Щедрість. Допомога тим, хто її потребує. Скромність у добрих справах

Про матеріал
НУШ 5 клас Етика Мелещенко Бесіжа 2 : Щедрість. Допомога тим, хто її потребує. Скромність у добрих справах наочна презентація до уроку!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щедрість. Допомога тим, хто її потребує. Скромність у добрих справах

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ЩЕДРІСТЬ?

Номер слайду 3

ЯК ДОПОМАГАТИ ТИМ, ХТО ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ?Одним зі способів прояву добра й надання допомоги є щедрість. Щедрість — уміння безкорисливо робити добрі вчинки, допомагати іншим, ділитися, надавати допомогу.

Номер слайду 4

Щедрість можна проявляти по-різному. Неважливо, скільки грошей ти віддав, чи як допоміг у школі, в родині, на вулиці, важливо робити це щиро і з любов’ю. Проявом щедрості може бути те, що ти комусь позичиш свою річ або щось подаруєш чи віддаси. Подарунки можна робити не лише на свята, а й просто так, коли ти бачиш у цьому необхідність. Подарунок має бути доречним. Не етично, наприклад, дарувати квиток на концерт людині з порушен- ням слуху або пропонувати похід у картинну галерею незрячій людині. Також можна віддавати свої речі, але не ті, які вже зношені. Цим ти ображаєш людину, якій віддаєш непотріб. Щедрістю також буде подарований час, приділена увага, прояв любові.

Номер слайду 5

Мати Тереза

Номер слайду 6

Щедра людина проявляє гуманність — людяність, повагу до особистості, добре ставлення до всього живого. Коли ти проявляєш щедрість, то вона також повертається до тебе. Щедрість допомагає людям будувати стосунки одне з одним. Крім того, коли ти проявляєш щедрість, то вчишся більше цінувати те хороше, що люди роблять тобі. Приємно усвідомлювати, що є люди, які допомагають іншим у скрутних обставинах відчути радість життя.

Номер слайду 7

Чи потрібно, на твоюдумку, проявляти щедрість до тих, хто зображений? Поясни чому.

Номер слайду 8

ЯК НЕ НАШКОДИТИ ЩЕДРІСТЮ?

Номер слайду 9

Щедрість також проявляється у благодійництві. Люди, які потребують допомоги в певних ситуаціях, можуть звернутися до благодійних організацій. Слово «благодійництво» складається з двох старослов’янських слів: «благо» та «діяти», що нині означає «робити добро».

Номер слайду 10

Ситуація для роздумів…1. Як ти вважаєш, чи хотів Мудрець допомогти? Чи допоміг він?2. Чи ти згоден/згодна з думками Мудреця? Поясни свою думку.

Номер слайду 11

ЯК ВИЯВЛЯТИ СКРОМНІСТЬ У ДОБРИХ СПРАВАХ?Коли ти проявляєш щедрість і робиш добро, не хизуйся цим. Будь скромним/скромною. Скромність є дуже важливою рисою людини. Скромна людина не намагається довести, що вона краща, більш здібна, розумніша за інших, не підкреслює свою перевагу. Якщо людина скромна в щедрих вчинках, вона не вимагає для себе особливих привілеїв.

Номер слайду 12

Суспільство може стати кращим, якщо кожен зможе бути щедрим для себе і тих, хто цього справді потребує.https://learningapps.org/watch?v=pw1xppi4k22 Визнач вади та чесноти!

Номер слайду 13

Д/З Пригадайте, коли ви проявляли щедрість. Розкажіть свою історію.

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
5 березня 2023
Переглядів
1470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку