Що означає “вміти листуватися”.

Про матеріал
Презентація допоможе уням 5 класу краще засвоїти правила етикету при написанні листа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що означає “вміти листуватися”. 1

Номер слайду 2

2 Східна мудрість говорить: «Як зробити довгий шлях коротким? – зайняти його бесідою».

Номер слайду 3

3 Правила спілкування

Номер слайду 4

- Не вживати образливих слів і виразів.- Не наголошувати надміру на своєму я.- Звертатися до слухача, заохочуючи його до розмови.- Не ображати співрозмовника.- Виявляти увагу до того, хто говорить.- Не перебивати, виявляти свою зацікавленість тим, що каже мовець.- Виявляти чемність, якщо розмову потрібно перервати. 4

Номер слайду 5

-Довідкове бюро. Лист – це написаний текст, метою якого є повідомлення про щось адресата.5

Номер слайду 6

    Адресат – той, хто отримує лист. Адресант – той, хто надсилає лист.6

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

Листи бувають різними: діловими (офіційними) та особистими8

Номер слайду 9

9 Шановний містере Поттер!Ми отримали донесення, що в місці Вашого проживання сьогодні ввечері, о 21 годині 12 хвилин, було застосовано заклинання Левітації. Як Вам відомо, неповнолітнім чарівникам не дозволено поза школою використовувати прийоми чародійництва. Ще одна така провина,і Вас виключать із вищезазначеної школи згідно з Указом, що передбачає розумне обмеження чарівництва неповнолітніх (1875 р. Параграф 3.)Також нагадуємо, що будь-який акт чарівництва, здатний привернути увагу того, хто не вміє чаклувати, є серйозним порушенням закону згідно зі Статусом секретності Міжнародної конфедерації чаклуніві магів. Щасливих канікул!Щиро ваша, Муфалда. Хмелкірк. Відділ зловживання магією, Міністерство магії»(Дж. К. Роулінг «Гаррі Поттер і таємна кімната»)

Номер слайду 10

10 Правила листування:- Поспішно складене послання може зіграти погану службу. Не пишіть листа поспішно!- Якщо ви пишете від руки, почерк повинен бути розбірливим, акуратним. Якщо ж текст листа надрукований, підписують його відруки.- Не пишіть листи олівцем!- Папір для листа повинен бути білим, щільним, рівним; а конверт —не повинен просвічуватися.- Адреса повинна бути точною і написана чітким почерком.- Чужі листи читати не можна!- Не можна посилати людям роздруковані листи.- писати треба грамотно й охайно;- дотримуватись правил оформлення листа;- з перших рядків викладати суть справи;- писати лише про хороше;- листок повинен бути чистим і рівно обрізаним.

Номер слайду 11

11 Напишіть мені листа…

pptx
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку