Що це задіак - СКОРПІОН ? ( природознавство )

Про матеріал

Що це за знак Скорпіон ? Що він з себе утворює ? На всі запитання знайдете в цій презентації . Гарного просмотра . З повагою Невпряжеко О.В.

5 клас.

Перегляд файлу

Скорпіон - невелике зодіакальне сузір'я, яке розташоване між Стрільцем і Терезами. Його площа становить 497 квадратних градусів, що ставить сузір'я на 33 місце.

 

Сузір'я Скорпіон - одне з найдавніших сузір'їв, описано Клавдій Птолемей в його астрономічному атласі «Альмагест». Назва сузір'я дав скорпіон, який, відповідно до древнього міфу вбив Оріона. Оріон став найлютішим ворогом Артеміди, яка захотіла вбити юнака, для цього вона послала до нього скорпіона (існує й інша версія міфу, згідно з якою Артеміда застрелила Оріона з лука). На підтвердження цього міфу сузір'я Оріон і Скорпіон знаходяться навпроти один одного, тому, коли на небі з'являється одне з сузір'їв, інше йде в тінь.

 

У сузір'ї Скорпіон розташована зірка Антарес, яку ще називають «серце скорпіона», так як вона знаходиться в самому центрі сузір'я. Антарес - червоний надгігант, який як брат близнюк схожий на Марс. Крім того, інтерес представляють два астеризму, так само знайшли місце в сузір'ї Скорпіон - це Хвіст Скорпіона і Котячі Очі.

 

Спостерігати сузір'я Скорпіон можна на всій території Росії. Найкраще сузір'я помітно в травні і червні. Сусідніми сузір'ями є: Стрілець, Змієносець, Ваги, Вовк, Південна Корона, Жертовник, Наугольник.

docx
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку