

Бути завжди чесним та принциповим, гуманним та справедливим, як навчали нас у школі – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!)

Йти до поставленої мети чесним шляхом, досягати всього в житті тільки своєю працею – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!)

Не зупинятися на досягнутих успіхах! Неможливо перемогти один раз і назавжди, потрібно перемагати щодня! – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!)

 

Шанувати батьків, дослухатися до їх порад, радувати їх своїми успіхами, добрими справами, гарними вчинками – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!)

Високо нести знамено рідного навчального закладу, берегти його честь – присягаємо (ПРИСЯГАЄМО!) ми всім тим, хто залишаються у стінах школи, бажаємо удачі.

Ми тем, кто остался, желаем удачи

 №9

Наступний лист коротенький :

  • Можна мене відправити на Євробачення?

Я й не знаю. Звичайно ж, відправити можна, але зараз. Хоча я можу подарувати фанату Євробачення пісню, яка минулого року стала першою на цьому ж конкурсі

Музичний дарунок Терентюк С.

І щойно, мені надійшла записка, коротенька така записочка, в якій лише 4 слова”Хочу назад у дитинство”

Я  взагалі- то не чаклунка, але чомусь на думку  прийшла українська легенда про чудодійну криницю. Пішов дід по воду до криниці напився спочатку, коли повернувся баба не впізнала. – став дідо молодим та красивим. Замучила питаннями дружина. А коли дізналася, де та криниця, побігла чимдуж до криниці, та як припала пити, то все пила та й пила, відчуваючи, як тіло і справді стає молодим. Дід аж ввечері знайшов біля криниці маленьку дівчинку,яка гралася цяцьками. Молодильної води та ще й стільки – не обіцяю, а от, мої випускники, зустріч із дитинством на декілька хвилин подарую.

Це буде прощання із вашим дитинством, тому що чудес не буває: ваше дитинство сьогодні прощається з вами.

«Кукла Маша « танець із випускниками

Так дивовижно складається життя, що сьогодні ви ще разом, наші випускники, однокласники, а завтра – ваші шляхи розійдуться. Сьогодні ви ще скажете до побачення один одному

Вальс випускників.

 

ВЕДУЧА: Останній лист, лист-розписка

Ми ті, що нижче підписалися батьки 11 класу, сьогоднішніх випускників, надаємо розписку Рибаківській ЗОШ у тому, що ми дійсно отримуємо у 2015 році своїх дітей, яких у   році віддали до школи на тимчасове зберігання, виховання та навчання. Претензій до школи не маємо ніяких, але є подяка і досить-таки велика.

Батьківський комітет по прийомці дітей відмічає лише один момент: ми віддавали на зберігання дрібноформатних, а отримуємо назад – крупногабаритних, а їх же набагато важче прогодувати, взути, одягнути та дати подальшу освіту.

Але,  дивлячись на їх гарні, задоволені та добре відгодовані обличчя, ми сподіваємося на те, що  отримані у школі знання, наші діти скоро віддадуть на благо нашого суспільства, а суспільство від отих благ, дивись та й виділить нам, батькам щось.

За цим дякуємо та підписуємося: мами, тата, дідусі та бабусі випускників 2015 року.

Я запрошую на сцену батьків випускників (говорять слова вітання)

Пісня

Для вас, батьки, співають ваші діти

Пісня про маму. Логіна Соловйова

 

Дорогі друзі! Ще не раз у нашій школі лунатимуть сміх і спів , нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками. А ви, дорогі випускники, востаннє стоїте тут . Запам’ятайте себе такими! Молодими, гарними. Романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення своїх мрій і сподівань. І якщо у дорослому житті у вас траплятимуться хвилини відчаю і розлуки, якщо доля буде до вас несправедливою до вас, якщо зустрінуться лихі люди на вашому шляху, згадайте оце свято, своїх друзів дитинства і вам стане легко, ви відчуєте себе не такими самотніми. Бережіть у своїх серцях найсвятіше почуття – почуття любові.

Ми сьогодні прощаємося з вами і говоримо вам до побачення.

Береги любовь   Або Прагни до мрії

doc
Додано
11 березня 2018
Переглядів
1638
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку