Що кружляє навколо Сонця

Про матеріал
Пізнаємо природу. 6 клас. Біда Д. НУШ.Пізнаємо природу. 6 клас. Біда Д. НУШ. Пізнаємо природу. 6 клас. Біда Д. НУШ. Пізнаємо природу. 6 клас. Біда Д. НУШ. Пізнаємо природу. 6 клас. Біда Д. НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЩО КРУЖЛЯЄ НАВКОЛО СОНЦЯ

Номер слайду 2

Сонце — центральне тіло Сонячної система, велетенська розжарена газова куля. Воно освітлює й обігріває малі тіла, карликові та великі планети, однією з яких є наша Земля.

Номер слайду 3

ЧОМУ СВІТИТЬ НАШЕ СОНЦЕ Сонце, яке ми щодня спостерігаємо на небі, це лише одна з багатьох мільйонів зір у нашій Галактиці. За класифікацією зір наше Сонце — жовтий карлик. Але для нас це особлива зоря — без сонячної енергії не було б життя на нашій планеті.

Номер слайду 4

Склад Сонця. Гідрогену (73 % від загальної маси)Гелію (25 % від маси)інших елементів (2 % від загальної маси). У надрах Сонця відбуваються термоядерні реакції: Гідроген перетворюється на Гелій, і виділяється тепло.

Номер слайду 5

Допоки вигорає «водневе паливо», Сонце світитиме приблизно 5 мільярдів років, а ще через 6 мільярдів років перетвориться на червоного гіганта. Маса Сонця становить 99,9 % від маси всіх тіл Сонячної системи.

Номер слайду 6

Сонячна система — це система тіл, які обертаються навколо Сонця. Найбільші з них — 8 великих планет та їхні супутники. Ось перелік великих планет у напрямку від Сонця: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун. Планети, на відміну від зір, не випромінюють власного світла. Ми бачимо їх на небі, тому що вони відбивають сонячне світло. Планети обертаються навколо Сонця та навколо своєї осіЯКА БУДОВА СОНЯЧНОЇ СИСТЕМИ

Номер слайду 7

Орбіта (обіжниця) — це траєкторія руху небесного тіла, штучного супутника Землі, орбітальної станції в космічному просторі навколо іншого тіла.

Номер слайду 8

У яких планет рік довший, ніж на Землі, у яких — коротший? Які планети обертаються навколо осі швидше, ніж Земля, а які — повільніше? Яку планету Сонячної системи ти назвеш найшвидшою? Найповільнішою? Чому?Робота з підручникомстор.129 таб.11 Вивчи мнемонічне правило для запам'ятовування розташування планет відносно Сонця. Маючи Великі Здібності, Малий Юрко Співає Українські Наспіви

Номер слайду 9

Крім великих планет та їхніх супутників , до складу Сонячної системи входять карликові планети й малі тіла (планетоїди чи астероїди, комети та метеороїди). Простір між тілами заповнений космічним пилом, зоряним і міжпланетним газом.

Номер слайду 10

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ• Сонце — центральне тіло Сонячної системи. Його маса становить 99,9 % маси всіх тіл Сонячної системи.• У надрах Сонця відбувається реакція синтезу з виділенням енергії. Енергія Сонця є джерелом життя на Землі.• До складу Сонячної системи входить 8 великих планет: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун; карликові планети та малі тіла.• Малі тіла Сонячної системи — це супутники планет, астероїди, метеороїди, комети, космічний пил, зоряний і міжпланетний газ, койпероїди.

Номер слайду 11

Опрацюй § 27стор.128-130пройти тестування «Що кружляє навколо Сонця»https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=7810015

pptx
Додано
1 лютого
Переглядів
168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку