Сценарій випускного вечора для 11 класу "Останній вальс"

Про матеріал
Чудовий та ніжний сценарій прощання учнів 11 класу зі школою! Усіх побажання випускників та дирекції враховані та дотримані. Сценарій підкріплено різноманітними відеофайлами та музичним супроводом. Загальний регламент склав 2 години.
Перегляд файлу

 

Комунальний заклад

«Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. с. Лудин»

 

 

Сценарій випускного вечора

для учнів 11 класу

«Останній вальс»

 

 

 

Підготувала:

педагог-організатор

Киричук Ю.В.

 

2018-2019 н.р.

 

 

 

(Звучить музика, вихід ведучих)

 

В1: З давніх-давен люди піднімали голову, спрямовуючи  свій погляд  на зоряне небо. Он Велика Ведмедиця, он Чумацький шлях, а он полетіла в небесній глибині комета, вітаючи нас вогненним хвостом.

 

В2: А он загорілася нова зірочка. Вона така маленька, не смілива ще. В народі кажуть: Загорілись на небі зірочки, то в родинах з’явились діточки. Так-так, саме народження дитини віщують зорі!

 

В1: Сімнадцять років тому в родинах щасливих з’явились маленькі хлопчики та дівчатка. Батьки довго радились:  «Яке ім’я подарувати своїм зірочкам?» Маленькі зірочки перетворились у яскраві і прекрасні зорі, які за хвилину з’являться на сцені.

 

(Звучать фанфари, під музику заходять випускники)

 

В2: Майстер у жанрі фотографії, завжди веселий та у гарному настрої, товариський, душа компанії! Невимовно щирий та привітний – він точно заполонив серця багатьох учениць! Зустрічайте бурхливими емоціями Сараванського Андрія!

 

В1: Ніжна, стримана та завжди позитивна – ця дівчина завжди робила хорошу погоду у класі. Вихована, толерантна та просто вірна подружка. А ще розумниця, красуня і просто активістка – зустрічайте аплодисментами Бохотницю Софію!

 

В2: Високий, стрункий, володар чарівного голосу та надзвичайно заразного сміху – він може розсмішити навіть найсумнішу людину. Ефектний, харизматичний – це за ним зітхає половина дівчат зі школи. Запрошуємо до залу одного з найвродливіших хлопців школи – Старушка Валентина!

 

В1: А у цій представниці прекрасної статі гармонійно поєднались і розум, і краса. Це вона вміє сидіти з підручниками до пізньої ночі, а зранку встати бадьорою, повною сил та енергії і, навіть, голову вимити, вкласти волосся, накласти легкий макіяж, скомпонувати одяг із взуттям та ще й активно працювати на уроках. Вродлива, розумна та прекрасна Баляс Яна!

 

В2: Батарейки «Дюрасел» ніщо у порівнянні з цією дівчиною! Вона і на заняттях встигає, і в спортзалі у волейбол грає, і на концертах виступає, і на змаганнях участь бере, і ще й вдома на картоплі маму переганяє! І де в неї взялось стільки енергії? Мамина помічниця, татова гордість, бабусина господарочка та об'єкт зітхань у Рогожанах! Крім того, струнка, власниця довгих ніг та сильного голосу – бурхливими оваціями зустрічаймо Мартинюк Дарину!

 

В1: Будь-яка дівчина просто нервово стоїть у стороні, коли бачить як він посміхається – авжеж, адже це у нього така блискуча та хвилююча посмішка! Він ніколи не відмовить у допомозі, завжди виручить, навіть, якщо у самого часу обмаль. Таких щирих та привітних людей як він ще пошукати треба. І що б не сталось, завжди йде життям із посмішкою та непохитною силою волі. Запрошуємо до залу Дрозда Юрія!

 

В2: Завжди тихенька, скромна та сором'язлива, навіть трішки боязна – проте на неї завжди можна розраховувати, адже вона завжди простягне руку допомоги у важку хвилину! Вихована, роботяща, стримана, завжди у доброму гуморі Кліцук Анна!

 

В1: Він завжди бадьорий, завжди зайнятий та завжди кудись поспішає. Він, як статус Вконтакті – його легко втратити, важко знайти та неможливо забути. Цей хлопець завжди знає як викрутитись на уроці історії чи англійської – його серенади дівчата у майбутньому слухатимуть із відкритим ротом. Та як би там не було – надійний товариш, хороший порадник та психолог – завжди вислухає та дасть слушну пораду. Щирий, компанійський та просто хороший хлопець – Сараванський Андрій!

 

В2: Сьогодні це подвір’я знову у сяйві квітів, святково прибраний. Ми зібрались на наше традиційне свято «Випускний вечір». Скільки в ньому спогадів, мрій, сподівань, радості  і смутку, світлої печалі. Тільки вчора пролунав останній дзвінок, а ось сьогодні випускний бал, до якого одинадцять років, як по східцях довелося підніматися нашим випускникам.

 

Директор: Урочистий вечір, присвячений випуску учнів 11 класу  загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Лудин оголошується відкритим.

 

(Звучить Гімн України)

 

В1:

Промайнули літа, мов хмаринки за обрій далекий

І до школи стежина протоптана вся вже в кінець

У руках атестат – твоя праця сумлінна й нелегка

Атестат – твоїх праць лавровій вінець.

 

В2:

Сьогодні отримуєте ви атестати,

Із рідної школи пора відлітати,

Зірки і планети свої відкривайте,

І власну космічну орбіту шукайте.

 

В1: До вручення атестатів про повну загальну середню освіту запрошуємо директора школи Гладчук Людмилу Володимирівну та заступника директора з навчально-виховної роботи Сівер Ларису Сергіївну.

 

(Звучать фанфари, вручення атестатів)

 

В2:

У нашій дружній родині,

Що  школою зветься,

Присутні гості,

Бо так здавна ведеться.

 В1:  До слова запрошується

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(Виступ гостей)

В2:

Перші вчителі!Добрі, терплячі…

Наче мама були нам усім

А любов ваша щира, гаряча

Зігрівала серденька завжди.

 

В1:

Випускники! Ми надаємо слово

Тим, хто вам дав колись наук основу,

Хто поруч був, як ви були малі.

Тож слово кажуть перші вчителі.

В2: Вони відкрили для вас широкий світ пізнання, їм ви завдячуєте першими успіхами, першими звершеннями. Слово надається першим вчителям випускників Груй Світлані Василівні, Киричук Катерині Дмитрівні та Федюк Лілії Євгенівні.

(Виступ перших вчителів)

Випускник (Валік)

Першу вчительку ми не забудемо ніколи.

Вона для нас, неначе символ школи,

Неначе друга рідна ненька,

А ми були беззахисні, маленькі.

 

Випускник (Аня)

Вона навчила нас читати,

І рахувати, і писати,

У цей світ знань нас привела –

За це і честь їй, і хвала.

 

(Відео із фотографій з дитинства, початкової, основної та старшої шкіл)

В1: Стільки років вона провела і пережила разом із вами! Сварила, карала, хвалила, пишалась, червоніла від ваших витівок, зеленіла від злості, опікувалась, хвилювалась та найдужче із усіх любила! Вона пройшла із вами такий нелегкий шлях і завжди була у доброму гуморі та здоров'ї. Та усе це відійшло у минуле. Сьогодні вже не буде повчань… Сьогодні вона звертається до вас із словами любові та подяки. Щиро запрошуємо до слова вашу другу маму – Баляс Лілію Володимирівну!

(виступ класного керівника)

(Випускники запрошують до себе на сцену класного керівника. Звучить музика, випускники по черзі підходять до класного керівника і зі словами дарують сердечка)

Випускник (Дарина): Дорога наша і люба Ліліє Володимирівно! Дуже важко перерахувати все те, чим ми зобов’язані Вам.

Випускник (Андрій В.): Ось і підійшли до кінця наші шкільні роки – ще трішки і ми залишимо стіни рідної школи та розлучимось із Вами.

Випускник (Софія): Ви були для нас турботливим класним керівником, до якого ми не боялися підійти за порадою, підтримкою та тим, що наболіло. Ви бачили по наших очах, коли нас щось боліло, коли у нас щось сталось та, навіть, коли просто не хотілось іти до дошки.

Випускник (Юра): Ви були суворою та невблаганною у певних ситуаціях і за це ми вдячні, адже цим самим Ви дали знати, що не все у нашому житті легко дається та не все буває так, як ми захочемо.

Випускник (Яна): Ми змушували Вас добряче похвилюватись протягом цих років, проте найбільше Ви хвилювались за нас саме в 11 класі. Ви підтримували нас на ЗНО, завжди давали настанови перед іспитами, муштрували, щоб не забули документів. Так, ми добряче додали вам сивини…

Випускник (Андрій М.): Ми пропускали уроки, не виконували домашні завдання, прогулювали, втікали та якимось дивним чином Ви завжди знали, де ми та що з нами. Дійсно, серце матері не обдуриш…

Випускник (Валік): Але хоч би там що, ми любили вас своєю гарячою, трепетною та відданою любов'ю та лише зараз до нас доходять ті слова повчань, які Ви нам говорили.

Випускник (Аня):  Ви вчили нас, як стати однією дружньою та великою родиною, і нехай між нами були суперечки та непорозуміння, але ми щиро любимо один одного – у Вас вийшло навчити нас цьому.

Випускник(Дарина): Ви наша добра, розумна, турботлива…

Випускник(Андрій В.): Енергійна, весела, така вродлива…

Випускник(Софія): Розуміюча, безкорислива, проста, тендітна…

Випускник (Юра): Дружелюбна, віддана, жіночна…

Випускник(Яна): Все це Ви, Ліліє Володимирівно, і у всіх нас  не вистачить слів передати всі почуття, які переповнюють нас в ці хвилини.

Випускник(Андрій М.): Залишайтеся такою завжди і пам’ятайте, що ми завжди будемо Вас любити!

Випускник(Валік): Люба Ліліє Володимирівно, ви частинка кожного з нас!

Випускник(Аня): А у наших серцях завжди будете Ви.

Випускник(Дарина): Дорога наша друга мамо! Тепер стало видно наскільки тісний між нами зв'язок. У якій би точці земної кулі і як би далеко ми від Вас не були, ми будемо відчувати один одного. Тож тримайте наші серця…

(дарують квіти класному керівнику)

В2:

Учителем не кожен може бути,

Не кожне серце вміє говорить...

Учитель лише той, хто вміє чути,

Окрилити, навчити і любить.

 

В1:

Тендітну душу ласкою зігріти

І добротою ниву засівать,

Безмежно, щиро цілий світ любити

І дітям усього себе віддать.

В2: Безліч сил та душі вклали у випускників вчителі-преметники. Щодня вони старанно готувались до уроків, вишукували цікавинки, застосовували нові методики та форми роботи, щоб заохотити їх до роботи.

В1: У нашій школі працюють чудові педагоги! Кожен із них заслуговує звання «Заслужений вчитель». Вони всі такі різні, проте навчають усі із душею та любов'ю.

(відео про вчителів)

Випускник(Аня): Ми вдячні нашим вчителям за те що вони…

Випускник(Андрій В.): Вели нас таємними стежками математики…

Випускник(Яна):Занурювали в секретні глибини фізичних явищ…

Випускник(Валік): Прокладали шлях крізь біологічні тернини..

Випускник(Дарина): Розповідали про загадкове історичне минуле…

Випускник(Юра): Відкривали нове в хімічних світах…

Випускник(Софія): Ділилися багатствами англійської мови…

Випускник(Андрій М.): Викладали дорогу до пізнання всієї краси української мови та літератури…

Випускник(Аня): Передавали досвід в освоєнні музичних вібрацій…

Випускник(Андрій В.): Ділились правильною інтонацією у проведенні свят…

Випускник(Яна): Вкладали пензлик в руку майбутнього художника і вчили розбиратися в палітрі життя!

Випускник (Валік): І все це робили на прекрасній літературній мові в кращих традиціях педагогічного мистецтва!

(дарують квіти вчителям, пісня «Дякую тобі, рідна школо»)

 

В2:

Ось такі вони сьогодні: 
Чарівні, дорослі всі, 
Креативні, стильні, модні – 
Аж очей не відвести. 
Та давайте пригадаєм, 
Хто весь час про все це дбає? 

В1: Сьогодні ми отримали незвичайного листа від батьків випускників школи. З дозволу  авторів я зачитаю фрагмент з нього. «Шановні ведучі! Ми змушені звернутися  до вас за допомогою. Просимо  допомогти  зустрітися  з нашими дітьми. В останній рік вони  забули про рідний дім. На першому місці у них було навчання  в школі, на другому – підготовка до ЗНО. Дорогі ведучі, будь ласка, дайте таку можливість побачитися з дітьми».

В2: Я запрошую до виступу авторів цього листа.

Виступ батьків:

1 (Сараванська Людмила):

Дорогі наші діти, найкращі для нас,

Ми бажаєм вам щастя і долі.

 

2 (Мартинюк Василь):

Вам сьогодні з дитинством прощатися час,

А життя – не стежина у полі.

 

3 (Старушко Наталія):

А життя – це дороги тернисті не раз.

А життя – це не сміх і не жарти.

 

4 (Баляс Сергій):

Та не бійтесь нічого! У добрий вам час.

Світ чарівний – і жити в нім варто.

 

5 (Сараванська Галина):

Все здолати потрібно вам буде не раз.

Не впадайте у відчай! Боріться!

 

6 (Кліцук Віталій):

Йдіть сміливо! У добрий вам, діточки, час.

Мрія кожного з вас хай здійсниться.

 

7 (Дрозд Валентина):

Хай вам ляжуть під ноги щасливі путі,

Горе й лихо хай всіх  обминає.

 

8 (Бохотниця Михайло):

Хай вам буде удача і щастя в житті

І хай серденько ваше співає.

 

(Роздача короваю)

 

 

 

Випускник(Софія): Ось нарешті у нас в руках атестат. До нього дорога у цілих 11 років.  І на цьому шляху поруч з нами були вчителі і, звичайно, наші батьки. Це їм ми завдячуємо своїм життям, успіхами і досягненнями.

Випускник(Юра): Здається, що ще зовсім нещодавно батьки привели нас до першого класу маленькими і нетямущими малятами. Ми боязко тримали їх за руку і страшенно хвилювались.  І ось вже підійшов час випускного вечора…

Випускник(Яна): А скільки всього було між цими подіями! Букварі і прописи, математичні формули і шалено цікаві хімічні досліди... І завжди хай маленькі, але впевнені перемоги над собою. Перемоги, які відбулися багато в чому завдяки вам та вашій підтримці, наші дорогі мами і тата.


Випускник(Андрій В.): Адже саме ви просиджували з нами над зошитами, допомагали шукати рішення різних як шкільних математичних, так і життєвих задач, і незважаючи ні на що дуже вірили в своїх дітей. А ми сподіваємося, що виправдали ваші всі очікування.

Випускник(Аня): Сьогодні наш випуск. Але це і ваше велике свято. І ми хочемо розділити його разом з вами, нашими дорогоцінними батьками та сказати: «Низький вам уклін за все і велика подяка від чистого серця!

Випускник (Андрій М.): Живіть довго, будьте здорові та щасливі! Ми вас дуже любимо, цінуємо і будемо завжди міцною опорою для вас!».

Випускник(Дарина):

Мій тату, хочу я тобі сказати,

Ти серцю дуже дорогий, мій тату,

І хоч роки невпинно пролітають,

Та з пам’яті вони не витирають,

Як перемогами моїми ти пишався,

Як сльози щастя заховати ти старався,

Щоби ніхто не бачив і не знав

Що в серці в тебе, як переживав.

За всі поради, щирість, доброту,

За серця твого світло, теплоту.

Мій тату, хочу я тобі сказати,

Ти серцю дуже дорогий, мій тату,

За всі поради, дякую, мій тату,

За серця твого світло, теплоту.

І хочу щиро я тобі сказати

Татусю, я тебе люблю!

 

 

Випускник (Валік):

Життя дороги наші розкидає,

У нім є сонце, бурі і дощі,

Та знаю, від біди оберігають,

Мене, молитви, матінко, твої.

Твоя любов, що від сльози чистіша,

Безмежні очі, руки золоті,

І спогади дитинства наймиліші,

Назавжди залишаються в душі.

Спасибі, рідна, за твою турботу,

За почуття, що гріють крізь роки,

Куди б нас не вели життя дороги,

До тебе повертаються завжди

Пісня про батьків

В.1: У вас так багато попереду, любі випускники! І хто знає, куди закине вас доля вже завтра?

В.2: Та сьогодні ми підготували для вас декілька пророцтв. Ви отримаєте конверт із передріканням. Прочитайте його і, можливо, все те, що там написано обов'язково здійсниться.

(роздають конверти)

Пророцтва-побажання:

  • Ти зустрінеш сильне, велике, взаємне, щире кохання, яке принесе тобі справжнє щастя. Але пам’ятай: у коханні потрібно не тільки брати, але й віддавати.
  • Тебе чекає достаток, матимеш багато грошей, матеріальних цінностей. Та не забувай: щастя – не тільки у грошах, допомагай іншим, будь щедрим.
  • Матимеш хорошу роботу, високу зарплату, у тебе буде багато підлеглих. Та час від часу згадуй слова: «Умій працювати – умій і відпочивати», а то «згориш» на роботі.
  • Станеш відомим. Про тебе будуть говорити, звертатимуться до тебе за порадами і допомогою. Але будь скромним, не дозволяй гордині поселитися у твоєму серці.
  • Ти одружишся, у тебе буде надійний партнер, дуже хороша, міцна сім’я, купа слухняних, вродливих, розумних, допитливих діточок, які будуть потім піклуватися і понад усе любити тебе, а поки що шануй своїх батьків.
  • Не переживай! Ти обов’язково вступиш до того навчального закладу, про який мрієш. Будеш легко здавати усі екзамени та заліки. Все життя дізнаватимешся про щось нове та  цікаве, адже знання за плечима не носити. А вже зараз тобі неабияк повезе на ЗНО.
  • Колись тобі дуже повезе: ти зірвеш велетенський Джек-пот у лотереї, але не зловживай азартними іграми, адже пані-удача буває зрадливою.
  • Житимеш за кордоном, будеш багато подорожувати. Та запам’ятай: «Усюди добре, а вдома - найкраще». Не забувай своє коріння.

В1:

Прощавай, шкільна скрипуча парто, -

Шхуна у країну добрих знань!

Шкодувати рано ще й не варто,

Бо у серці тисяча бажань.

 

В2:

Як не думай – не знайшлося слова.

Може, й ні до чого тут слова?

Рук торкалася коса шовкова –

І хмеліла в танці голова..

 

Директор школи: Школо! Шикуйсь! Струнко! Урочистий вечір присвячений випускному вважається закритою. Прапор опустити.

(Звучить Гімн України)

В1:  Звучить прощальний вальс… А це значить, що завтра наша шкільна родина  стане меншою на 9 учнів.


В2:  Ні, це не так! Хоч нам і доводиться прощатися з нашими випускниками,              але вони назавжди залишаються учнями загальноосвітньої школи села Лудин!

(Відео: «Капсула часу: яким я стану через 10 років?»)

В1: І який би життєвий шлях ви не обрали, куди б не закинула вас доля – пам’ятайте, що перші кроки до самостійного життя вам допомогли зробити саме у цій школі.

(Відео: спогади про школу (нарізка із відео та фотографій)


В2: Із сльозами на очах проводжають Сараванського Андрія мама і тато у тернисту життєву дорогу свого любого сина. Щасти тобі, Андрію! Нехай все у тебе буде добре!

(вихід із залу)

В1: Міцно тримають за руку батьки Кліцук Анну. Вже завтра вона вирушить у самостійне та доросле життя із Божим благословенням! Успіхів тобі!

(вихід із залу)

В2: Із посмішкою на вустах та із сміливістю заглядає у майбутнє Дрозд Юрій, адже його підтримують найдорожчі у світі тато і мама. У тебе все вийде! Будь щасливий!

(вихід із залу)

В1: Скрадливо змахують сльози батьки Мартинюк Дарини, адже не вірять, що їхня люба і завжди така маленька донечка Даринка вже так виросла! Нехай на життєвому шляху батьківські теплі і ніжні обійми завжди і у всьому тебе супроводжують! Всього тобі найкращого!

(вихід із залу)

В2: Завжди суворі та терплячі рідні Баляс Яни із сумом та тривогою тримають свою кровиночку. Що чекає її завтра? Куди закине її життя? Сміливо крокуй у майбутнє, адже із такою підтримкою можна гори звернути! Будь успішною та натхненною!

(вихід із залу)

В1: Міцно тримає своєю сильною та чоловічою рукою свою тендітну маму-голубку Старушко Валентин. Сумно матері відпускати з дому свого єдиного сина… Не розчаруй її! Ти сильний і обов'язково справишся з усіма труднощами!

(вихід із залу)

В2: Гордістю переповнені батьки Бохотниці Софії за свою милу доню! Стільки років вони підтримували її у всіх починаннях, задумах та зовсім скоро вона підтримуватиме вас. Цінуйте її, адже дочка для батька – найцінніша жінка після дружини. Щасти тобі, Софіє!

(вихід із залу)

В1: Із захватом б'ється серце Сараванського Андрія та його найближчих і найрідніших. Вже завтра він зможе реалізувати себе у всьому, чому тільки захоче і у цьому йому допоможе найласкавіша мама і найвеселіший тато. Нехай збудуться усі твої, Андрію, найзаповітніші мрії та плани!

(вихід із залу)

В2: Сердечно та щиро запрошуємо усіх рідних, близьких, вчителів та друзів випускників на вулицю для виконання традиційного шкільного вальсу, який залишиться назавжди у ваших серцях!

В1: Дякуємо вам за увагу та терпіння!

(шкільний вальс, вальс з батьками)

1

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, 1 клас, Сценарії
Додано
28 серпня 2019
Переглядів
1689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку