Сценарій випускного вечора у 9 класі "Розмалюю світ барвами веселки"

Про матеріал

Мета даної розробки - урочисто та святково провести вручення свідоцтв, привітати випускників та їх батьків із закінченням навчання в ліцеї; створити позитивний психологічний мікроклімат, виховувати почуття відповідальності при підготовці та безпосередньо в процесі свята, стимулювати морально ціннісні мотиви поведінки.

Матеріали можуть бути використані як шкільними класними керівниками, так і кураторами академічних груп вищих навчальних закладів.

Перегляд файлу

Сценарій випускного вечора у 9 класі «Розмалюю світ барвами веселки»

Відео 1-2

Танець фарб

Ведучий 1: За міфами стародавніх еллінів, на самому вершечку барвистого перевесла стоїть сама вісниця богів, богиня райдуги – прекрасна Ірида. Це вона, об’єднавши небо і землю, слугує посередницею між людиною та олімпійськими богами. Грайливою, кольоровою веселкою вона спускається й до нас.

Ведучий 2: Веселка...На перший погляд, це тільки проста різнокольорова стрічка, котра висить у небі і нічого не робить. Просто з'являється разом з появою сонця після закінчення дощу. А кому ж вона потрібна? Вона нічого із себе не виявляє, нічого собою не представляє і взагалі вона не постійно відвідує небо.

Ведучий 1: Веселка...Це ж щаслива нитка надії, яка наступає після бридких крапель дощу. Вона нагадує світлу мрію, яка от-от має здійснитися. Це ніби промінь сонця, ніби солодкий сон, і ніби найсвітліший спогад,який забувається разом із зникненням веселки...

Ведучий 2: Веселка.. Це наше життя, хоча ми інколи думаємо, що воно складається тільки з чорного і білого кольорів, що є тільки ці дві смуги! Але варто тільки зупинитись на хвилинку, усміхнутись і згадати, що життя сіяє всіма кольорами, радує нас феєричними відтінками та інтригує напівтонами.

Сьогодні незвичайний день – це день, коли випускники доторкнуться рукою до веселки. Це день здійснення мрій учнів 9 класу ліцею хіміко-біологічного профілю! Зустрічаємо їх!

Пісня 1

У ритмі серця

Відео 3

Коверда Д. Надворі літо…

Справжнє тепле літо…

У зелені втопилися сади,

Рясніють всюди різнобарвні квіти,

Аж серце завмирає від краси.

 

Мухомор Є.Надворі літо…

Наше щедре літо…

Цей особливий неповторний час,

Коли дитинство з юністю у парі

Танцює з вами перший ніжний вальс.

 

Кучер В. Надворі літо…

Наше тепле літо…

В якому радість й смуток водночас.

Ось-ось здійсниться заповітна мрія,

Світ невідомий кличе в далеч нас!

 

Відео 4

Павлова: Все у світі має свої барви: і люди, і відносини, і почуття… Головне – це вміти побачити те внутрішнє сяйво, яке вдихає життя і кольори у все на світі.

Гончаренко: Я беру до рук пензля і на полотні з’являється зелений колір…

Павлова: Зелений колір символізує юність, надію, радісне очікування. Це колір розвитку і зростання.

Гончаренко: А ще цей колір у мене асоціюється з наполегливістю, енергійністю, завзятістю, вмінні досягати свої цілі. Здається, мова йде про нашу адміністрацію, яка з успіхом пройшла акредитацію у цьому навчальному році!

Павлова: Саме ці якості прагнуть виховувати і у нас  директор медичного коледжу, Кучер Володимир Петрович та завідуюча ліцею, Джеманова Аліна Миколаївна. Запрошуємо їх до привітального слова!

 

Музичний фон 1

(виступ адміністрації)

 

 

Відео 5

Меня зовут Женя Мухомор…В этом году я закончил 9-ый класс лицея химико-биологического профиля. Мне 15 лет.

Когда я вырасту, я очень хочу стать директором…Бериславского медицинского колледжа. Мама говорит, чтобы стать директором, нужно отлично учиться и для начала поработать завучем.

Но время летит быстро и, чтобы его не терять, я уже набросал перспективный план развития колледжа. 

Во-первых, колледж перейдёт на дистанционное обучение. А чтобы соблюсти дистанцию между лицеистами, студентами и преподавателями, нужно развести их по этажам: 2-ой и 3-ий этажи займут дети (их больше), преподаватели разместятся на 4-ом этаже (их, к счастью, меньше). Передача знаний только на дистанции. Каким образом? Инженер-электоронникПопельнюк Николай Владимирович этим вопросом и займётся. Времени                   у него достаточно – лет 15.

Во-вторых, учитывая особенности психики современной учащейся молодёжи, сокращу время занятий: 1-ую и 2-ую пары – до 20 минут,                         3-ю и 4-ю – до 10 минут. Следовательно, это создаст резерв времени                       для содержательных перемен: 1-ая и 2-ая перемены – по 90 минут,                            3-ая – соответственно, 120 минут (чистая математика). 

В-третьих, я подниму уровень колледжа…на 2 этажа. На 5-ом этаже  можно установить атракционы, на 6-ом – игровые автоматы. Услуги для студентов                       и преподавателей будут платными. Да, платить будут, но платить играючи,                      с радостью. Это позволит снизить оплату за контрактное обучение                             и покроет коммунальные оплаты колледжа.

Ну, ещё так, по мелочам: повышу зарплату преподавателям – до 30 тысяч…             в неделю; вместо грамот студентам буду давать медали…из чистого золота; вместо зимней и летней сессии – зимняя и летняя…фотосессии; отменю пережитки прошлого, расшативающие нервную систему студентов родительские собрания и   домашние задания.

Механизм, конечно, нужно ещё хорошенько продумать. Но времени                          для этого у меня достаточно. Нужно, как говорит мама, получить высшее образование и поработать завучем. Но время летит быстро…очень быстро.

Да, убедительная просьба запомнить: меня зовут Женя Мухомор…В этом году я закончил 9-ый класс лицея химико-биологического профиля. Мне 15 лет.

Відео 6

Тесленко Д: Ви не замислювалися, чому дитинство асоціюють завжди з жовтим та жовтогарячим кольорами?

ФедчишинаЦе колір безтурботності, щастя, легкості. Навколо дітей завжди жовтогаряча аура.

Тесленко: Я беру в свої руки пензлик, малюю жовтогаряче сонце і в мріях повертаюся туди, де мені було тепло і затишно…

 

Відео 7

Козуб А.

 Дитинство…. Таке солодке і бажане слово. Вимовиш його – і тебе миттю огортає тепло, безтурботність, радість. Лише там почуваєшся у повній безпеці. Чому? Тому що впевнений : зараз прилетить Фея, заколише повітря, спокій, полонить усе довкола…. Яке щастя бути дитиною!!!! Скажіть це першокласнику – одразу ж почуєте у відповідь : «Хочу подорослішати!! Не залежати ні від кого! Не ходити до школи!!!!!» Дарма. Так і хочеться крикнути : «Ні!! Не рости!! Не кам’яній душею і вигадкою!!!! Вір у Діда Мороза, Попелюшку і закоханого.. Принца! Не відчиняй скриньку з емблемою : серйозність!! Зачекай!» Щодня, наближаючись до виходу, волієш не йти туди.. Та чи можливо залишатись дитиною вічно?? Так. І це чудово для власних дітей, проте незрозуміло оточуючим. На жаль.. Адже цей скарб дається лише раз і втрачається назавжди.

 Зі свого світу дитячої безтурботності я винесла флакончик із нектаром, еліксиром. Компоненти надзвичайно прості, але неймовірно важливі. Чотири краплі любові, крапля наївності, дві краплі радості, шість крапель добра, три краплі безхмарності, п’ять крапель віри. Загалом, отримала напій життя і сили.

 Крокуючи небозводом, дифузія забирає дещо із флакончика. Крапля любові розбризкується на недовіру, дві краплі добра випаровує оточуюча дійсність, три краплі віри зникає безслідно, дві краплі безхмарності осідає на долоні вітру. І, незважаючи ні на що, я люблю його, моє дитинство….

Сьогоднішній день провів межу між дитинством і юністю. Тільки вчора останнім акордом ліцейської симфонії відлунали екзамени. Залишились позаду і казково-незвіданий світ пізнання, і щире спілкування, і до болю знайома мелодія останнього дзвінка. Все це - позаду. А попереду - перші випробування юності.

 

Пісня 2

Прощай дитинство босоноге

 

Відео 8

Кучер Є. Блакитний, небесний – цей колір нагадує мені про небесні світила. Він спонукає дивитися вперед і сподіватися. У цьому допомагають учителі, наші наставники.

 

Кравець: Без сонця райдуг не буває.

ліцею не було б без вчителів.

І тільки той, хто сам палає,

Створити райдугу зумів.

Ви вчителі, але не тільки.

Ви – наші друзі, вчителі!

Якби ж ви знали, любі, скільки

Добра й любові нам дали.

 

Зупинити відео

 

Козуб: Дорогі вчителі! Ви оберігали наше дитинство, а як буде далі, без ваших щирих побажань, вашої науки, вашої любові?

Нетяга: А давайте клонуємо нового супервикладача, щоб у ньому поєдналися всі найкращі якості та подаруємо ліцеїстам, що залишаються.

Скрипка: Оце ідея!

Нетяга: Отже, чорна скринька!

 

Музичний фон 2

 

Після того, як внесли скриньку і поставили

 

Відео 9

Скрипка: Розпочнемо процес клонування

Кравець: Що є найкраще у наших викладачів? Давайте візьмемо ці гени!

Кучер Є: цілеспрямованість Олени Миколаївни!

Нетяга: суворість Сергія Івановича!

Козуб С.: розум Аліни Миколаївни!

Скрипка: Доброту Ірини Ігорівни!

Кравець: гумору, гумору не забудьте!

Кучер: Його візьмемо у Сергія Васильовича!

Нетяга: Легкості від Валентини Вікторівни!

Козуб С.: Спритності від Ірини Володимирівни!

Скрипка: насипемо перцю від Марини Олександрівни!

Кравець: відповідальності від Людмили Іванівни!

Кучер: оригінальності Павла Євгеновича!

Нетяга: кіберрозуму від Олександра Орестовича!

Козуб А.: Фу, мабуть, все

Скрипка:Крабле, кріблє, бум!

 

Після танцю монстра зупинити відео

 

З’являється монстр

  • Ха-ха-ха, хто монстра замовляв? Все! Кінець вашого веселого життя!

 

Кравець: Жах! Оце ми намудрили…

Кучер:Запхай його назад! Так, у ящику і віддамо, хай як хоче з ліцеїстами розбирається.

 

Продовжити відео 9

 

 

Відео 10

Нетяга:Наш шлях ніколи не був усипаний трояндами, тому що для них там не залишалося місця.

Скрипка:Але, незважаючи ні на що, ми, як і раніше, такі ж бадьорі і веселі, як і 9 років тому.

Кучер Є: У ці 9 років вмістилася ціле життя.

Козуб С.: Це життя було б нудне і безрадісне, якби нас не супроводжували наші педагоги — надійні товариші, відмінні порадники.

Кравець: саме ви намагалися вкласти в нас свої душі без залишку, хоча ми не завжди по достоїнству змогли оцінити те добре і світле.

Скрипка:Ми знаємо, що вчительська дорога важка, не встелена розкішшю. Нетяга:Тож нехай ці розкішні квіти і наша щира любов будуть для вас подарунком за те, що ви були з нами, що ви не зрадили нам, були і залишаєтесь вірними обраному шляху.

Разом:Ми ніколи вас не забудемо!

 

Відео гучніше

 

Вручення квітів

 

Відео 11

 

Пісня 3

Мозгова О.М. «Твой мир»

 

 

 

Відео 12

Воляк А.: А я б розмалювала всесвіт в синій колір! Колір неба і моря! Колір спокою, рівноваги…

 Кононова Є:. А знаєш, що на мові геральдики він означає чесність, добру славу, надійність і вірність, ніжність і любов? Саме це дають нам наші дорогі батьки.

Пижевський К. Юність наша – пора непроста і примхлива,

Чи сміється, чи   тоне в сльозинках гірких.

Кирюхіна М.Але нас не злякає ні сонце, ні злива,

Доки поряд із нами ітимуть батьки…

 

Відео 13

Кучер Є.Перед Богом мама на колінах,

Щирим серцем молиться вона.

І горить незмінна і нетлінна

Віра—непідкупна і міцна!

Ця молитва небо відкриває,

Ця молитва рветься в Небеса,

Бо любов Господня в ній палає!

І слова, як вранішня роса,

Кожна крапля має силу Божу

Для нужденних, хворих і німих…

 

Воляк За дітей незрячих і безсилих—

Молиться не тільки за своїх!

За дітей, щоб вирвати із аду,

Усім серцем молиться вона.

 

ФедчишинаВ цій молитві сила зорепаду

І морської хвилі глибина…

Перед Богом на колінах мати,

А насправді – воїн на коні!!!

Дай бажання поряд з нею стати

І молитись, Боже, і мені!!!

 

Відео 14

Якось одному чоловікові наснився сон. Йому наснилося, ніби йде він піщаним берегом, а поруч з ним янгол-охоронець. По небу пропливали картини з його життя, і після кожної з них він помічав на піску два ланцюжки слідів: один від його ніг, а інший – від янгола-хранителя.

Коли перед ним промайнула остання картина з його життя, він озирнувся на сліди на піску. І побачив, що часто уздовж його життєвого шляху тягся лише один ланцюжок слідів. Помітив він також, що це були найважчі і нещасні часи в його житті.

Він сильно засмутився, і став запитувати янгола-хранителя:

— Чи не Ти говорив мені: якщо піду шляхом Твоїм, Ти не залишиш мене. Але я помітив, що у найважчі часи мого життя лише один ланцюжок слідів тягся по піску. Чому ж Ти залишав мене, коли я найбільше потребував Тебе?

Ангел-хранитель відповідав:

— Моє миле дитя. Я люблю тебе і ніколи тебе не покину. Коли були у твоєму житті горе і випробування, лише один ланцюжок слідів тягся по дорозі. Тому,  що в ті часи Я ніс тебе на руках.

Мій ангел-хранитель… я знову втомилась

Дай руку мені, і крилом обійми

Підтримай, щоб труднощам я не схилились

Якщо я спіткнусь, ти мене підніми…

 

Дорогі діти! Нехай ваш небесний охоронець буде завжди поруч і в хвилини радості, і в хвилини смутку, любові і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли впадете, він – підніме, коли заплачете – втішить, коли будете радіти, він теж разом з вами радітиме.

 

Музичний фон 3

 

 Малий Б.Доки батько живий, доки мати жива,

Поспішаймо сказати найніжніші слова

Павлова М.Ріднамамо – живи!

Рідний тату – живи!

Найдорожчі у світі – це ви! Тільки ви!

Гончаренко М. Спасибі вам, мої батьки,

За теплоту й любов родинну,

За дружбу й спокій у сім’ї,

І за турботу щогодинну,

Кравець О.

За вашу відданість святу

Своїм уже дорослим дітям,

За людяність і доброту

Разом:

Ми вдячні вам за все на світі!

Відео 15

Павлова, Скрипка, Нетяга

 

Пісня 4

Я дякую Богу за батьків

Відео 16

 

Життя у кольорі…Колір у житті. Барви…Палітра різнобарв’я! Всюди... Різнобарвним було ваше життя в ліцеї! Емоційним, бурхливим, насиченим. І сьогодні мені залишається додать  у ваше життя фіолетового кольору. Це колір чутливості, чуйності, співчуття, впевненості і віри у свої сили. Він обов’язково принесе вам радість, оптимізм, ентузіазм. Але життя буде цікавим тоді, коли веселка даруватиме щодня інший колір. Тож робіть своє життя яскравим, різнобарвним, не шкодуйте тепла для оточуючих, будьте щирими і людяними. Головне мрійте і вірте, що мрії збуваються! У таких чудових дітей вони обов’язково здійсняться!

Музичний фон 4

Винести коробку з кульками

Скрипка: Шановна Марино Олександрівно! Сьогодні ми відлітаємо. Як і кольори веселки, ми такі ж різні, але ж однакових людей на землі і не буває! Нехай наші часточки серця назавжди залишаться з вами!

Відео 17

Саніна: найприємнішим для мене є яскраво-багряний, червоногарячий, густий, блискучий колір серця людини, що кохає. Цей колір зачаровує і притягує до себе, він світиться таким яскравим світлом, що слабкі люди мружаться, щоб не осліпнути.

 

Кучер Є.: Червоний колір застерігає нас – дорога складна, але гра варта ставки, бо ставка – біль від рани, а гра – саме життя. Той, хто програв, буде заліковувати рани, а переможець приречений на вічне щастя…

 А ти готовий до гри?!...

 

Саніна:У царстві червоного сяйва нам доведеться побувати, отримуючи свідоцтва про базову загальну середню освіту. Адже червоний колір – це колір впевненості у собі, ознака дорослості і певних досягнень у житті.

 

Козуб С.: Слово для оголошення наказу про видачу свідоцтв про базову загальну середню освіту надається директору коледжу Кучеру Володимиру Петровичу та завідуючій ліцею – Джемановій Аліні Миколаївні

 

Музичний фон 5

 

Вручення свідоцтв

 

Музичний фон 6

 

Відео 18

Чмут: Не дивуйтеся, що ми прийшли до вас із білим кольором. Він символізує нас – чистий лист. І що там буде намальовано – залежатиме тільки від нас!

 

Нетяга Я.Я намалюю олівцями світ,

Я намалюю те, про що так мрію.

Я намалюю замість снігу цвіт,

Де кожна квітка – це чиясь надія.

 

Мухомор Є.Яскраву крейду в руки я візьму́

І намалюю на асфальті диво.

Свою дитячу мрію я здійсню:

Бо кожному я намалюю крила.

 

Козуб С.Ти хочеш жити так, як хочеш ти?

Тоді візьми лиш в руки олівці

І намалюй собі такі світи,

Де замість хмар є тільки промінці.

 

Павлова М. А іще я намалюю літо,

Що дарує сонечко усім.

 Небо, море, поле, диво-квіти

Розфарбую пензликом своїм.

 

Воляк.Я знов малюю світ романтики й любові

 Я знов малюю світ добра краси й пісень,

Блакитні вечори, світанки веселкові

 малюю кольоровиий день.

 

Пісня 5

docx
Додано
13 липня 2018
Переглядів
1369
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку